ce ma fac cu soacra??
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
narcisa spune:
Si noi am avut probleme cu socri, dar mai ales soacra la inceput, stau si la doi pasi de noi si tot vroia sa se impuna ca sa luati aia, ca sa fie si ea cind am mobilat bucataria si restul, dar i-am taiat elanul de la inceput si mai ales ca sotul a tinut cu mine si pt. noi amandoi; nu i-a convenit i-a retezat-o ca s-a schimbat la 180 de grade de cind s-a insurat. A tinut vreo 3-4 ani, certuri si reprosuri din nimicuri, mai intii il pisa pe el apoi razboi declarat pe fata cu mine. Cind au aparut nepotii s-a potolit, eu am lasat-o in pace, ea s-a abtinut de frica ca n-as fi lasat copii des sa-i vada(ceea ce i-a spus ca nu voi face niciodata si ca relatia noastra n-are de ce s-o afecteze pe a lor cu a copiilor). Acum e mai mult decit OK mergem chiar uneori eu cu ea si copiii la shopping si am ajuns sa ne intelegem de dragul copiilor.
In fond nimeni nu e perfect, fiecare are conceptiile proprii de viata si trebuie sa vezi la o persoana in primul rind calitatile ca altfel ajungi la balamuc mai ales cu contradictiile de gindire dintre generatii! Dar parerea mea e ca au nevoie de limite clare, ca daca incep sa-ti dicteze viata nu se termina cu bine.
toate cele bune
narcisa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
amary spune:
Narcisa, exact la fel e si soacra mea, problema e ca socrul e cam bolnav si in varsta, el nu se implica, dar oricum ar fi de partea mea, el nu intelege cum o suport....Noi inca nu am ajuns la partea aceea in care sa fim fermi, pe pozitie, mai lasam de la noi.Dar cred ca o sa se ajunga si acolo...Oricum ma bucur sa aud ca mai sunt sanse de victorie...Si felicitari!
narcisa spune:
Pai nici la noi pe fata socrul nu s-a implicat niciodata, ca mai comenta probabil in spate, partea a doua!
Si cind a ajuns sa ne controleze bagajele cind plecam in RO, ca a lasat semne cum a umblat si am discutat aspectul in patru si socrul radea si mai rau sa-mi zica in fata ca eu sint romanca si ar trebui s-o ascult pe ea nemtoaica ca stie ea ce e bine pt. noi etc. s-a umplut paharul si am ajuns la fermitate ori faci ca mine ori plecam, ca stam intr-una din casele lor cu chirie si raspunsul ei a fost, pleaca dar singura.........la care eu i-am explicat clar ca daca plec, pleaca si fiul ei cu mine!!
Si a tinut-o cu supararea pina s-a impacat cu ideea ca trebuie sa se conformeze cumva. Soacra mea nu-i un om rau, da are o curiozitate bolnava, cred! Si pina la urma a acceptat sa afle doar ce-i spunem noi si acum mai cotrobaie de ex. cind plecam cite 4 sapt. in RO ca deh, florile trebuie udate, da io o las in pace si ma bucur ca mai pot lasa copiii la ei cind am nevoie, o ora doua, trei ca zilnic nu i-ar tine sa-mi pot lua si eu un job si am renuntat si eu la unele fixuri si am acceptat-o, dar a renuntat si ea...si acum sintem prietene cel putin la suprafata, restul e neimportant pt. mine!
Dar ai nevoie de fermitate, altfel te calca in picioare si te joaca cum vrea si nici cu vorba buna nu functioneaza, am incercat eu, ajungeam iar la tema ca ea e mai invirsta si stie ea ce e bine! Lasa-i sa se supere si veti vedea ca nu rezista sa stea la distanta si se va mai inmuia!
Cit m-am mai consumat si eu, pt. ca fara sa vrei afecteaza si relatia se ajunge inevitabil la ai mei si ai tai.
succes
toatecele bune
narcisa
quote:
Originally posted by amary
Narcisa, exact la fel e si soacra mea, problema e ca socrul e cam bolnav si in varsta, el nu se implica, dar oricum ar fi de partea mea, el nu intelege cum o suport....Noi inca nu am ajuns la partea aceea in care sa fim fermi, pe pozitie, mai lasam de la noi.Dar cred ca o sa se ajunga si acolo...Oricum ma bucur sa aud ca mai sunt sanse de victorie...Si felicitari!
