Bufetele- sunt sanatoase?
pun topicul aici, pentru ca in Romania, pina n-am plecat noi, nu existau inca.
deci, noi ne-am cam obisnuit sa mincam duminica la bufetele gen "maninci cit poti, platesti tot atit":chinezi, Casa Corfu, Casa Greque, etc; asta pentru ca cu fiu'meu nu-mi permit sa merg la restaurante mai de clasa (nu sta la masa, mai tzipa, etc) si nici nu-mi cade bine sa-l las acasa.
voi ce parere aveti, sunt sanatoase sau e foarte proasta calitatea mincarii? voi, cei cu copii nazdravani ce alegeti pentru iesirile cu familia?
http://community.webshots.com/user/vara2006photos
Raspunsuri
michelle7 spune:
pai acum depinde de bucatar unii se spala pe maini unii nu. singura problema ar fi ca ustensilele comune cu care pui mancarea in farfurie mai ajung cu totul pe mancare dar asta e riscul bufetului. N-am prea auzit de oameni care s-au intoxicat la bufet insa de la fast food da.
Michelle
Donia spune:
Noi ne innebunim dupa un bufet chinezesc din oras de la noi. Mancarea e extraordinar de gustoasa, inca nu am mancat ceva asemanator la alte bufete... DAR desi sunt o gramada de legume doar inabusite, deci teoretic si-ar pastra vitaminele si ar fi foarte sanatoase, am banuiala ca folosesc cam din greu MSG (monosodium glutamat) despre care numai de bine n-am auzit. Si nu stiu in ce masura poti sa eviti MSG-ul, caci am auzit ca e folosit pe scara destul de larga si in restaurante, semipreparate, carne congelata, cosmetice, fertilizatori, etc.
Se spune printre altele ca MSG da si dependenta, pe care probabil o avem deja , caci la restaurantul asta chinezesc nu putem renunta... ori mancam acolo, ori comandam acasa, dar de 2-3-4 ori pe luna ne infruptam din specialitati chinezesti +/- MSG.
Si e posibil ca totusi sa ma insel, sa fie o mancare extrem de gustoasa si fara adaos de MSG, dar banuiala mea ramane (insa pentru asta mancarea de acolo tot nu-mi sta in gat).
Un alt aspect, al igienei. Avem o cunostinta care lucreaza la un alt bufet chinezesc, la bucatarie, si ne spunea ca tocmai asta a impresionat-o, cat accent se pune pe curatenie si igiena. Probabil ca sunt niste reguli care trebuiesc respectate si apoi depinde si de propietari, dar iti cam dai seama de multe ori de cum intri daca localul respectiv e curat sau nu.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
michelle7 spune:
Donia chinezii proprietari de restaurante cunosc reticenta nord americanilor fatza de MSG si din cate am citit pe net fac tot posibilul sa evite adaosurile de genul .
Nu cred ca vor nici ei sa piarda clientii care sunt atenti cu sanatatea lor.
Michelle
columbiana spune:
mersi fetelor pentru raspunsuri; concluzionez ca vom continua mesele la chinezi sau alte bufete...pina va creste cel mic, sa-l lasam acasa fara mustrari de constiinta.
michelle7 spune:
mie bufetul chinezesc si cel indian mi se par optiunii excelente pt cei de alte natii pt ca iti dau posibilitatea sa experimentezi pe larg bucataria lor. La un restaurant etnic obisnuit daca o dai o data in bara cu comanda ajungi sa comanzi acelasi meniu de fiecare data de frica sa nu pleci flamand ca nu ti-a placut ce ai comandat.
Michelle
louisea spune:
si noi preferam restaurantele cu bufet: chinezesc, brazilian etc. etc. pt diversitate..
nu stiu cat de sanatos e dar noi macar mancam acasa cat de cat sanatos asa ca ne "permitem" din cand in cand sa papam si mai nesanatos (daca or fi)
------------------------
Bandit si laleaua ;-)
danat spune:
Exista si in Germania astfel de restaurante/ buffet?
Am intalnit la Londra, tot ceva chinezesc si am fost foarte incantati!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Donia spune:
quote:
Originally posted by michelle7
Donia chinezii proprietari de restaurante cunosc reticenta nord americanilor fatza de MSG si din cate am citit pe net fac tot posibilul sa evite adaosurile de genul .
Nu cred ca vor nici ei sa piarda clientii care sunt atenti cu sanatatea lor.
Daca e asa, atunci jos palaria!
Ana Stroe, ce mancare se mananca la un bufet grecesc? Ca nu stiu daca m-as incumeta pe nevazute, pe de alta parte sunt dornica sa incerc cat mai multe lucruri... daca imi sunt recomandate.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
laurajr spune:
Noi chiar duminik am fost cu niste prieteni la un astfel de bufet, dar ar fi impropriu sa-i zic asa...practic era un restaurant , cu orchestra care ne canta, o pereche de batranei care dansau aproape profesionist , cu chelneri cu berete de alea italiene pe cap care te serveau la standuri sau iti preparau ceva cf alegerilor tale .
Fiind gen bucatarie europeana si o atmosfera tare placuta, ne-am simtit extraordinar cu totii . Iar cele 8 torturi din care trebuia sa alegi sau sa iei daca te tinea stomacul o felie... !
Fetita mea de ex prefera sa mearga la Kelsey's sau Crabbie JOe ( asa se numeste ? ) pe motivul ca-i da ceva de desenat si inghetata, dar mancarea pt ea nu e cine stie ce .
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 23 sapt si Ioana Nazdravana
columbiana spune:
Donia,
la bufetele grecesti gasesti in plus fatza de chinezi salatele, foarte diversificate, mai multe preparate din carne (frigarui, ficat, miel, curcan, porc sau vitel -piept de curcan, pui sau cotlete din care ti se taie pe loc ce alegi), si mai ales foarte misto prajituri, inclusiv clatite sau goffre pe care ti le pregateste pe loc cu ce garnitura de fructe, creme alegi; sunt preferatele mele