Cuba- in concediu cu bebelusul, informatii utile
Buna.
Ne gandim sa mergem in Cuba. Tony, baietelul meu are 14 luni si habar nu am cam cand ar fi perioada buna de mers. Intentia noastra e pe anul viitor prin matrie. Ce mi-as dori sa aflu ar fi perioada buna de mers, ce precautii trebuie sa iau in afara de vaccinarea bebeului pentru hepatita A, cum e cu mancarea si de asemenea cu biletele de avion. Ma gandeam sa mergem inainte de a implini el doi ani ca am inteles ca nu trebuie sa platim decat taxe de aeroport.
Olga
Si maine e o zi
Raspunsuri
yank spune:
quote:
Initial creeata de OlgaTarziu
Buna.
Ne gandim sa mergem in Cuba. Tony, baietelul meu are 14 luni si habar nu am cam cand ar fi perioada buna de mers. Intentia noastra e pe anul viitor prin matrie. Ce mi-as dori sa aflu ar fi perioada buna de mers, ce precautii trebuie sa iau in afara de vaccinarea bebeului pentru hepatita A, cum e cu mancarea si de asemenea cu biletele de avion. Ma gandeam sa mergem inainte de a implini el doi ani ca am inteles ca nu trebuie sa platim decat taxe de aeroport.
Olga
Si maine e o zi
In primul rand,cel mai bine ar fi sa te duci singura in Cuba.Cuba e o destinatie ptr femeile singure.Ma rog,merge si cu consortul si pruncu.Formalitati nu sint prea multe,cu visa nu ai probleme.Mancarea e ok,perioada buna de mers e primavara si toamna.Nu rata provincia Villa Clara,e superba,au si plaje f frumoase si sint si multe lacuri in zona.Si evident Havana City,capitala care nu trebuie ratata.Multa saracie,dar se vede in Havana urmele fostului oras care a inflorit in timpul prohibitiei americane.Ai grija cu trabucurile daca vrei sa le scoti din tara,sa nu fie multe si sa le declari
OlgaTarziu spune:
Multumesc Yank pentru sugestii.
Nu merg singura ca-mi iubesc cu patima barbatul si noi nu stim sa ne distram decat impreuna. Cat despre trabucuri nici o grija. M-am lasat acu 3 ani de fumat si nu reapuc in Cuba.
Ceea ce ma interesa era stict legat de bebelusi. Am inteles ca multi au facut diaree, habar nu am daca gasesc babysitter in resorturi, cum sunt dotate statiunile in ceea ce priveste locurile de joaca.
Oricum se pare ca nu au foat fete de pe forum... De obicei se merge usor din Canada, viza e o problema pentru cei di America si restul lumii non comuniste.
Olga
Si maine e o zi
yank spune:
quote:
Originally posted by OlgaTarziu
Multumesc Yank pentru sugestii.
Nu merg singura ca-mi iubesc cu patima barbatul si noi nu stim sa ne distram decat impreuna. Cat despre trabucuri nici o grija. M-am lasat acu 3 ani de fumat si nu reapuc in Cuba.
Ceea ce ma interesa era stict legat de bebelusi. Am inteles ca multi au facut diaree, habar nu am daca gasesc babysitter in resorturi, cum sunt dotate statiunile in ceea ce priveste locurile de joaca.
Oricum se pare ca nu au foat fete de pe forum... De obicei se merge usor din Canada, viza e o problema pentru cei di America si restul lumii non comuniste.
