birou din pal

birou din pal | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

poate se pricepe cineva la mobilier sa ma lamureasca si pe mine;

ne gandeam sa cumparam (separat) placi de pal (pe care sa le taiem la 1.30 lungime, 70 latime) si picioare metalice (un set de 2) ca sa facem cateva birouri; problema e ca nu-s f sigura ca sunt suficient de rezistente pt a sustine calc. si alte aparate;
ce parere aveti? cat de gros ar trebui sa fie palul? sau tr neaparat sub blat, intre cele 2 picioare metalice inca o folie de pal pt sustinere?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Eu am birou asa si placajul e de 3,2cm la 1,20x0,75 .

Ma gandesc ca puteti intreba acolo unde il cumparati ce rezistenta are.

You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

multumesc de raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela-p spune:

sunt firme care vand pal si vi-l pot taia la ce dimensiuni doriti
si noi avem doua birouri mari de pal de la Mobexpert si sunt ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Un blat de pal de 1000x800x19mm sprijinit pe un picior cilindric de inox (ca de birouri) si 2 suporti fixati pe perete tine un monitor de 17 si o tastatura de vreo 6 ani, la mine.
Ca reper, un blat de 1100x600x28mm sprijinit pe perete pe latura lunga si cu inca 3 picioare de acelasi fel ca mai sus, tine, tot la mine, de aproape un an, un acvariu cu greutatea de aproximativ 300kg.

Nu ai nevoie de inca o foaie pe post de suport. Ca sa maresti rigiditatea foii de pal pe latura lunga monteaza picioarele cam la 1/4x1300mm fata de margine (sau mai putin daca nu iti place asa). pe de alta parte nu ai neaparat nevoie sa pui si unitatea cocotata pe birou.

Mergi la inceput

multumesc mult de raspunsuri; ieri am gasit un depozit unde se vand folii mari (de 3,4 sau 8 metri) atat de pal cat si de blat. din pacate nu aveau "talpici (asa le zic eu la picoarele alea de birou) doar picioare cilindrice (ca cele de la masa de bucatarie); mai cautam sa vad unde putem gasi "talpici" si la ce pret si dupa o sa cumparam o folie sa ne-o taie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

multumesc mult de raspunsuri; ieri am gasit un depozit unde se vand folii mari (de 3,4 sau 8 metri) atat de pal cat si de blat. din pacate nu aveau "talpici (asa le zic eu la picoarele alea de birou) doar picioare cilindrice (ca cele de la masa de bucatarie); mai cautam sa vad unde putem gasi "talpici" si la ce pret si dupa o sa cumparam o folie sa ne-o taie..

Porumbita, banuiesc ca ai tu un motiv pentru care nu cumperi unul gata facut sau nu-l comanzi undeva...
Daca te gindesti la pret, sa stii ca nu merita sa te chinuiesti sa-l faci acasa decit daca apelezi la un ajutor profesionist gratuit.
In general un birou cu blat de 1.30 se poate sustine pe doua picioare din acelea metalice,cu talpa, talpici, cum le spui tu insa eu iti recomand sa ai in vedere si o bucata de pal intre ele, pentru rezistenta si rigidizare. Acelasi lucru este valabil si pentru situatia in care alegi picioare rotunde metalice pentru care exista agatatori speciale de sustinere a intariturii dintre ele si in acest caz sint necesare 4 picioare, bineinteles.
Pentru un birou de 1.30 x 0.70 x 0.75 ai nevoie de aprox. 1.7 mp de pal iar unele dintre colile standard de pal au 5.69 mp, asadar daca faci un singur birou ramii cu niste material pe care l-ai platit dar nu stiu cit iti foloseste pentru ca trebuie sa tii cont de asezarea in coala a bucatilor, ceea ce inseamna ca vei avea si fisii inutilizabile. Daca faci mai multe birouri, intr-adevar se pot acoperi mai economic suprafetele de pal.
Revenind la ce am spus initial, eu una as cauta sa le comand undeva si asta mi-ar rezolva si problema cu picioarele metalice, in general firmele au furnizori pentru asemenea accesorii...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

multumesc de raspuns Daniela; intradevar vrem sa facem mai multe birouri si am iesi mai avantajos dc le facem noi. ca material o sa luam blat si la picioare mai vedem;din mesajul tau inteleg ca indiferent ce luam - picioare cu "talpa" sau din cele stil "bucatarie" tot ar trebui sa punem o folie de pal dedesubt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

multumesc de raspuns Daniela; intradevar vrem sa facem mai multe birouri si am iesi mai avantajos dc le facem noi. ca material o sa luam blat si la picioare mai vedem;din mesajul tau inteleg ca indiferent ce luam - picioare cu "talpa" sau din cele stil "bucatarie" tot ar trebui sa punem o folie de pal dedesubt?

Ma refeream ca pentru un birou rezistent sint necesare niste intaritoare ( "fisii de 25-35 de cm, perpendiculare sub blat-ca sa-ti dai seama de pozitie..)intre picioarele biroului, a fost o vreme in care am facut proiectare de mobilier si cunosc regulile de baza.
Desigur ca poti sa le faci si fara, nu este obligatoriu dar e preferabil. Cind ai timp, da o tura prin magazinele de mobila su uita-te sub birouri. Te-as fi ajutat si cu niste schite dar din pacate nu mai am acele programe de proiectare pe calculatorul meu si nici jpeg.uri nu mai am fiindca mi-am schimbat intre timp meseria.
Incearca sa faci o cautare pe google - firme care produc mobilier de birou si gaseste niste imagini care se aseamana cu ce vrei tu sa faci...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

daniela_, multumesc pt info; am trimis un pm/mail cand/dc ai timp...

Mergi la inceput