Pastile anticonceptionale - cat timp?
Raspunsuri - Pagina 2
chiquitita spune:
Mie mi-a explicat o dr ca in viata sexuala a unei feei, perioada de anticonceptionale nu trebuie sa depaseasca 5 ani, indiferent ca sunt 5 consecutivi sau adunati (5 luni anu asta, apoi alte 7 luni peste 2 ani etc). Pana in 5 ani te feresc de noduli, cancer si alte probleme, dupa cinci ani exact invers, creste riscul de a avea probleme.
Cele mai frumoase flori cresc discret, in umbra...
msemcu spune:
Eu zic ca anticonceptionalele sunt mai blamate decat merita!
Eu am luat peste 7 ani si nu m-am ingrasat, nu am avut efecte adverse, nimic de acest gen. Iar dupa ce m-am lasat, in sase luni am reusit sa raman insarcinata.
Dar foarte important este sa le iei sub supravegherea si la recomandarea unui medic, nu asa de capul tau. Si mai poti incerca sa iei AC din generatiile mai noi, care au dozarile hormonale mult mai mici si mai bine puse la punct.
Nu am auzit pana acum de vreo limita de ani!
Mari
PrincessL spune:
eu cred ca doctorii din romania ori sunt impotriva anticonceptionalelor ori habar n-au. o prietena de-a nea si-a intrebat ginecologul daca poate sa-i dea anticonceptionale iar dr. a zis ca nu-i de competenta sa si sa se duca la planning familial. hmmm un pic ciudat nu?? adik totusi daca ginecologul habar n-are atunci cine??
si sunt de acord si cu cine zicea ca in romania doctorii cam toti spun sa tre sa faci pauza. am o prietena cate de fapt chiar ea m-a dus proma data sa-mi iau AC si ia tot facea pauze si a avut dereglari din cauza asta.
eu iar de vreo 5-6 ani..am pierdut numaratoarea. am luat micragynon vreo 3 ani, apoi am trecut pe diane 35 la recomandarea endocrinologului pentru pilozitate excesiva. si cand am intrebat daca trebuie facuta pauza mi-a zis ca trebuie luat cel putin un an intreg sa-si faca efectul, deci nu se fac pauze. eu una prefer sa o cred pe ea. mie mi-e frica ca daca fac pauya iar ma dereglez. asa ca eu nu am facut niciodata pauya si nici n-am de gand. si ma simt super si recomand la toata lumea pentru reglarea ciclului. eu aveam probleme mari. ma tinea 10 zile..dureri chestii ..tot tacamul. acum e muuult mai bine. mu imi mai fac atatea griji in perioada critica 
hermelina spune:
eu am luat Rigevidon patru ani fara intrrupere, apoi dupa o pauza de 1 luna am ramas insarcinata si acu am o fetita de 4 f f f sanatoasa si frumoasa si eu ma simt ok
"Daruieste dragoste si vei fi binecuvantat cu dragoste"
mandyksch spune:
Inainte de a ramane insarcinata am luat AC vreo 6 ani cre si am facut o singura intrerupere in acest interval. N-am avut absolut nici o problema. Nu m-am ingrasat, a fost ok. La 2 luni dupa ce am intrerupt administarea AC am ramas insarcinata. Acum am inceput sa iau din nou. Partea buna la mine cu AC a fost ca mi-a reglat ciclul si n-am mai avut durerile acelea insuportabile. Fara AC as fi avut o viata f. grea pt. mine au fost mana cereasca.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
Ani3lla spune:
Eu iau anticonceptionale de 14 ani fara nici o problema.Rigevidon.Am luat 9 ani fara intrerupere,apoi o intrerupere de doua luni (pt a creea minunea din viata mea)si le-am reluat imediat dupa ce nu am mai alaptat.Nici o sarcina nedorita,nici un kg in plus,fara dureri menstruale sau nu stiu ce alte probleme.In orice caz, anticonceptionalele se iau la recomandarea ginecologului dupa efectuarea unor analize medicale.
Soapte:nu ca eu as fi facut asa,insa ma consider un ''caz''norocos.
brianamica spune:
Eu una nu am auzit ca ar trebui intrerupte o data pe an !
Am luat ani la rand. Am intrerupt ceva mai mult inainte de fete (cam 6 luni) asta asa ca am vrut eu sa fiu supersigura ca nu mai am in organism nimic !
Ceea ce stiu este ca nu mai sunt recomandate dupa 35 de ani si mai ales daca esti fumatoare !
Prietena ta ar trebui sa isi faca analize !Oricum pilulele nu este indicat sa se dea fara dozari hormonale. De ex la mine s-au schimbat multe dupa nasterea primei fetite...astfel incat mi-a schimbat doctora si pilulele ! Sa aiba grija ce ia !
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”
POZE FETE CUCUIETE
ANA ESTE ATAT DE MARE
DAR SA VEDETI ELA CAT DE MARE E ...
alexutza_V spune:
Eu am auzit ca anticonceptionalele nu impiedica formarea sarcinii ci doar fixarea ovulului in mucoasa uterina. Pai daca e asa inseamna ca faci avort de fiecare data cand le iei. Nu stiu daca e adevarat.Mai bine folosesti prezervativul.Zic eu.
Alissaa spune:
Eu am deja cam 8 ani de AC (Logest). Nu am avut niciodata probleme de la ele . Anul trecut am vrut sa ma las pt ca mi se pare cam mult 7 ani, iar toti doctorii de alte specialitati carora le-am spus ca iau de atata timp AC s-au ingrozit (medicul de familie, chirurgul care m-a operat de apendicita, gastroenterologul, etc). Stiu ca nu e specialitatea lor, dar sunt totusi doctori.
Imediat ce le-am oprit am facut chisturi care ma dureau si imi faceau viata un chin. A trebuit sa le reiau (Microginon). Dupa vreo 7 luni am incercat iar sa le opresc. Iar am facut chisturi. Iar ecografii, analize, tratamente, antiinflamatoare, etc. Am incercat sa rezist, poate se regleaza totul, dar dupa vreo 3 luni de chin am zis ca decat sa-mi omor ficatul repede cu antiinflamatoarele mai bine il omor lent cu AC.
Oricum sunt foarte deprimata, ma simt dependenta de pastilele astea, si daca mi-ar spune cineva cum sa fac sa ma las de ele fara sa fac chisturile alea as face-o imediat.
Mentionez ca inainte de AC nu aveam decat dureri la ciclu, in rest nici o problema.
mirelaispir spune:
pentru a scapa de chisturi ovariene si alte inflamatii ceai de coada calului: o lingurita la cana, se bea de trei ori pe zi. este destul de rau la gust dar face minuni.poate fi imbunatatit cu lamaie. iarasi bine mai fac si baile cu ceai de coada calului. (se gaseste la plafar si se dozeaza dupa prospect)
mirela