Mamici de iulie - august 2006 (78)
Raspunsuri - Pagina 25
map spune:
Salutic fetele,
am venit acasa repede ca a avut moasa timp si dupa ce s-a terminat consultatia mi-a facut si 20 de minute de acupunctura. Bebe a spus dr ce-i mare, treaba ei eu pana nu-l tin in brate si-l vad eu cat este de mare nu ma mai iau dupa ei
Slava Domnului ca a ramas in pozitia buna. Are caputul destul de jos insa se pare ca nu se grabeste sa iasa.
Fetele care ati mai nascut sa va traisca puisorii si sa fie sanatosi!
Mada si Cristina_Ioana l-am vazut si eu pe Ballack dimineata tuns, povestea ceva de noua lui freza dar mancam si nu am auzit decat ca a fost intrebat (de asta am si mers sa vad la TV daca-i el sau nu ca am auzit de tunsoare si era rubrica de sport
). S-a tuns exact sa sotul meu
, il astept diseara acasa (pe sotul meu normal
) sa-i spun ca i-a copiat Ballack freza ![]()
Mada numele alese de tine is faine. Vezi numai sa se potriveasca si cu pronuntia engleza, pune-i pe ei sa le pronunte (desi nu cred ca este o problema in engleza cu aceste nume). Eu aveam o lista cu multe nume care-mi placeau dar le-am taiat unul cate unul. Cand ii auzi pe nemti cum pronunta ti se face mila de copil. Si mai ales cand stiu cum pronunta si numele multora din noi cei veniti aici am ales un nume comun in germana si romana.
Tweety mie nuleme Clara imi place dar pentru domnisoara, nu stiu de ce la copiii mi se pare ca nu se potriveste ca suna asa mai serios. Dar ca sa te chema ca si domnisoara ii musai si ca bebe sa te cheme asta
asta-i problema
Monica si
37 +
Tweety7 spune:
Map hai ca m-ai facut sa rad.
fata. Esti o trasnita (sper sa nu te supere apelativul, ca l-am folosit ca si compliment). Acelasi lucru gandesc si eu, ca ar fi un nume prea dur pentru un copilush. Cand spun asta, fac urmatoarele asocieri: Clar - net - indiscutabil - de neschimbat - de neatins sau greu abordabil si tot asa... Dar, avand in vedere ca sotul meu ii extra-hotarat pentru numele Clara, o las balta si accept cu toate retinerile si indoielile si bazaconiile din creierul meu zapacit...
http://photos.yahoo.com/ph/mirescuandra/my_photos
37 fix
map spune:
Tweety hahaha, primesc complimentul, imi place
Si eu la fel fac fel si fel de asociari ale numelor cu nume pe care cred ca le stiu din copilaria (tanti Aglaia de ex
) si am vazut ca la fel face si sotul meu. De exemplu Magda ii un nume frumos insa sotul meu are o matusa pe care-o cheama Magda. Si daca am pomenit acest nume imediat ce l-am auzit "tanti Magda". Fiecaruia ne suna bine alte nume si nu-i nimeni de condamnat pentru ca fiecare are asocierile lui mai mult sau mai putin ciudate
Si eu la nume merg pe hotararea sotului meu. In caz ca era fetita el acceptase propunerea mea: Mara. Acum ca-i baiat am tot stat la dezbateri, am tot pus pe unul si pe altul sa pronunte numele de pe lista de ne-a vemit sa plangem, el s-a ostenit sa caute pe net "tineless names" si a ales Robert. Asa ca nu am schimbat, daca iar stau sa ma gandesc prea mult iar ajungem sa nu ne hotaram si incepem tambalaul de la capat
Parintii nostri inca nici nu stiu ce nume va avea nepotul lor ca nu le-am comunicat. Am inteles ca a intrebat-o mama intr-o zi pe sora mea totusi dar nu a avut comentarii ![]()
Monica si
37 +
Ancutex spune:
Shihana, felicitari pentru pretioasa comoara. Sa fie sanatoasa si sa va bucurati alaturi de ea.
Bun venit pe lume si Biancai Maria, fetita Adelutzei. Sa fie fericita si sanatoasa. Felicitari si pentru Dandana si Bestutza. URA!!
Eu sunt programata peste exact o sapt la cezariana. O sa am exact 39 sapt. Asta daca nu se hotaraste bebelina sa vina mai repede, desi pana acum nici semn de dop sau contractii. Ea e foarte activa in burtica, dar eu contractii nu am avut deloc. Abia astept s-o vad si s-o tin in brate. Nu mai am rabdare. Asta e cu siguranta cea mai grea sapt dintre toate.
Ancutex 38
avmaria spune:
Buna fetelor !
Shihana, Adelapop, Dandana si Bestutza felicitari si refacere rapida, sa va traiasca copilasii, sa fie sanatosi si sa aiba mult noroc in viata !
Ramoon, curaj si nastere usoara! O sa fie bine, ai sa vezi !

