Argentina

Argentina | Autor: AnaIrina

Link direct la acest mesaj

Buna dragele/dragii mei.

V-as ruga mult sa-mi dati niste informatii despre Argentina, cei care ati fost pe acolo, sau cei care pur si simplu stiti lucruri interesante despre aceasta tara; prietenul meu este Argentinian si in curand vom merge acolo, in La Plata mai exact, ca eu sa ii cunosc familia. Sunt foarte entuziasmata, insa si putin speriata. Ar fi perspective ca noi sa ne mutam acolo, prietenul este destul de instarit, este 'asezat' acolo

Care este nivelul de trai? Cum este lumea, calda si cu 'sangre caliente' cum se zice Sunt femeile asa de frumoase precum se spune? ca m-am si speriat te pomenesti ca ne ducem in vizita si ma intorc singurica glumesc ca nici eu nu ma las mai prejos...

Va place tara, ca relief, clima?

Va rog postati toate impresiile si informatiile pe care le detineti, am nevoie de putina sustinere chiar inainte de a vizita tara, sa nu mai vorbesc de inainte de a lua decizia daca sa ma stabilesc acolo sau nu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna Ana,

Eu am fost in Argentina doar o saptamana si jumatate, in "luna de miere". Am stat in Buenos Aires, dar intr-un weekend am vizitat si cascadele de la Iguazu. Merita sa le vezi!!! .

Intrebai de femei: unele sunt frumoase, altele nu, ca oriunde. In Buenos Aires intalnesti si multe persoane homeless. Acum cativa ani a avut loc o cadere a tuturor bancilor cand s-a schimbat peste noapte moneda nationala, asa incat acum incearca sa-si revina. Pe strada de multe ori intalnesti perechi care danseaza tango. Sunt multe locuri frumoase de vizitat, mai ales ca orasul este imens.

Mie personal mi-a placut acolo foarte mult. Oricum aceasta vizita te va ajuta sa te hotarasti daca merita sa te stabilesti acolo. Ah, si sunt mari mancatori de friptura de vaca argentiana (care este atat de renumita). Pentru mine a fost cam prea multa carne .

Mult succes!

Ah si draguta coincidenta, eu sunt tot din Braila, dar dupa facultate am ramas in Bucuresti.

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaIrina spune:

Draga Steluta, iti multumesc foarte mult pentru postare; de carne stiam, da, abia astept sa o incerc si vinul e faimos

Insa mai astept pareri mey, va rog, daca ati fost pe acolo sau daca aveti ceva de impartasit in legatura cu subiectul asta, faceti-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Bunica sotului meu s-a nascut in Argentina apoi ,cand era mica inca, parintii au hotarat sa se reintoarca in Spania, insa i-a ramas nostalgia pentru Buenos Aires. Lucrurile s-au schimbat evident, situatia economica actuala nu e o minunatie insa e o tara mare si frumoasa, oamenii sunt deschisi si vorbitori. Abia dupa o vizita la fata locului, poti sa-ti dai seama daca Argentina ti se potriveste sau nu. Incearca cateva filme inainte, iti pot da o idee asupra societatii.

apsara

Mergi la inceput

Apsara, mersi pentru informatie, toata lumea spune care a fost sau a trait in Bs As spune ca s-a indragostit de oras :) Prietenul meu sta la o ora de Bs As si a facut facultatea acolo asa ca cine stie, poate chiar mai mult timp vom petrece acolo decat in orasul sau.

