a inghitit petrol distilat
Baietelul meu de 3 ani si 3 luni a inghitit ieri (sau doar a pus pe limba...) dintr-o solutie de aprins focul....
Inca nu mi-am revenit din spaima.
Ma credeam o mama nu grijulie si atenta ci, uneori, paranoic de obsedata de siguranta copilului. Ba chiar ma mai gandeam si acuzam in gandul meu mamele ce nu-si urmareau secunda de secunda copiii in parc...
Si, uite ca mi s-a intamplat si mie...
Si nu i-a trebuit copilului meu un minut ci cateva secunde...
Eram ieri in mijlocul padurii, pe malul unui lac. Am avut o ora in care nu l-am scapat din ochi nici o secunda. Eram in apa sau langa apa cu el si pericolul sa pateasca ceva mi se parea evident.
Apoi, cand ne-am dus sa facem gratar, la 50 de m. de apa, cand el a inceput sa se joace linistit cu niste masinute, in stanga mea, il vedeam cu coada ochiului, am inceput sa ma relaxez... Eram 4 adulti si in mijloc copilul pe care-l supravegeam toti.... Din pacate, toti am vazut doar cand lua sticla de lichid de aprins focul de la gura...
Am crezut ca innebunesc pentru ca tinea gura deschisa, deci era clar ca cel putin pusese gura pe sticla...
Nici acum nu stiu daca a baut sau nu. El nu spune nimic.
Am fost imediat cu el la spital.
Am aflat, dupa codul trecut pe eticheta, ca sticla continea petrol distilat.
Primul meu instinct in acel moment a fost sa-i dau sa bea apa iar el bineinteles ca nu vroia Tinea mititelul gura larg deschisa si se uita la noi... Am vrut sa-i provoc voma si sa-i bag degetele pe gat. Nu am reusit decat sa-l ranesc la gingie. A fost mai bine pentru ca ulterior am citit pe eticheta ca nu trebuie sa se provoace varsaturi.
La spital mi-au spus ca singurul pericol este ca nu cumva sa faca pneumonie in urmatoarele zile.
Am mers apoi si am luat-o de acasa si pe o doctorita pediatru care l-a ingrisit pe el pana la 2 ani.
Mi-a confirmat cele spuse de catre medicul de garda de la spital si i-a dat un antibiotic sa-l ia preventiv.
Ideea este ca simt ca innebunesc acum....
Nu pot sa-mi imaginez cum a ajuns secunda aceea blestemata la noi...
Si sticla aceea pe care am tot pus-o departe de el de cateva ori (si cu alte ocazii) ... Cumnata-miu nu s-a gandit insa si a pus sticla in dreapta lui, pe jos prin iarba. Cu atat mai mult cu cat copilul niciodata nu a fost tentat sa bea ceva din alta sticla sau paharel decat al lui....
El este la fel de activ, de vioi, de mancacios ca de obicei...
Dar, cred ca nu trece jumatate de ora si-i pun mana pe frunte sa vad daca a facut febra... Ba, uneori chiar mi se pare ca frige... Bineinteles ca termometrul spune altceva iar eu imi dau seama ca sunt moarta de spaima si nici nu mai realizez care este realitatea...
Au trecut mai mult de 24 de ore de atunci si 2 medici mi-au spus ca nu este ceva grav. Incerc sa ma linistesc.
Am deschis subiectul acesta pentru ca vreau sa stiu daca a mai trecut cineva prin situatia aceasta... Daca s-a ajuns la pneumonie.
Si, am mai scris toate acestea pentru ca parintii sa nu uite (cum am facut noi)ca pericole pentru copii sunt in jurul lor chiar si atunci cand crezi ca nu.... 
Laura mama lui Dimitrakis
Raspunsuri
Alina spune:
Laura,
Imi pare tare rau pt voi,sper ca totul va fi bine si in zilele urmatoare.