Olga
Si maine e o zi
Nu stiu de babysitter.In Havana am stat la unil de 5 stele Cohiba Melia se numea,mai am si acum fly-ul,chiar foarte misto.In resorturi,idee nu am,dar cred ca poti sa te interesezi pe net
khristin spune:
Buna Olga,
Noi am fost in Cuba, Varadero cu fetita noastra care avea 2 ani jumatate atunci. Deja avea antrenament de calatorie cu un an inainte din Dominicana. La resortul unde am stat noi, au fost conditii bune, nu am avut ce sa le reprosam nici macar la mancare ca sa nu mai mentionam de mojito, sangria, pina colada dupa care savurez si acum , prietenosi, dar fii pregatita sa le lasi si bacsisuri, se poarta ca in orice tara comunista ...in rest am ajuns chiar si in Havana, nu ne-am limitat doar la resort. Noi am fost destul de norocosi, in sensul ca era o tinerica, angajata hotelului, care-si oferea serviciile de babysitter, gratis pe timpul zilei si in schimbul unei sume modice pe timpul serii (daca voiai sa iesi la restaurant, etc). O perioada ideala nu cred ca exista, poti incerca in lunile august, septembrie, dar nu numai. In decembrie sau martie de obicei cam explodeaza preturile cand coincide cu vacanta copiilor. Noua medicul de familie nu ne-a recomadat vaccin impotriva hepatitei, iar pt. ca baietelul tau a trecut de un an platesti cred ceva la avion, nu pret integral totusi. Ce se merita sa iei de acolo e cafeaua care e super buna si celebrul rom . Distractie placuta sa aveti!
Cristina
noi si poze mai noi
OlgaTarziu spune:
Multumesc mult pentru raspuns Khristin. De vaccinul de hepatita A stiam de la doctorul de familie. Se pare ca se ia usor... Inca o data multumesc.
Olga
Si maine e o zi
rosa spune:
Olga, daca mergi la hotel de 4+ stele, n-ai nici o problema cu mincarea si curatenia. De obicei sint babysitting services peste tot daca vrei citeva ore de libertate.
Noi am fost de citeva ori, cu copii mici ca al tau, si n-am avut nici un fel de probleme cu ei. Biletul e intr-adevar foarte ieftin pentru copii sub doi ani. Havana e foarte frumoasa si nu trebuie ratata, daca mergeti la Varadero. Despre vaccinul de hep A n-am stiut, ai mei copii au numai vaccinele din schema de vaccninare normala. Si cel mai important, in opinia mea, e safe. Nu-ti dispare nici o bricheta de pe plaja, dar oricum ziceai ca te-ai lasat de fumat In rest, pina colada, cuba libre si rum punch la greu
Daca doresti alte amanunte, cu placere.
Podeanu spune:
Olga, si eu am fost sfatuita (cind am plecat in Mexic) sa-mi iau medicamente ptr diaree. Nu am fost cu copiii , care oricum nu mai sunt bebelusi, dar problema mea a fost de cealalta natura. (constipatie)
Nu se bea decit apa plata, apa pe care o aveam in camera in frigider. Insa pe dinti te speli tot cu apa de la robinet.
Si banuiesc ca si gheata aia de ti-o pun in bauturi tot din apa normala o prepara. (nu sunt sigura insa) Am fost sfatuita de alti romini sa beau coctailuri, ca ajuta.
In rest sunt de acord cu Khristin ca in martie preturile sunt cam piperate din cauza vacantelor scolare. Mai gasesti preturi bune in iunie. Nu as incerca insa in septembrie din cauza uraganelor.
Distractie placuta si sa ne impartasesti si noua impresii.
Dana si gemenii
Voiculestii
OlgaTarziu spune:
Multumesc mult pt raspunsuri. Deocamdata am facut primul pas si anume vaccinatul lui bb prima doza pt hep A. Urmatoarea doza o facem in 6 luni, deci de plecat vom pleca atunci.
Olga
Si maine e o zi
Dana_B spune:
Fetele care ati fost in Varadero - cum e cu apa de baut? Noi intentionam sa mergem la anul cu 2 bucati copilasi mititei. Am inteles ca numai cea imbuteliata este safe.
Ce ati mai luat voi in calcul cand ati mers in afara de: vaccinari, mancare, medical clinic on site?
La ce resort din Varadero ati fost?
Olga, tu ai luat deja bilete?
Multumim foarte mult.
khristin spune:
Dana, in nici un caz apa din Cuba nu e recomandabila. Oricum la resort gasesti din cea imbuteliata, asa ca nu sint riscuri. Noi anul trecut am stat la Melia Varadero, ne-a placut foarte mult, avem chiar si niste poze. Altceva dupa noi nu am carat, le-am cerut lapte pt. fiimea de la restaurant si ne dadeau fara probleme la cutie sa-l punem la frigider. Aaaaaa si cere-le din timp cand faci rezervarea de bilete crib pt baby. Distractie placuta
Cristina
noi si poze mai noi