efect al desenelor animate?
Am o prietena care are urmatoarea problema si va scrie pe adresa mea...
Am un baietel de 6 ani care este foarte sensibil...e un copil foarte bun si destept...caruia doar explicatiile rationale ii folosesc indiferent de situatie...e unica abordare ! Intrebarea pe care vi-o adresez este : daca in urma vizionarii destul de indelungate mai ales acum in vacanta( pana venim noi de la serviciu sta cu bunica lui)...in speta...Cartoon si Jetix...e posibil sa se trezeasca noaptea plangand si sa umble prin casa semiadormit...iar dimineata sa-mi spuna ca se sperie...
E foarte adevarat...am constatat si eu...ca desenele animate de pe Cartoon si Jetix sunt de-a dreptul de interzis...au un limbaj argotic de multe ori...si adeseori au persoanje negative care probabil infricoseaza...
Ideea e... ca le-am scos amandoua canalele...de vreo doua zile insa a continuat sa se trezeasca...poate e prematur ca efectul sa le fi trecut...insa ma ingrijoreaza aspectul si vreau sa stiu daca "simptomatologia" aceasta e posibil sa fie data de desene ...alte motive nu exista...e un copil vesel,extravertit,comunicativ...un copil care simte nevoia sa relationeze tot timpul...in decursul celor 6 ani n-am observat comportamente atipice care sa-mi dea de gandit...si credeti-ma am fost foarte atenta!
Va multumesc mult!
albumele noastre
Raspunsuri
himera spune:
Draga mea,desenele animate actuale sunt tare agresive si transmit copilor tot felul de mesaje,cred eu nepotrivite pt ei.
Recent am cunoscut un copil cu o teama acuta fata de moarte si in toate jocurile, respectiv desenele lui am constatat ca proieteaza doar scene agresive si cu tematica mortii di desene animate.
Fobia de moarte,este normala intr-o anumita perioada,respectiv pt o perioada scurta d timp, dar la el este ceva timp de cand s-a declansat, dar ceea ce cred eu ca a declansat si mai ales intretine sunt tocmai, aceste desene.
Diana_b spune:
Cred ca e prea devreme sa-i treaca cosmarurile noaptea. Trebuie sa treaca ceva timp sa uite desenele alea. Care intradevar sunt de groaza.
Incearca postul minimax, mi s-au parut desene mai pasnice.
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
katty spune:
Din aceleasi motive si eu am scos Jetix de ceva vreme. Cartoon a ramas dar doar ptr. Scooby Doo. Mai avem Minimax.
Dar efectele au ramas!
In weekend am fost la munte, la casa de vacanta/weekend a sorei mele si am asistat la o scena in care Andrei a calcat un paianjen cu piciorul (de mai multe ori), spunand "Mori Peter Parker!" (Peter Parker = Spider Man = personaj Jetix)!
Catalina & Robert-Andrei (aproape 4 ani)
Poze aici
redi spune:
Da pot sa spun si eu ca desenele animate difuzate pe canalele astea sunt nocive pentru copii.Baietelul meu are o luna de cand nu a mai vazut nimic si tot are vise urate si cand se joaca e cam agresiv ,incearca sa faca cum a vazut la desene .Si le duce dorul ,dar am oprit visionarea lor ,fac mult rau mintii unui copil.
bafta ,tuturor ,Redi