Emigrare prin ViaCanada
Buna!
Stie cineva ceva despre compania Via Canada?
Ma intereseaza pentru ca familia mea a fost selectionata pentru un interviu in vederea emigrarii in Canada si nu stiu daca sunt seriosi sau tepari.
Multumesc tuturor celor care vor raspunde...
Pupici,
mama lui Edutzu
Raspunsuri
Simonna spune:
Edutu,
nu stiu cine este Via Canada. Dar daca e pe bani... m-as gindi de doua ori. Se emigreaza usor in Canada si fara sa platesti nu stiu ce firma care face exact ceea ce ai face tu, adica iti evalueaza sansele folosindu-se de criteriile si punctajul afisate pe site-ul guvernului canadian / Quebec, daca rezultatul e bun continua si completeaza formulare, trimit la ambasada etc etc. Interviul si medicaleel tot tu le faci, nu le poate face nici o firma in locul tau...
Simonna
edutu spune:
Simonna,
multam fain pentru raspuns.
Nu stim ce sa facem. Ei cer 550 Eur pentru a procesa cererea, le-am solicitat sa ne explice exact ce inseamna procesarea cererii si cred ca vom astepta bine mersi raspuns.
Crezi ca te-ai putea interesa acolo de ei? Cica aici e o filiala. Vezi site: www.viacanada.ro. Plizzz.
Vrem sa plecam de aici ca nu mai suportam mizeria si sistemul. Mentalitatea invechita...etc.
Nu stim cum e acolo, eu nici nu stiu cum arata vama, nu am iesit din tara, insa sotului meu care calatoreste foarte mult ii e scarba de tara asta si mi-a spus de multe ori ca daca nu am fi noi (familia) aici, nici ca s-ar mai intoarce.
Pupici multi si poze la http://community.webshots.com/user/adved0555
Victoria
columbiana spune:
intrati pe montreal.ro sau pe quebec.ro si la forumurile despre etapele emigrarii gasiti toate informatiile necesare, costuri, mod de intocmire a documentelor, adrese unde sa le trimiteti, etc;
nu are absolut nici un rost sa apelati la intermediari acum, cind toate informatiile sunt disponibile pe internet, cind este simplu sa faceti voi toate demersurile; in plus, procesul de emigrare este un mizilic pe linga ce urmeaza dupa ce ai coborit din avion aici...si atunci cine mai intermediaza?; cautind astfel, veti gasi si mai multe informatii care va vor ajuta sa va formati o imagine realista despre ceea ce va asteapta aici, si va scuteste de unele deziluzii, doata ajunsi;
Ana
http://community.webshots.com/user/vara2006photos
edutu spune:
Multumesc mult pentru mesaj...Voi accesa si vedem noi dupa....
Stiu ca peste tot este greu, dar pana nu incerci...
Pupici,
Victoria
PS: Firma respectiva spuneau ca asigura si loc de munca, cazare, integrare, etc
Simonna spune:
Edutu...
loc de munca????? Nici 1% nu cred aceasta afirmatie. Emigrarea se face prin intermediul guvernului canadez pt provinciile anglofone si respectiv al Quebecului pt Quebrec, semnezi la inrterviu ca stii ca nu ti se asigura loc de munca!!!!!
Ana are dreptate. Intra pe cele doua site-uri, citeste, documenteaza-te... 550 de euro de doua ori sint niste bani! Platesti dreptul de landidng cu banii aia, sau procesarea la ambasada sau ce mai stiu eu ce.
Uite aici:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/index.asp
in stinga paginii este un patrat abastru care zice evaluation preliminaire. Raspunde clar si cinstit, ai sa afli daca merita sa continui. Si citeste la travailleurs autonomes.
Repet, ma indoiesc 100% ca Via aia poate sa faca ceva mai mult pentru voi decit puteti face voi mergind pe calea formulare / ambasada etc
Simonna
ariana31 spune:
eu zic sa nu apelati la nicio firma daca vreti sa mergeti in canada,mergeti direct la ambasada si urmati calea directa.
am o prietena care a inceput totul anul trecut in primavara si i-a iesit viza acum in iunie(sunt multe etape),iar pana in octombrie trebuie sa plece.
am uitat sa specific in partea franceza este mai simplu!
gabid spune:
NUUUUUUUU!
Nu apelati la nici o firma de emigrare ca va ia banii aiurea!
Vedeti Montreal.ro si va descurcati singuri!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
edutu spune:
Multumesc tuturor!
Am intrat pe site-uri, forumuri si acum cred ca stiu mai multe lucruri decat stie firma aia.
Am citit si ca in partea franceza este mai usor de emigrat si etapele...etc.
Fetele care mi-au raspuns si sunt in Canada acum...ati plecat prin "forte proprii"? Vreau sa stiu stiu mai multe despre subiect. Cine are timp imi poate scrie mai multe pe adresa privata.
Va pup si toate cele bune,
Mama lui Edutz si Davidutz
Donia spune:
edutu, toti romanii pe care ii cunosc in Canada au venit aici prin forte proprii, nimeni nu a dat bani firmelor de intermedieri pentru a face o treaba pe care o poti face si singur.
Daca sunteti hotarati sa plecati eu te sfatuiesc sa te inregistrezi pe montreal.ro sau quebec.ro si daca ai intrebari sa le pui mai degraba acolo, pentru ca acolo oamenii sunt la curent cu regulile actuale in ceea ce priveste emigrarea. E posibil ca noi, cei care deja am ajuns aici, sa nu mai avem chiar informatii proaspete. Cel putin eu sunt aici de 2 ani si jumatate si stiu ca unele lucruri s-au mai schimbat.
Mult succes si aveti incredere in voi, sigur o sa va descurcati.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)