Inseminare (2)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amzulica spune:

Prietena mea (ca suntem deja prietene - ma suna saraca in fiecare luna si uneori ii dau lacrimile cand vede ca ea a reusit si eu nu ca doar stie si ea prin ce a trecut, si ma imbarbateaza ca sa nu ma las ca uite ea a reusit etc), are 33 de ani, deci nu mai e nici ea asa "fresh". Si la mine incepe sa ma sperie varsta ca am deja 36 de ani.
BAAAA ....terminati cu prostiile ca suntem batrane, ce naiba. Ganditi va rog pozitiv dupa cum urmeaza: AM jumate varsta Adrianei Iliescu - deci pot! Haideti ma fetelor ca sa vedeti voi ce copii frumosi, sanatosi, destepti si cuminti facem. Doar stiti ca, copiii facuti la batranete sunt deosebiti de restul nu?

Cami

Mergi la inceput

Foufou, poti sa mergi cu un donator daca vrei, eu imi amintesc ca mi-a zis Marinescu ca daca am, s-au fratele sotului meu ar putea sa-l ajute ....
La mine de ex. Nasa mea ne stie problema si fiind o tipa extrem de fara prejudecati mi-a zis: fata daca vrei io pot sa vorbesc cu ... Nasu si vine el sa doneze ca sa va fie voua bine daca asta e problema. Dar io - aia moralista am zis - huh, nuuuu. Desi acum dupa atatea inseminari ma gandesc ca macar nu o mai imparte in 4 nu?

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foufou spune:

Amzulica, ce veste buna mi-ai dat!!

Asta e planul meu: in cazul in care va trebui sa ajungem la IAD (varianta acceptata atat de mine, cat si de sotul meu), as vrea sa am ...o minima certitudine in ceea ce priveste, macar teoretic, aportul genetic al 'donatiei'. Nu sunt nazista, dar sincer nu as vrea ca, din start, sa perpetuez o eventuala tara fizica sau intelectuala - nu ma certati, am reflectat indelung, stiu, asta nu exclude ca din doi oameni splendizi fizic sa nu iasa un copil ..mai putin reusit, asa cum, in planul celalalt, un genius encyclopaedicus ca Nicolae Iorga a dat nastere unui copil perfect sanatos fizic, dar redus intelectual. Stiu asta. Si, totusi... Vreau, chiar cred ca este DATORIA mea sa ofer copilului MEU sanse genetice cat mai bune; ce iese din combinatie - Dumnezeu decide. Eu vreau sa identific un potential donor, care sa corespunda fizic si intelectual cu sansa pe care as vrea sa o ofer copilului, si apoi sa fie contactat strict prin intermediar (altul decat mine sau sotul meu, probabil acea singura prietena care va fi la curent cu planul nostru, daca se va ajunge la el). Acestui om o sa i se explice despre ce este vorba, si, daca accepta (iar daca este intr-adevar tatal genetic pe care mi-l doresc pentru copilul meu - va accepta, in fond este vorba de un transplant), pe langa semnatura pe care oricum o va da privind totala lipsa de pretentii asupra 'produsului de conceptie', noi o sa ramanem in veci anonimi pentru el.

Poate sa imi mai confirme cineva ca medicii romani accepta inseminare cu donor 'ales'? [sunt ca CNN-u', vreau confirmare din trei suse:)))]

Mergi la inceput

Foufou, daca nu ai facut niciodata IAD atunci afla ca o sa primiti si tu si sotul tau un contract (am mai spus-o) in care sotul semneaza ca isi da acordul pt. IAD in felul asta el isi insuseste datoria de parinte, si niciodata nu va putea respinge copilul ca nefiind al lui. Copilul se naste ca fiind al lui, fiind casatoriti purtati acelasi nume, deci cine sa vina sa zica ce? Si-apoi voi alegeti pe cineva normal la cap, deschis la minte care intelege situatia nu? Nu pe bade Vasile de la zbor...