melutzica spune:
amary,eu sunt de peste 4 ani casatorita
cu sotul mei si de peste 6 ani impreuna si am o soacraaaaaaa,mammmmmaaaaa,super dificila;trebuie sa site tot da tot,sa i se spuna tot,sa se vorbeacsa cu ea ore in sir,sa dirijeze tot si obilgatoriu!!!!sa nu i se iasa din cuvant!mai mult sotul meu este pt ea Dumnezeu pe pamant(lucru care l-a spus cu gura ei) deci....tragi si tu concluziile;ei bine din experienta proprie iti spun ca NU exista cale de mijloc!am incercat si eu multi ani la rand sa o gasesc si sa o mentin insa ntz,cum intrevenea o diferenta de opinii(si sunt multe har Domnului),era razboi mondial,civil,rece ,cum doresti tu;si am rabdat,si am rabdat,pana am spus stop ,asa nu mai merge,fiecare cu viata lui!adica eu si sotu cu a noastra si ea cu a ei si cu cine mai doreste insa fara mine
;si am mai spus ca daca continua asa divortez iar sotul meu era de fata si a zis la randul lui ca daca eu il parasesc din cauza ei nu i-o iarat toata viatza lui si poate sa uite de el!! Asa ca,s-a potolit tanti si acum ne vedem cand ne vedem,pe mine nu are voie sa ma sune numai in caz de forta majora si dac arde ceva
si uite asa am rezolvat treaba;cu vizitele la fel,cat mai rarutz si vorbim doar despre vremeeee
Te pup dulce si nervi de fier si de otel iti doresc
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos
Lemoni spune:
Cred ca fiecare dintre noi are pe cineva care se baga in vitza lor,direct ori indirect am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea.La mine de cite ori vine mama mea in vizita imi schimba locul la mobila in casa,noroc ca scumpul meu sot nu zice nimic s-a obisnuit si el imediat dupa ce pleaca o mutam la loc.Asta e placerea ei imi amintesc ca si atunci cind eram copil la fel se intimla are si ea un fix.Uneori ma deranjeaza dar numai imi plac discutiile asa ca incerc sa zic ca ea si fac ca mine.Nici eu nu sunt perfecta incerc sa nu intru prea adanc in viatza copiilor mei si totusi nu reusesc pt ca mai mereu parintii vor tot ce este mai bun pt copilul lor si nu cred ca fac din rautate in mintea lor ajuta .Incearca sa fi mai intelepta si multa rabdare >
Aveti grija de voi
amary spune:
Nu e asa usor cu rabdarea, cand soacra sta la 5 minute de casa noastra, si ne face programul timpului liber, al vacantelor, asezarea mobilelor din casa, si implicit criticile aparute si scandalurile atunci cand avem pareri diferite....Uff..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nepotzica/nepotzica.jpg)
nepotzica spune:
delicat si indelung despicat subiect
ce sa zic, e de datoria fiecaruia sa-si tempereze parintii (daca sunt mai agitati din fire). Daca mama mea ne-ar asteniza, sa presupunem (desi mama e o fiinta teribil de discreta, educatia foarte buna isi spune cuvantul, la naiba, doar la mine nu s-a prins nimic
) ar fi de datoria mea s-o trag de maneca intre patru ochi.
deci si la barbati am pretentii similare: sa-si puna mamele la punct, daca-s asa de "saritoare" si fac dovada de exces de zel in casa straina.
n-am inteles de ce de fiecare data trebuie sa se simta dati peste cap in propriul camin nora sau respectiv, ginerele.
amary spune:
Da, intr.adevar bunul simt conteaza foarte mult...Dar cand ai de a face cu o persoana care daca o dai afara pe usa, intra pe fereastra...
Ileana Cosanzeana spune:
Eternul subiect...soacra...Vor curge multe rauri de cerneala si subiectul tot nu va fi epuizat...Din proprie experienta, am ajuns la concluzia ca orice ai face nu este destul de bine pentru (aproape toate)soacre...nici daca esti diplomata( te acuza ca iti tii parerile pt tine, dar de fapt gandesti rau despre ea), nici daca iti spui punctul de vedere. Solutia clasica este "mai rarutz ca-i mai dragutz" si am terminat povestea!
Oricum, majoritatea rautatilor soacrelor vin din propriile frustrari, si asta puteti verifica pe "propriul exemplar" de soacra: putine sunt cele care au o viata linistita si fericita si vor sa faca viata nurorilor un calvar...alea sunt de filme...In rest, femei super acre si super frustrate din diverse motive...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Raza de soare spune:
Aici va puteti plange de soacre http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80615&whichpage=1
Nunta noastra - 3 Iunie 2006