All about Constanta (78)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bysko spune:

Babyyy, daca simti ca e ceva in neregula cu inima du-te la cabinet la dr.Toringhibel sa te consulte.Nu prea am incredere in medicii de familie.Si suma de 300-350 mi se pare super mare.Mai ales ca pe tot parcursul sarcinii cotizam serios.Femeile care nu au banii astia ce fac?
Si ceilalti medici care opereaza cat ar trebui sa ia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

salutici!
La multi ani tuturor Mariilor, mici si mari! Si celor dragi care poarta acest nume!
Artificiile au fost supeeeer! In nici un an n-au fost asa ,,maretze,,! Le-am urmarit de pe ,,deal,, in dreptul spitalului Militar si s-au vazut fff bine!

Babyyy, eu lucrez in spital si pot sa-ti spun ca tarifele pt cezariana si nasterea normala sunt muuuult mai mici! Zvonistica tarifelor este facuta de asistentele ,, binevoitoare,,(cele de sala si bineinteles ca nu toate, dar...) care-si asteapta si ele partea mult mai mare....
Exemplu: nora bonei mele a dat 2mil(acum 2 saptamani) la nastere normala cu medic. La nastere normala cu moasa este 1mil. Iar la cezariana 100-150E. Sunt preturile ,,ginecologilor normali,,. La cei cu ,,renume,, de regula se duc paciente cu bani...care strica pretul ....
Lucrez de 19 ani in spital si am auzit un singur caz...in care pacientei i s-a pretins o suma de bani, dar dupa nastere, pt. mana a doua...si asta numai din vina pacientei care plusase mult la nastere...si ce si-a spus medicul in cauza....de ce sa nu-i ramana lui toata suma daca...bani sunt.....
Stiu ca fiecare din noi suntem in stare de orice pentru ...copilul care v-a veni...., dar ganditi-va cate cheltuieli sunt si dupa nastere...Si daca medicii se obisnuiesc cu tarifele astea astronomice....ce vor face pacientele fara dare de mana... mor pe capete??????? Sunt f. revoltata pentru ca la ora actuala partea medicala este oricum mult mai bine platita... decat ,,,oamenii de rand,,. Chiar si asistentele au salariul mai mare decat un inginer(eu de ex.)

Poze IULIE !
Tania cu Anduta(14 sept'96)+ Bibi (14 febr'04)

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

inginero, ai pus punctu' pe i
Babyyy, fetele au dreptate, si mie mi se par prea multi bani dar e alegerea ta. iti pot spune drept ca Rusa NU va da nici in chior celorlalti ptr ca banii dati lui sunt ptr el si atat. cred ca nici nu vei putea sa ii spui "astia sunt banii, imparti-ti-i cu ceilalti" asa ca parerea mea ar fi ca lui sa ii dai mai putin si sa pastrezi cate ceva si pentru anestezist si asistenta sefa. de obicei sunt doi medici la orice operatie, din ratiuni multiple. poti da si celuilalt medic ceva, dar nu e deloc obligatoriu.
Mada revin ca am uitat sa iti zic....asa putine poze??? [:P]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

da stiu , aveti dreptate ,,, insa daca mi se va spune in fata o anumita suma va trebui sa ii dau atat,,, anestezistului si moasei oricum le voi da ,,, dar va rog sa ma invatati pt ca nu am trecut niciodata printr-o operatie si nici nu am fost nevoita sa dau spagi eu direct,vreodata.Am o prietena care zicea ca cu totul a costa 1000 euro operatia(vara aceasta) ,,, cu toate atentiile la toti,, mi se pare mult,,dady68 spuneai ca lucrezi in spital , te rog multtt de tot ma poti sfatui cat merge sa dau:
-celuilalt doctor care asista la operatie?
-anestezistului?
-moasei?
-asistentei care va fi acolo(presupun) sau restu lumii?
-neonantologului (nu stiu cum se zice corect) care se va ocupa de copil?
-si restul asistentelor care vor fi pe acolo si carora probabil sau cu siguranta le voi cere tot felul de lucruri,sfaturi:sa imi arate cum sa alaptez,,etc

