Iasule, mandra cetate! (38)
Raspunsuri - Pagina 5

soni spune:
Ralnied, dac datina mai continua dupa ce vb cu preotul si fixezi data , pregatesti niste banuti, cureti bine casa ca intra peste tot si apoi faci ceva de mincare si va asezati la masa .sa ai casa de piatra!

Danna_36 spune:
Mai, mai, ce atmosfera linistita pe aici, pe unde sunteti?
Carmen2003, nu am cumparat cartea...si eu tot in format electronic o am
Mi-ati facut pofta de mancaruri interzise, cum ar fi tochitura...Nu am mancat de ani de zile si nici nu fac, ca ingrasa. In plus nici ficatul meu nu cred ca ar fi foarte fericit sa i-o dau, dar mie imi ploua in gura...
Darria, intr-adevar sarmalutele facute la cuptor, in vas de lut sunt altfel...of, "ploaia" s-a intetit, daca ma gandesc si la placinte cu branza cred ca ajung la inundatii...
Soni, oricat ne-am dori noi sa te intalnim sper sa nu fie cazul sa vii "de urgenta", multa sanatate mamei!
miha, nu stiu un stomatolog pt copii si nici pe dr mentionat de tine nu il cunosc, dar m-ar interesa si pe mine daca stie cineva, pt Magda.
Primavara 2006

Darria spune:
Dana: sunt mai norocoasa tochitura nu imi face pofta deloc fiindca e de porc(noi nu mancam porc decat de vre-o doua ori pe an si atunci ft. putin - din aceleasi motive enumerate de tine).
Nu pot sa spun la fel despre puiul la ceaun, asta imi place - uite alta idee Lily(sau poti sa-l faci in oala de lut, iese mai bun decat pe sticla).
Sarmalutele imi plac dar sa nu le fac eu ca nu am rabdare la impachetat si uite asa imi trece pofta
Lily: coltunasii cu branza de vaci, cu un pic de smantana deasupra si bagati 5-10 minute la cuprot sunt buni.
Mihaela: nu cunosc stomatolog pt. copilasi desi s-a vb. candva aici dar nu mai retin. Sanatate la puiut si sa nu fie nevoie de interventie stomatologica.
Ralu: spor la mutat si sanatate mamei tale. Andreia, ingerasul nostru mic (23.05.2006)

soni spune:
Darria i-mi spui si mie cum se face puiul la ceaun ?? Am si oala de lt! am si pui si i-mi curg ...stropi in gura! mersi

inny spune:
Sa-mi fie rusine ca nici nu am apucat macar sa va multumesc pe idei... si au trecut 20 de pagini!!! Da vorbiti, nu gluma!!!
Eu mai am 8 zile pina plec... sint super incintata, agitata si nerabdatoare!!!!
Abia astept sa maninc o amandina la Select si ceva, ORICE cu visine!!!!
Cum e vremea pe acolo, aveti idee cum va fi? Anul trecut, pe la inceputul lui sept a fost racoare? Mi-e groaza cu copiii, cu hainele care trebuie sa le iau pt ei... ca eu si sotul ne descurcam intr-un fel sau altu...
Am inteles ca ROMAGIC e loc de joaca pt copii... unde e?
Am fost cu baietii anu trecut la Mall... e dragut!
Eu va recomand LITTLE TEXAS. Daca nu ati fost, mergeti intr-o zi si nu o sa va para rau... Eu abia astept sa ajung iar pe-acolo!!!

Darria spune:
Soni: merg pe reteta ft. ft. ft. simpla, invatata de la sot(in tineretele noastre el facea puiul la ceaun).
Daca-l fac la ceaun il portionez(bucati mari: pieptul taiat in doua, pulpele intregi, aripi si spate), pun un pic de apa+vin, sare, piper si usturoi si ft. putin ulei. Capac deasupra si-l fac ca pe tochitura sau ca pe o friptura doar ca e la ceaun. Iese mai fraged decat friptura la cuptor sau la tava sau cel putin asa am eu impresia.
Daca e la oala de lut: puiul intreg+piper+sare+usturoi+dafin+un pic de apa si vin(se poate si fara lichid dar eu nu reusesc) -> la cuptor si din cand in cand mai stropesc puiul cu lichidul din oala pana e gata. Daca vrei poti sa incerci cu bere in loc de vin ca e bun.
Se mai poate pune ceapa, morcov, etc.. ce vrei si iti place.
Imi aduc aminte ca am folosit in tinerete lichior dulce de ciocolata - am vrut sa experimentez, nu mai e cazul sa spun ce gust a avut dar s-a mancat si era revelionul
Iny: nu stiu cum o sa fie in septembrie dar e bine sa fii pregatita pt. copilasi cu hainute subtiri si groase. Drum bun si sa ajungeti cu bine. Cu visine nu stiu daca au la Select.
Romagic: o sa iti spuna Dana unde este. E in Podu de Fier. Andreia, ingerasul nostru mic (23.05.2006)

ralnied1 spune:
Adica trebuie sa ii dau preotului si mancare? Eu voiam doar asa, o chestie f restransa... Ma interesa slujba aia in sine... Mai stie cineva ceva??? Si banuti... cam cati (aproximativ)... Mai sunt alte obiceiuri sau eu stiu ce chestii de stiut???
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!

mephala30 spune:
Ralnied, nu stiu sa-ti zic preturi, dar fiecare da dupa buzunar...ca doar nu e un tarif fix si nu-ti taie chitanta.
Eu am sfintit apt. anul trecut...am pregatit o friptura de pui cu cartofi prajiti (de care nu s-au atins), plus aperitive, apa minerala, vin, suc si niste prajituri (gen fursecuri, saleuri...)
....acu zic ca se poate sari peste friptura...sunt suficiente aperitivele (cateva tartinutze) si prajiturile.
Carmen(32+) si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin

Darria spune:
Ralu: daca sfintesti in post, mancarea sa fie de post. Chiar daca faci restrans(doar voi doi si preotul) tb. sa pui un pic de papa pe masa(poti sa te rezumi la aperitive) sa o sfinteasca si apoi sa papati voi doi din ea. Unii preoti nu mananca iar altii doar de forma, gusta un pic - depinde de preot si de cat de apropiat sunteti de el(daca va cunoaste mai bine).
Bani: nu stiu cat se dau dar nu cred sa fie mai mult de 500.000, unii preoti nu iau nici un ban. Daca are dascal nu stiu cat tb. sa dai.
Intreaba preotul ce tb. sa pregatesti acasa ca iti spune. Andreia, ingerasul nostru mic (23.05.2006)

soni spune:
Darria ,mina mina pt reteta .Da cel mai mult mi-a placut ultimul ados :lichior cu ciocolata !!! Acu ca i-mi amintesc mama punea usturoi mult.Si tata a fost cofetar 40 de ani! Cred ca i-ar place !hihiMisto hai eu va invat retete in italiana si voi de alea mai de la bunica ,moldovenesti.Am si carti dar parca sint mai gustoase facute de voi si mai ales ca stergeti farfuriile ,sigur sint bune .
Am vazut multe fan ale dulciurilor.Vrea cineva ceva mai special?
acum sint f trista dar viata e si asta . Am plins m-am racorit dar parca tot am un nod in git . Stam sa perdem un bb de pe Dc Denis.Azi a fost trims afacsa di Germania si nu mai are sanse ,Bietul pui .Are doar 4 ani!! Suzati-ma nu voiam sa va intristz dr mi-a scapat. pup