Cred ca a totusi nu a inghitit,cel mult a pus in gura.Solutia(cel putin la noi)miroase tare urit si puternic,nu cred ca ar fi putut sa-l atraga/convinga.
Vroiam sa te intreb,cum a putut deschide sticla?
Aici,cel putin,sticlele au un sistem f greu de deschidere(se apasa puternic si apoi se rasuceste,cam asa ceva...) tocmai ca cei mici sa nu reuseasca.Noi mergem de multe ori la grill cu copii si chiar daca au mai fost tentati sa vada ce e in sticla,e imposibil sa reuseasca sa o deschida!
Sanatate multa va doresc!
Alina
aime spune:
Laura,
eu zic sa stai linistita, ceea ce se vinde ptr aprins focul e o fractie usoara de petrol (volatil adica, sa ia foc repede), si mai gandeste-te la tratamentele in care e indicat sa se bea petrol distilat. La o cautare pe google www.google.ro/search?hl=ro&q=petrol distilat&btnG=C%C4%83utare Google&meta=lr%3Dlang_ro" target="_blank">"petrol distilat" uite cate tratamente sunt...sunt ing chimist si e un produs pe care l-am studiat mult in scoala.Nu vad de ce ar face pneumonie...
Oricum sanatate multa si sa ne tii la curent.
aime si
Vladimir
laura_dimitris spune:
ah,va multumesc mult fetelor ca ma mai linistiti!
Sticla, din pacate, se deschide foarte usor... mai avem ceva anii (sper ca nu lumina...!!!) pana sa ajungem si noi la grija constanta a producatorilor de diverse produse pentru siguranta celor mici... 
Aime, nu m-am gandit sa dau cautare pe google pana acum. Tare ce m-ai linistit !!!
Din pacate, acum are o usoara stare febrila (37.4) Dar este de la un rosu in gat... Oricum, antibioticul actioneaza si asupra gatului... Sper sa fie asta!
Va tin la curent si, multumesc inca odata!
maria_alexia spune:
Laura, si eu am patit asta. Chiar eu, cand eram mica (sa fi avut vreo 2-3 ani ), si nu puiul meu din fericire. Am luat o gura zdravana de gaz lampant sau ceva de genul asta, folosit la tara pentru a aprinde focul... Tin minte ca mi-a placut sticluta si...
.
Parca m-am ingalbenit, eram destul de ametita dar alte efecte n-a avut.
Doar sperietura zdravana pentru parinti si bunici si niste senzatii nu prea placute mie.
Numai bine baietelului tau, sunt sigura ca veti trece cu bine peste moment, mai ales ca ai tratat cu atata grija situatia.
parpalak spune:
Da' cumnatu' a scapat? ![]()
Vezi ca daca rosul in git e virotic degeaba-i dai antibiotic, si sa n-o iei razna daca chiar face febra.
bidiloi spune:
Eu si acum iau o gura cind ma doare gitul rau si
...si apoi citeva luni bune nu mai am probleme!
Era un tratament contra virmilor intestinali cu petrol si masline pe stomacul gol ...si pe asta l-am incercat (cind eram mica ) ...si pot sa iti mai insir atitea !Eu zic sa stai linistita ca nu e nici o problema...bine ca nu era altceva gen DOMESTOS, CLOR etc!
Sanatate multa si numai bine!
laura_dimitris spune:
Avand in vedere ca am "scapat" eu....., a scapat si cumnatul.
Asta pentru ca daca as omora pe cineva, pe mama copilului as ucide-o... adica pe mine!!!
Dimineata avea din nou 37.3
Oricum, aveti dreptate, mi-am amintit si eu de bunica-mea care facea gargara cu gaz lampant....
Sa dea Dumnezeu sa treaca mai repede astazi si maine.
Si sa-mi fie tinere de minte!!!
corinadana spune:
Ai grija mare la plamani!!! Ei se poate sa fie afectati! Ai grija si pe termen lung nu numai acum!
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.