scuze dar pe zi ce trece tot imi fac ganduri si imi pun intrebari,,, ma gandeam sa o intreb pe asistenta de la cab. ginec. unde merg, dar cu siguranta imi va umfla "pretul" chiar nu stiu pe cine sa intreb,,, sotu cat ii ceri atat iti da,,,pentru ca nici el nu a mai trecut prin asa ceva si ca sa fie totul bine el saracu da oricat,,,, prieteni avem dar,, ce sa zic,,, cu venituri mult mai mari si pt ei,,, 1000 euro cezariana (cu totul) este o nimica toata.Intradevar sotul este marinar dar suntem la inceput si avem multe de facut de acum incolo :rata la apartam ,,, etc,,, si cred ca mi-ar prinde bine ca banii dati in plus la operatie sa ii folosesc in alte situatii sau pe altceva.

va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Baby, spune-ne si noua numele tau, sa stim cum sa iti spunem, altfel decat ca nickIn privinta lenjeriri, eu am gasit in Selgros, de bbc si cu imprimeuri specifice, la 500.000 de lei.
Iar hainute din bbc pt bebe eu am luat din Piata Grivitei, sunt niste standuri in incinta pietei vechi, cu preturi mai bune. Si am mai luat de la Selgros.
Roxa, saru-mana de complimente, eu am fost fotograf, asa ca am mai mult poze cu ceilalti...si pe camera la fel, eu apar doar in vreo 3 secvente...i-am filmat pe ceilalti,...hai ca mai scormonesc, sa vad ce poze sa mai pun....si pun cateva si de la ziua Sofiei.
Munte:http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=553182763&security=dntZqp
Aniversare Sofia:http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=553196336&security=UxBbcw

_
IUBESC VIATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Of, babyy, e un moment greu pentru tine! E mare suma de care vb! Eu daca as aveam maine o cezariana as da 200 euro,mai mult nu! Vreau sa-ti zic ca la prima nastere, ce s-a dat in stanga-dreapta cate putin, totalizand am depasit cat am dat doctorului. Exact cum spunea si dady, unele strica pretul. Azi vii tu si dai atat ca ai auzit, maine un alt zvon... si tot asa. Eu zic sa vb cu dr cu 1 sapt inainte de nastere si sa stabilesti totul: cum vei naste, unde vei sta(rezerva, 2 paturi sau mai multe, iar la sfarsit poti sa discuti si pretul. E un tip parolist, nu trebuie sa-ti fie rusine.
Referitor la lenjerie si alte produse de dupa nastere ai dreptate, sunt scumpe, ai sa vezi cate nebanuite vor aparea. Eu am facut lenjeria pentru cosul fetei mele, e vorba de acea aparatoare la patut, apoi cerceaf pt pat si pt pilota si fata de perna am gasit la vreo500 mii in metro. Acum n-am mai vazut produsul, daca il revad undeva te anunt, daca nu, faci la o croitoreasa, iesi mult mai ieftin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Pe babyyy o cheama Carmen ne-a spus deja.
Roxa, azi cand am ajuns acasa suna de zor telefonul, ghici cine era, aia de la RDS voiau sa faca probe sa vada daca merge . Asa ca mi s-a reparat dupa 5 zile fara ton.