In rest, hai mey fetelor, chiar nimeni n-a mai fost pe acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Eu am fost, in '98 - 6 luni. Am stat in BA in gazda si la final am plins ca la despartirea de cineva iubit. Ce sa'ti spun? Orasul are caldura si frumusetea Parisului (arhitectural) ...insa muuult, muuult mai "uman". Ajunsesem sa cunosc BA mai bine decit Bucurestiul. La Recoleta mergi cind ti-i dor de atmosfera boema...cafenele...artisti care-si varsa prea-plinul sufletului direct in strada...tirg de artizanat din care nu poti pleca cu mina goala...tineri si batrini...risete, muzica...La Boca..cartierul italienilor...miros de pita..spaghete...galagie specific mediteraneeana...tango...case colorate ca intr-o pictura impresionista...Av. Florida cu magazinele cochete, cu dansatorii de tango...cu statuile umane "din creta" pe care simti nevoia sa pui mina parca pentru a te asigura ca is plasmuiri ale daltei ...carterele de vile din La Plata...unde mergi cu vaporasul si pe insulite zaresti printre argusti exotici mici vile cochete desprinse parca din pozele altui secol...ashi putea vbi continuu despre BA....Casa Rosada...spiritul Evitei Peron...pe care argentinienii de toate virstele o divinizeaza in ciuda controverselor care au plutit mereu asupra personalitatii ei..tirgurile de antichitati ...unde te simti ca ai avea nevoie de un avion cargo...unde fiecare isi vinde "genealogia" cuprinsa in argintarie, candelabre ciudate...cufere si obiecte de mobilier...Apoi bulevardele ...zona rezidentiala din apropierea aeroportului intern...unde gradinile si parcurile se tin lant...hipodromul la ale carei curse asistam inarmata cu un binoclu de la inaltimea etajului 23 unde-mi gasisem gazda (apropo...avea snta. Zulma asa obiecte in casa ca mergeam pe virfuri de teama de a nu ma lovi de cine stie ce obiect de arta, aflate in abundenta in interiorul celor 5 camere suspendate intre cer si pamint)...Oamenii, da, oamenii ..uimitori...galagiosi..si mai presus de toate prietenosi asa cum nu am intilnit niciunde in calatoriile mele...iti zimbesc pe strada...te complimenteaza fara a te cunoaste...femei si barbati..mereu galanti...mereu zimbitori...calzi...Apoi Mar del Plata, staiunea cocheta de la marginea oceanului...unde in plina luna iunie am inghetat de frig intr-un apartamanet de vacanta..a carui cheie o primisem eu si ruxandra...din prietenie....(imi vine sa zimbesc...cautam sa ascultam tango-uri...si am mers intr-un barulet ..unde ni se spusese ca se poate asculta asa ceva...si unde stupoare!...am ascultat toata noaptea o trupa din Rusia cu alte ei "ochi negri" si kalinka...Doamne ce ne-am mai distrat...noi venite de la capatul lumii sa ascultam tango..ajunsesem sa ascultam muzica (frumoasa de altfel) a vecinilor nostri intr-u continent si istorie. Apoi...Embalse...muntii care adapostescfugarii celui de-al doilea Reich....in pustietatea muntilor Sierra Cordobese...mici "statiuni" unde limba oficiala e germana...aer de bavaria...alte peripetii...unde intrata sa cumpar suveniruri pt colegii mei dintr-un magazin a carui proprietara era o batrina de 92 de ani (cocheta si aranjata ca o domnisoara de pension) ..aveam sa ascult dupa ce-mi declinasem tara de origine..vechiul imn al Regelui...batrina..plecata din copliarie din Oradea noua..nemtoaica...ajunsa in pustiul unei lumi atit de diferita de cea germana...Iguazu..si papagalii care-ti zboara pe la ureche...Bariloche si senzatia ca te infigi cu avionul in munte...o oaza de aer curat si liniste intr-o "galeata"...Ushuaia si Toate pinzele sus...Prito Moreno...si gheata ca decor...excursiile in Chile si Uruguay...si iar oamenii argentinei ...pe care niciodata nu i-am intilnit itruchipati in nici unul din cei pe care i-am intilnit...Apoi avionul...acasa...si dorul de a ma reintoarce acolo...este cel mai cald si mai frumos loc si probabil ca undeva, intre mine si Argentina, exista o alta legatura decit cea creata dupa 6 luni de trait si muncit acolo.
Cam atit...cu greu m-am oprit..si sigur o sa-ti placa:).
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

Mergi la inceput

floarea_soarelui,

Mergi la inceput