Pastile anticonceptionale - cat timp?

Pastile anticonceptionale - cat timp? | Autor: annita72

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor!

Am o prietena care a luat, pana acum un an, timp de 4 ani anticonceptionale, aproape fara intrerupere, zice ea. Adica le intrerupea cam o luna la o jumatate de an.
A ajuns, insotind pe cineva, la un bioenergetician care i-a spus, fara sa fie ea cea consultata si fara sa-i fi spus nimic despre ea, ca are un nivel de progesteron de cateva ori mai mare decat normalul si ca daca vrea sa aiba candva copii ar face bine sa opreasca pilulele.
Acum nu mai ia de aproape un an, dar problema e ca nu suporta prezervativul, zice ca nici diafragma, sterilet nu si-ar pune, pentru ca inca nu are copii.
In concluzie, s-ar intoarce din nou la pilule.

Cat timp pot fi luate anticonceptionalele fara sa apara dereglari hormonale?

Faza cea mai tare e ca medicul la care a fost i-a insirat toate dezavantajele pastilelor si in final i-a recomandat sa ia in continuare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu zic ca daca nu suporta celelalte mijloace anticonceptionale,si nu vrea inca un copil,atunci sa inceapa din nou cu pilula!
Si inca ceva,am vazut ca in Ro e o moda sa opresti pilula o data pe an! Eu iau pilule de 4 ani si ginecoloaga mea nu mi-a vorbit niciodata de vreo pauza,din contra chiar si cind am schimbat pilula am luat in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rexanne spune:

Si eu iau pastile de cam patru ani neintrerupt, iar medicul meu ginecolog mi-a spus ca nu este nici o problema si sa le iau in continuare. Acu'...daca pe el nu il cred, in cine pot avea incredere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

Fetelor eu am mai scris despre aceasta problema si o sa scriu din nou!
Asa am luat si eu iar acum mai nou, dupa ce m-am lasat de 'sportul' asta nu mai vine regulat!
In afara faptului ca vine numai cand are el chef, m-am mai si ingrasat in timpul cand le luam, vreo 20 kg fata de cate aveam io initial!
Cand am fost la dr mi-a schimbat pastilele cu aletele si uite asa m-a dereglat complet!A spus ca alea nu au fost bune si am nevoie de altele!
Acu cand m-am dus si mi-am facut analizele hormonale, imi zice dr ca s-ar putea sa nu am niciodata copii!
Nici nu va inchipuiti ce a fost pe capul meu atunci!
Am luat toate analizele pe care le am, inclusiv ecografii si teste si asa mai departe, si m-am dus la altu' si la altu' si tot asa!
Ceilalti mi-ai spus ca nu are cum, iar eu stau acu in dubiu!
Se poa' sau nu se poa'?
Acu ramane sa incerc!

asa ca sfatul meu este sa fiti cat mai putin dependente de aceste pastile si incercati si alte metode!
ca sa nu va mai zic de fapt ca diane35 a fost creat pt incetarea cresterii pilozitati masive pe partile vizibile!
este un singur exemplu, dar te tratezi de una si dai in alta!

'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'

Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Eu am luat anticonceptionale de la 19-20 ani pina la 32 ani,(fara intrerupere)cind m-am hotarit sa le intrerup ptr. un copil!Se numeau MICROGINON 21.
Nu m-am ingrasat, in toti acesti ani si nici dupa ce am nascut am aproape aceeasi greutate,cu mici diferente,eu zic ca-i normal dar repet nu am avut nici un fel de probleme!Eu zic ca totul depinde de fiecare persoana , sintem diferiti si e normal ca exista asa de multe pareri-Iar un alt exemplu,chestia cu faptul ca daca te lasi de fumat te ingrasi iara o prostie!Eu am fumat 15-ani ca o turcoaica...si am 6 ani de cind nu mai fumez,nu m-am ingrasat si nici nu am murit..si asta e, cred ca totul tine de metabolismul fiecaruia.Numai bine si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

No offence, dar intr-un "diagnostic" pus de un bioenergetician eu n-as avea incredere!

Eu iau Logest de citiva ani fara intrerupere, si ginecologul mi-a spus ca e OK. Si la fel mi-a spus ca in momentul in care o sa ma decid pentru bb, le intrerup si gata (analizele hormonale sunt in regula)

Nu am avut nici un fel de reactii secundare la anticonceptionale, nici nu m-am ingrasat, nici alte dereglari nu am avut.

Kya - viitoare mamica in asteptare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Initial creeata de annita72
A ajuns, insotind pe cineva, la un bioenergetician care i-a spus, fara sa fie ea cea consultata si fara sa-i fi spus nimic despre ea, ca are un nivel de progesteron de cateva ori mai mare decat normalul si ca daca vrea sa aiba candva copii ar face bine sa opreasca pilulele.

Doamne iarta-ma, mi se pare aberant. dar o analiza si-a facut prietena ta sau are incredere oarba in ce zice domnul acela?????
e adevarat ca acum cativa ani pilulele anticonceptionaleaveau doza hormonale mai mari si existau efecte adverse de genul luarii unui kilogam doua sau a scaderii libidoului....dar au evoluat! ca sa nu mai zic de faptul ca nivelul progesteronului poate sa scada in timpul administrarii de anticonceptionale. asa ca...inainte de a lua asemenea hotarari ar fi mai bine sa treaca pe la un medic ginecolog si sa vada cum sta treaba.
si inca o mentiune: "a luat 4 ani fara intrerupere adica nu le intrerupea decat o luna la jumatate de an" e iar o contradictie! e clar ca intreruperile sunt evidente si inca destul de frecvente.
raspunsul la intrebare: poti lua ani la rand anticonceptionale fara sa ai dereglari hormonale....dar dupa sfatul medicului. acesta iti va spune care sunt efectele secundare pentru ca este obligat sa o faca, e logic si normal asa. dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa le iei.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Se poate intr-adevar ajunge la un nivel crescut de progesteron daca iei AC doar cu progesteron(nu combinate, si cu estrogen)?

Si, fara dozari hormonale, cum sa stie bioenergeticianul cum sta respectiva cu progesteronul?

Eu stiu ca poti sa le iei fara intrerupere si sa te opresti numai atunci cand vrei copii, sau ai reactii secundare de la ele sau, pur si simplu, vrei sa renunti la metoda asta contraceptiva.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Multumesc pentru raspunsuri! Le-a citit si prietena mea.

quote:
Originally posted by roxanaz

[quote]Initial creeata de annita72

Doamne iarta-ma, mi se pare aberant. dar o analiza si-a facut prietena ta sau are incredere oarba in ce zice domnul acela?????
e adevarat ca acum cativa ani pilulele anticonceptionaleaveau doza hormonale mai mari si existau efecte adverse de genul luarii unui kilogam doua sau a scaderii libidoului....dar au evoluat! ca sa nu mai zic de faptul ca nivelul progesteronului poate sa scada in timpul administrarii de anticonceptionale. asa ca...inainte de a lua asemenea hotarari ar fi mai bine sa treaca pe la un medic ginecolog si sa vada cum sta treaba.
si inca o mentiune: "a luat 4 ani fara intrerupere adica nu le intrerupea decat o luna la jumatate de an" e iar o contradictie! e clar ca intreruperile sunt evidente si inca destul de frecvente.
raspunsul la intrebare: poti lua ani la rand anticonceptionale fara sa ai dereglari hormonale....dar dupa sfatul medicului. acesta iti va spune care sunt efectele secundare pentru ca este obligat sa o faca, e logic si normal asa. dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa le iei.

Roxana

Sorry, pentru neclaritatile din prima postare, m-am grabit putin. Ma refeream in special la perioada indelungata (cum mi s-a parut mie) in care a luat pastile. Cat despre bioenergetician, s-a speriat pentru ca ea nu-i spusese absolut nimic referitor la asta, si pur si simplu s-a trezit cu el intreband-o de pastile.

Cand a fost la medic, acesta i-a spus ca nu are rost sa-si faca dozari hormonale (in sensul ca nu are de ce sa cheltuie niste bani!) daca nu e hotarata sa faca un bebe.

Eu am sfatuit-o sa schimbe medicul!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

daca vrea sa aiba certitudinea atunci sa ceara trimitere de la medicul de familie pentru analize hormonale. iar daca vrea sa le plateasca poate sa se duca si fara trimitere, la orice laborator. de schimbat medicul....macar sa ia o a doua opinie.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Buna.Tot legat de pilule e si intrebarea mea:trebuie sa faci niste teste ceva ca sa stii ce pastile ti se potrivesc.Eu am luat pilule acum 1 an dar am renuntat la ele pentru ca nu ma simteam bine....medicul care mi le-a recomandat normal ca nu a facut nimic sa vada daca mi se potrivesc.
Deci asta este intrebarea mea...exista ceva care sa determine ce pilule ti se potrivesc sau le schimbi pana gasesti o marca cu care sa te simti bine.Multumesc.

Mergi la inceput