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

Amzulica, m-ai intrebat cand am facut FIV . IN LUNA MAI ANUL ACESTA SI M-A COSTAT IN JUR DE 90 MIL.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by amzulica

Foufou, daca nu ai facut niciodata IAD atunci afla ca o sa primiti si tu si sotul tau un contract (am mai spus-o) in care sotul semneaza ca isi da acordul pt. IAD in felul asta el isi insuseste datoria de parinte, si niciodata nu va putea respinge copilul ca nefiind al lui.

dar unde am zis eu ceva in sensul asta?? nu mi-am pus nici o secunda problema ca sotul meu nu ar accepta copilul NOSTRU - dimpotriva! caci da, va fi un tata excelent, pur si simplu ma emotionez cand observ cu coada ochiului cat de natural si patern, ludic si matur in acelasi timp, se poarta cu nepotica mea sau cu copiii prietenilor.

quote:
deci cine sa vina sa zica ce? Si-apoi voi alegeti pe cineva normal la cap, deschis la minte care intelege situatia nu? Nu pe bade Vasile de la zbor...

pai tocmai asta ziceam si eu. stiu si de contractul pe care il semneaza donatorul.

Nucutza era ceea care zicea ca:
quote:
Dar dupa aia m-am gândit ca niciodata nu se stie, ar putea cândva aparea complicatii nebanuite. Daca peste nu stiu câti ani i se scoala ca vrea copilul? In cazul in care ar reusi, fireste. Sau incepe sa ne santajeze cumva?

- si are dreptate, daca este vorba de donor care ii cunoaste pe parinti. In fatza legii nu are nici un drept, dar, teoretic, daca se duce cu capul, poate face mult rau. Mai ales copilului, psihic.

Se stie ca viata, daca nu bate, macar egaleaza filmul.

Mergi la inceput

Fetelor pana la urma cele care facem IAD ne asumam niste riscuri. Eu m-am gandit anul trecut din aprilie pana in sept. la asta. Si sotul meu este la fel de disperat dupa copii, avem tensiuni destul de mari in ultima perioada din cauza neputintei lui si pana la urma si a mea, pt. ca am inceput de la 0 si acum avem tot: casa, masina etc insa suntem 2 oameni singuri. Nu-i usor, anii trec si ne trezim cumparand cadouri pt .alti copii, mangaind copii altora... E greu ce sa mai, incerc eu sa fiu cea razboinica pt. ca e singura noastra sansa. Voi cum va descurcati?

Cami

Mergi la inceput

Foufou eu nu am zis ca sotul nu ar accepta copilul, Doamne fereste, am zis doar de procedura completa, nimeni nu poate sa-si insuseasca copilul vostru. Cat despre donator nu stiu, semneaza si el ceva nu? Habar nu am, teoretic ar trebui. Hai ma ca io ma inchin cu picioarele cand o veni un barbat roman sa zica da-mi copilul ca e al meu .....si nu am ce face decat sa cresc copii singur.:-)

Cami

Mergi la inceput

Da, cu siguranta si donatorul semneaza un act, care este pastrat in baza de date a clinicii/bancii de sperma. Dar stiu ca in plan international e tambalau pe tema asta, in anumite tari s-au adoptat legi care permit mamei si/sau copilului sa aiba acces la informatii, sa afle cine e tatal biologic (la noi este permis numai ca exceptie, in sensul ca medicul este exonerat de pastrarea secretului medical doar in caz de forta majora - respectiv aplicarea unor tratamente la copil care implica date din bagajul genetic al tatalui biologic).

Hai ca intre timp m-am documentat:

L E G E
privind sănătatea reproducerii si reproducerea umană asistată
medical

Art. 3. (...)
s) prin donarea de gameti se întelege procedura prin care o persoană,
de regulă anonimă, donează, liber consimtit si gratuit, sperma sau
ovocitele unui centru de inseminare în vederea reproducerii umane asistate
medical; în cazul unui donator cunoscut se poate încheia un contract
prealabil cu cuplul reproductiv asistat medical.

Deci, e permis, e legal!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu76 spune:

Hei , nu mai scrie nimeni pe aici?Cred ca luna viitoare o sa intre si fata la inseminat; inca nu stiu sigur.Voi ce analize ati facut inainte de IA?

Mergi la inceput