Dupa 6 ani?!

Dupa 6 ani?! | Autor: raresionut

Link direct la acest mesaj

Ma trezesc in posta acum cateva zile cu o recomandata. Curioasa de felul meu merg iute la posta sa ridic plicul cu pricina. Uita-i sa va spun ca era pe numele sotului, dar nu au fost probleme. Cand deschid plicul si citesc , imi cade fata...adica, cei de la primarie ii trimit sotului o instiintare precum ca are de platit o amenda de circulatie din aprilie 2000. Nu-mi vine sa cred ce pot citi, mai ales ca noi am platit amenda, dar dupa atata timp, bineinteles ca am aruncat dovada si mai ales ca o copie xerox noi am trimis-o la politie(asa se procedeaza). A doua zi ma infatisez la primaria cu pricina( directia de taxe si impozite locale) si mi se spune ca persoana care se ocupa de problemele respective este plecata si deci...asta e. Incerc sa aflu cateva amanunte si mi se spune ca exista posibilitatea ca cei de la politie( in dezordinea lor din acte- am citat) sa fi pierdut dovada de plata si atunci trebuie sa clarificam situatia. Care situatie , doamna , dupa 6 ani? Este foarte clar ca trebuie sa fac cateva drumuri ,(sotul este foarte ocupat si eu am si gura mai mare) pentru a cere dublu exemplar de la trezorerie si a infrunta birocratia si comoditatea unora. Ce pot sa fac eu intr-o astfel de situatie, ce s-ar intampla daca fiecare mi-ar trimite acasa astfel de instiintari? Pe mine unde ma protejeaza legea?

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

desi iar o sa primesc rosii iti spun ca mai deunazi imi plateam impozitele si era un nene care platea o amenda pt a doua oara, de acum 4 ani. El o platea pt ca ii trebuia un certificat din acela de "curat la impozite" si nu il putea obtine pt ca, surpriza, avea aceasta amenda.
Rosiile le voi primi, pt ca eu cred ca as plati amenda a doua oara, fiind din 2000 cred ca e suma mica, ca sa evit zecile de drumuri si nervii aferenti!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Eu cu rosii nu dau( mai ales ca ne si cunoastem, nu-mi permit), si poate ai dreptate cand ma gandesc la cei 200.000 lei, dar eu vreau sa subliniez si faptul ca autoritatile nu raspund pentru ignoranta si lipsa unui profesionalism fata de clienti. Pana la urma ei traiesc pe spinarea platitorilor de impozite si daca as sta sa calculez pentru fiecare platitor de amenda din anul 2000 care adopta varianta propusa de tine cine stie, poate creste si bugetul local?! Poate e o strategie de crestere a veniturilor!

Alina si printul Rares
Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by ligia13

desi iar o sa primesc rosii iti spun ca mai deunazi imi plateam impozitele si era un nene care platea o amenda pt a doua oara, de acum 4 ani. El o platea pt ca ii trebuia un certificat din acela de "curat la impozite" si nu il putea obtine pt ca, surpriza, avea aceasta amenda.
Rosiile le voi primi, pt ca eu cred ca as plati amenda a doua oara, fiind din 2000 cred ca e suma mica, ca sa evit zecile de drumuri si nervii aferenti!

N-avem de ce sa aruncam cu rosii. Solutia ta e buna, dar ramine problema. Hai ca in cazul asta suma e mica, dar daca-ti vine una de acum 2-3 ani, la care se adauga si dobinzi, penalitati si majorari, ce faci ? Citi ani trebuie sa pastrezi toate hirtiile, platile catre stat, telefon, lumina, etc ? Ca si eu am patit-o cu lumina, e drept doar dupa 6 luni. Noroc ca eu tin tooooooooooate chitantele de cind ne-am mutat singurei, de am exasperat sotul cu tonele de maculatura. Dar cind citesc asa ceva, iar imi trece cheful de curatenie. Oare nu exista un termen de prescriere macar? Sa stii ca dupa X ani, numai ai treaba cu chitantele alea, indiferent ce au ei in evidente ?

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina + Bogdanel
Imnul lui Irinel

Semneaza protestul Maxim impotriva pedofiliei prostului-gust

Mergi la inceput