Map, mi-e rusine sa recunosc ca nu m-am ocupat inca de problema cu botezul. Sincera sa fiu nu ma grabesc prea tare, m-am luat si eu dupa francezi, care-si boteaza copiii tare tare tarziu.
Mada, mie-mi place mult Arianna Raisa. Doar ca as avea tendinta sa scriu cu un singur n. Te inteleg perfect ca si eu am avut o criza de panica acum vreo 2-3 saptamani, in urma anumitor reactii la prenumele ales. Facusem si cosmar noaptea ca s-a nascut copilul si n-avea prenume (multi francezi au impresia ca Vlad e doar un diminutiv -de la Vladimir- si prea putini fac legatura cu Vlad Tepes). Mi-a trecut si deocamdata a ramas tot Vlad, mai precis Vlad Gael, sa fie un nume romanesc sa poarte traditia si si un nume francez. Dar de aia tot mai trag cu ochiul pe site-uri de prenume ![]()
Geliza, nu stiam ca MAria a devenit la moda. Mie intotdeauna mi-a placut mult. Ilinca intradevar e mai deosebit, mai rar si mai original.
Tweety, ma alatur lui Map caci intradevar si mie Clara imi inspira o domnisoara si nu un bebe. Dar sa stii ca si Vlad e la fel dupa mine. Vlad mie imi suna nume de barbat adult, foarte viril, si nu de copil. Cu toate astea imi place mult, asa ca ...
Diana
38 si 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20060814/k/6050/preg.png
lucians spune:
Muuh,

multi.Dar nu-nteleg de ce bei humana si nu bei lapte pasteurizat din comert?
larissa,

multi si tie ptr. ticker.dar nu stiu unde sa copiez ticker in semnatura mea.Si mai spuneai cum ca bei ceai de chimen cu anason.Sa-nteleg ca-i bun pt mentinerea lactatiei?
Si ptr. cele pe care le intereseaza :sucul de morcovi este fff bun ptr. stimularea lactatiei. In afara de asta, morcovul are fff multe vitamine ce ajung la bb. Se bea macar un pahar de suc pe stomacul gol. Daca se poate si unul seara...
Gabitza
cu
Daria si
Andrei
[/url]
poze DARIA http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucian_stro/my_photos
lucians spune:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20060714/n/Daria-Antonia/dt/8/k/4ffd/age.png
geliza spune:
Anasia, nici un semn, nimic? e ambitioasa fata ta...il vrea si pe tati alaturi...bravo ei
Eliza
38 fix cu Ilinca si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
geliza spune:
quote:
Originally posted by lucians
Muuh,multi.Dar nu-nteleg de ce bei humana si nu bei lapte pasteurizat din comert?
[
Lucians, cred ca Muuh se referea la ceaiul granulat de fenicul sau anason Humana..nu cred ca de lapte era vorba
Eliza
38 fix cu Ilinca si Mara (24 ian 2002)ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Alessia