Info legislatie Olanda

Info legislatie Olanda | Autor: adinush

Link direct la acest mesaj

Pe scurt povestea mea...am plecat anul trecut in Olanda la prietenul meu,cetatean olandez,cunoscut in Ro.
Chiar iin perioada in care imi expirau cele 90 de zile si trebuia sa ma intorc in tara am aflat ca sunt insarcinata.Ne-am bucurat amandoi,ne-am facut planuri,am avut temeri ca nu o sa se ne descurcam.Un lucru era cert..eu trebuia sa ma intorc in tara si sa-mi reglementez situatia pana la nasterea copilului oricat de greu ar fi fost sa ne despartim.
Sunt in tara de 2 luni si in fiecare zi relatia noastra s-a deteriorat..eu din ce in ce mai stresata de niste complicatii aparute,de faptul ca nu am pe nimeni in tara,de situatia financiara(eu aici nu am nici casa nici servici deci depindeam total de el),el pe de alta parte cu propriile probleme si temeri.Ideea e ca ne-am despartit..destul de urat as putea spune.Si oricat de mult as fi gresit eu nu pot sa-i justific faptul ca nu vrea sa-si asume responsabilitatea pt copil.Poate totul a fost un mare teatru si nu a avut niciodata intentia sa si-o asume.Nu mai are rost sa ma gandesc ca deja nu mai am lacrimi.
Intrebarea mea e in legatura cu un articol citi pe net

Aderarea la UE, migratia internationala (emigrarea, imigrarea) legala sau ilegala, deseori ridica problema pensiilor de intretinere (pentru sot, sotie), alimentare (pentru copii minori sau cei majori aflati la studii in universitati, scoli superioare) in cazul familiilor monoparentale!
Important este de retinut ca nerespectarea unei reglementari si a unui demers juridic, recunoscut de legislatiile tarilor membre ale UE, in nenumarate cazuri, "alergaturile" de tot felul, in stinga si-n dreapta, nu duc la rezultatul dorit, in general, iar in anumite czauri particulare, la nici un fel de rezultat!

Pentru a veni in ajutorul celor care ar avea nevoie de recuperarea unor pensii (de intretinere, alimentare, etc), necunoscind coordonatele fostului sot, parinte natural, etc., mentionam ca sistemul de recuperare a pensiilor de "subzistenta" este bine pus la punct, conform Conventiei de la New York din 1956! Aceasta conventie reglementeaza procedura care permite pe baza unei colaborari stranse "localizarea" in spatiu si timp ale debitorilor, ale bunurilor acestora pentru recuperarea creantelor!
In rezolvarea acestor probleme organele competente in contact, care studiaza cererile depuse de reclamanti, utilizeaza principiul recunoasterii reciproce ale legislatiilor tarilor implicate in proces!
Iata ceea ce este necesar a fi cunoscute de reclamant (a) contra debitorului;
1. Cunoasterea nationalitatii debitorului!
2. Data semnarii Conventiei de la New York a tarii in care debitorul isi are domiciliul
3. Cunoasterea coordonatelor organelor competente carora trebuie sa se adreseze reclamantul (reclamanta) in tara sa de origine!
Cele trei conditii "satisfacute", simultan, debitorul poate fi localizat fara dificultati in timp util!
Ca titlu informativ, mentionam ca Romania a semnat Conventia de la New York din 1956, la data de 10 aprilie 1991 si ca cetateanul (cetateana) domiciliata in Romania, trebuie sa se adreseze, nu Ambasedlor, Consulatelor tarii debitorului ci
in Romania: Ministerului de Justitie, Directia Relatiilor Internationale si Integrare Europeana-33, bulevard M. Kogalniceanu, Sector 5, BUCURESTI (Biroul de Avocati al Municipiului Bucuresti, Strada Dr. Raureanu nr. 3-5, secteur 5)
Fetelor care locuiti in Olanda,stiti ceva despre cum as putea sa-l oblig dk nu vrea de buna voie sa plateasca cel putin pensie alimentara si sa-si recunoasca copilul? Cat de mult si in ce fel m-ar ajuta dk as veni sa nasc in Olanda,si orice alt sfat sa o scot la capat e bine venit

Adinush17+ cu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna Adinush!

Imi pare rau ca treci prin astfel de momente, din pacate nu te pot ajuta cu vreun sfat concret, sunt prea noua in Olanda - de o luna doar - insa vroiam sa te invit in grupul fetelor din Olanda, poate iti pot da ele mai multe detalii sau sfaturi.
Deci te asteptam aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73136



Alina si Amalia 17.11.2005




www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput