Fiica mea este nascuta in Franta. Ca urmare certificatul de nastere a fost eliberat de ambasada romana din Paris care in Romania a fost inregistrat la primaria sectorului 1 din Bucuresti.
De 6 luni ne-am intors in Romania si avem domiciliul la Brasov - unde eu l-am avut totdeauna, si pe perioada cat am fost in Franta.
A fost bunica cu fetita sa ii faca niste analize in Brasov si i s-a spus ca in Brasov nu are dreptul la analize compensate pentru ca are certificat de nastere de Bucuresti si ca trebuie sa isi faca analizele in Bucuresti! Desi domiciul nostru este in Brasov!
Toata viata o sa ma plimb cu fetita la Bucuresti ca sa ii pot face analize compensate ? Si daca m-as fi mutat in alt oras ?
Stie cineva ceva referitor la cum se dau asigurarile medicale si compensarile in acest caz ? Si care e legea care precizeaza acest lucru ?
Multumesc frumos.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
Nu conteaza unde s-a nascut, problema este ca nu sunteti inscrisi, probabil, pe lista unui medic de familie.
Este inscrisa la un medic pediatru si tot el i-a dat si trimiterea pentru analize. Deci ar trebui sa fie compensate.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.