Oana , mami de Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

multumesc Oana,,, da ma cheama Carmen :)
Fiquelle 500 mii e mult mai convenabil decat 1700000, voi merge in curand si o sa cumpar:)De avut am cine sa imi faca lenjeria dar nu sunt prea multe oferte de materiale textile cu imprimeuri specifice.O sa ma descurc eu:)multumesc Crixia pt sfaturi si celorlalte fete,,, pan la urma voi discuta cu el cand se va apropia data si va voi povesti:)pupici tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Carmen(Babyyy),am si eu o colega careia i s-a pretins exact aceeasi suma de catre acelasi medic ptr. o cezariana,si nu acum,ci-n urma cu un an.Si-e ,vai de steaua ei!Am ramas socata atunci,avand in vedere ca eu n-am dat decat 1/2 din suma care se vehicula printre gravide,dar nu ptr.ca fac parte din personalul medical.Asistenta de sala,ca o paranteza,nu ma cunostea,mi-a sugerat ca 100$ ar multumi operatorul.Ei i-am dat 200.ooo lei,mi-a fost si as.de sala si as.de postoperator imediat.Iar turei de noapte din postoperator i-am dat doar 100.ooo,nu din zgarcenie,dar cu ce ma-ncalzea daca-i dadeam 500.000,ma-nvelea de mai multe ori cand frisonam?ptr.ca noi,asistentele de spital oricum trebuie pana la urma sa ne facem treaba,ca doar d'aia luam bani mai multi ca un inginer!Poate si asta e unul din motivele ptr.care nu-mi folosesc diploma universitara,baniiiiii!,ptr.ca-n viata nu stii niciodata ce-ti rezerva viitorul.Ca poate d'aia inghit mirosuri de genul varza murata imputita ore in sir,de kk..,de sange,de varsatura si multe altele!Ca poate d'aia stau ore-n sir alaturi de chirurgi sub lampa cu 20 de becuri,ca poate d'aia unele din noi ne captusim cu t.b.c.,hepatita si multe altele din aeroflora.
Stiti ca spre ex.eu am salariu mai mare chiar si decat un medic rezident,profesor?Socrii mei,ambii profesori,au avut salariu mai mic decat al meu!
Asa ca,Babyyy,ramane la latitudinea ta sa accepti daca ti se pretinde de medic o suma sau sa te reorientezi spre altul mai cu putina experienta.Cred totusi ca prietena ta abereaza in privinta sumei,si noi ne permiteam oricat,insa regula bunului simt spune ca totul are o limita,inclusiv cei din spital.Nastere usoara,cu multa sanatate!
Tania,e-o comparatie cat se poate de-aiurea,lucrezi in spital de-atatia ani si stii ffff.bine ca pana anul trecut eram printre cei cu salariile cele mai mici,insa ptr.ca trebuie sa ne aliniem cerintelor ptr.aderarea la U.E.au umblat la salarizarea noastra,in special a celor din salile de operatii.Iar voi,cei de la tehnic,sunteti platiti parca de altcineva,nu de spital?!De ce nu-ti faci impreuna cu alti colegi competenti propria firma si vii sa-ti oferi serviciile spitalului,nu se poate?Gandeste-te la asta!Spitalul nu poate functiona fara voi,precum bine stii sau reorienteaza-te daca aveti salarii asa mici.Imi pare rau ca esti revoltata din cauza banilor,asta-i sistemul,si eu si multe dintre colegele mele cu diploma ramanem pe posturi de asistente tot din cauza lor,dar si ptr.ca ne place la nebunie ceea ce facem!te pup!
Mada,suntem la fel,tusim,am reusit sa vad cateva poze,super,dar putine,iar celor de la petrecere imi da eroare.Cred c-a fost o vacanta pe cinste!Pupici!

Tuturor Mariilor,Mariani si marinari sanatate si multa,multa fericire!

Tuturor o vara cat mai placuta!

Va pupam,July si Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Carmen, eu i-am dat 150$ acum 3 ani jumate (hoho...ce mult a trecut) nastere naturala...prietena mea care a facut tot cu el cezariana i-a dat 200$ si anestezistului 500.000 (tot acum 3 ani jumate).
Ce mi-a placut ca a stat cu mine mereu, e tare calm si cred ca s-a descurcat bine...

Mada, tare frumoase pozele de la ziua Sofiei!!! E tare dulce!!!

Roxa, e tare misto la munca...lui DAvid ii place (nu ma asteptam!!!)
Gradi e super, si au niste conditii excelente...jocuri grozave, jucarii f interesante (de ex 2 castroane cu nisip si o lingura, ei trebuie sa puna nisip dintr-un castron in altul - ii invata miscarea scrisului; niste bete infipte in sus, si bile...ei trebuie sa puna 1.2.3.4.5 bile pe fiecare batz, apoi 2.4.6.8...si tot asa - ii invata tabla inmultirii...) fiecare copil isi alege ce activitate vrea sa faca (nimeni nu le propune activitatea) si fac prin rotatie activitati...isi fac curatenie singuri dupa ce termina, se spala, spala masa daca au murdarit-o...

Intre timp am dat si o fuga in Key West (de fapt Key Largo) in insule...ca acolo avea Radu un job...si ne-am distrat un pic

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput