La France ( 58 )
Raspunsuri - Pagina 16
gabgabriela spune:
Mirunda,iti multumesc ptr acele ganduri si acele imagini sublime. Vorba ta : a le citi la nevoie !Le voi pastra si eu , ptr a ma putea "incarca de speranta" !
delphin spune:
Seara buna la fete!
Mirunda,daca prin peregrinarile tale in sud-est, ai chef sa ajungi la Castelnaudary pt. "Fete de cassoulet" (plus d'info prietenul google) te astept cu placere,de fapt va astept!
Si daca poti,nu rata "Pic du Midi",e impresionant!
http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus
Samsara7 spune:
Multumesc Mirunda, pentru aceasta exista scriitorii, pentru a pune in cuvinte ceea ce noi, cei obisnuiti, nu putem pune! Si acest scriitor m-a exprimat mai bine decat oricine in cateva fraze! E foarte frumos darul tau!
Si apropo de fotografia numita "resemnare", care reprezinta o femeie asezata pe o banca in sala de asteptare a dispensarului....Mi s-a parut atat de frumoasa aceasta femeie si impietreala in care zacea pe banca aceea, fara sa isi schimbe expresia, fara sa clipeasca m-a tulburat foarte! Am intrebat-o daca imi da voie sa o fotografiez si a inchis doar o clipa pleoapele ca aprobare! Am fotografiat-o de doua ori si apoi, la fel de muta a iesit un moment din imobilitate facandu-mi un semn scurt cu palma, ca si cum mi-ar fi cerut sa nu o tulbur din visare!
Aceasta poza a fost aleasa ca imagine de referinta la prezentarea proiectului in fata membrilor asociatiei umanitare.
Am trecut sub tacere tot ce tine de misiunea in sine!
Am fost pusa in fata faptului implinit, pentru a ajuta la nastere o femeie tanara, in chiar maternitatea fotografiata. Experienta a fost remarcabila, cu atat mai mult cu cat mi s-a facut incredere deplina! M-am gandit la strabunica mea care facea aceasta meserie. Pana la urma au fost complicatii si am transportat-o la spitalul cel mai apropiat (100 km).
Am vazut saracia de aproape, ospitalitatea, frumusetea sufletului omului, generozitatea si umilitatea . Am discutat politica si subiecte fierbinti cu persoane necunoscute pe care aveam impresia ca le cunosc de cand lumea! Am gustat din bucatele modeste, daruite cu sacrificiu, ale localnicilor! Am baut apa murdara amestecata cu lapte de capra in acel satuc-trib, unde sunt asteptata sa trimit creioane, tablite de ardoise, caiete si ceva carti la noua scoala atunci cand va fi construita cu ajutorul asociatiei.
Si cele 7 zile petrecute pe acest taram le port cu mine cu drag, in amintire, de unde scot franturi si ma imbat cu parfumul lor! Cu adevarat insa voi face ceva cand voi trai zi de zi cu acesti oameni (cei din tribul de care pomeneam), in aceleasi conditii de igiena, fara curent electric, dandu-le o mana de ajutor si nu doar o sticla cu apa limpede (cu ce uimire a fost privita apa minerala), tricouri, vorbe bune si promisiuni.
Si tare mult mi-as fi dorit ca fiica mea sa vada toate acestea, sa compare, sa deschida ochii mari catre realitate!
Va asigur ca viata si tracasurile ei pare cu mult mai simpla avand o experienta ca aceasta.
Rasul fericit si sanatos al burkinabezilor, in primul rand acest ras il port cu mine, ca simbol al sperantei in ziua de maine!
Michaela
oana cretu spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Si nu in ultimul rand, sa-i tinem pumnii Oanei pt dosar !
Sibylle 30 +
Pozele mele Poze noi
Merci Sibylle! Am primit accusé-ul de réception azi, am vb cu traducatoarea sa se duca George maine dimineata sa traduca certificatele noastre de nastere. Incep sa am emotii, pentru ca tocmai am citit pe net ca, daca nu ni se da CS, vom fi expulzati. Asta a zis Sarkozy, ca persoanele a caror dosare nu vor fi acceptate vor fi expulzate.
Oana si Seb
(10.01.2005)
IULIE IULIE2 AUGUST
oana cretu spune:
Auras, bafta in noua ta slujba, ma bucur enorm ca in sfarsit ai gasit ceva! Eu, cu actele mele, am omis raspunsul tau, scuze.
Mihaela, superbe pozele, frumoase amintiri.
Mirunda, eu nu am programul in care pot vedea ce ai pus tu.
Oana si Seb
(10.01.2005)
IULIE IULIE2 AUGUST
chatonel spune:
quote:
Originally posted by delphin
Seara buna la fete!
Mirunda,daca prin peregrinarile tale in sud-est, ai chef sa ajungi la Castelnaudary pt. "Fete de cassoulet" (plus d'info prietenul google) te astept cu placere,de fapt va astept!
Si daca poti,nu rata "Pic du Midi",e impresionant!
io ma-nscriu pt week-end!!! Inca nu stiu daca simbata sau duminica!!!
Toulouse, la ville rose
kiss spune:
nu stiu de ce (oare???), dar nu ma pot nici eu desprinde inca din vraja rindurilor scrise de tine, Michaela ...daca noi simtim asa, imi ichipui cum e sa inmultesti aceste emotii cu 10, 100, 1000, adica sa le fi trait de-adevarat... cind m-am apucat de lecturat, m-am speriat putin de lungimea povestirii (din lipsa de timp liber), dar cu cit inaintam, imi doream sa nu se mai termine...asa ca ai citiva fani, Michaela, si nu doar pt priceperea in a-ti transpune in cuvinte emotia, ci pt curajul tau te a fi trecut de la gind, dorinta, la fapta...iar cistigul n-a fost doar emotional! pt ca si eu, cu ochii mintii, vedeam altfel Africa...poate ne-ai scos chiar putin din ignoranta...pozele: minuni
si Mirunda...pe Neruda da, rindurile nu...dar chiar ca se potrivesc...
Oana , eu nu cred sa fie probleme, mai ales ca Seb e nascut aici, nu?...dar iti tin pumnii oricum
la toate
mami de pui (23 sept 2004)
poze cu noi
oana cretu spune:
Da, Kiss, Seb este nascut aici, dar se pare ca Sarkozy este "a la chasse de nourissons". Astea sunt randurile gasite de mine pe un site azi. Se referea la faptul ca are de gand sa expulzeze copiii nascuti aici si parintii. Merci!
Oana si Seb
(10.01.2005)
IULIE IULIE2 AUGUST
delphin spune:
chato,cu placere,dar duminica(daca e acest weeck-end) caci sambata dau cu sapa toata ziua la Limoux. De pe 24 sunt in concediu o saptamana.
Aurelia spune:
Buna seara,obosita frinta dupa primele zile de munca vin sa va vad si ce gasesc???
Nici nu stiu prin ce sa incep si cum sa incep sa va scriu !!!
Intii si'ntii ca-mi pare rau ca problemele mele impartasite v-au facut in lipsa mea sa va "rau intelegeti" ..........
Zau asa ,vreau sa cred ca s-a terminat si uitati ce-a fost pe pagina precendenta!!
Nu vreau sa cred ca asa o discutie poate face pe cineva sa se simta prost aici la noi ,nici nu vreau sa ma gindesc !!!
Mai bine sa fim intelegatoare unele cu altele caci avem toate probleme ,nervi si zile mai bune s-au mai proaste ,avem toate cite ceva ce ne sta pe suflet sa spunem si cite ceva ce vrem sa uitam venind aici!
Deci Otilia: stai linistita n-am nimic sa-ti reprosez nici voua celorlalte ,si acum vreau sa uit si sa vorbim despre altceva fara sa ne suparam,va rog din suflet!
OLO
Daca te intereseaza cum se ajunge la fonction publique ,cam cit de grele sint examenele ,de cite tipuri,cind se dau si ce cuprind probele scrise ,intreaba aici la fata caci sint experta in documentare de genul asta .
Exemplu care ma intereseaza pe mine uite:
Concurs de nivel C :post:Agent teritorial,d'animation ,administrativ,etc:
Se inscrie la concurs fara nici o conditie de diploma obtinuta aici s-au in alta parte.
Proba scrisa (eu m-am exersat pe multe deja cazute la examene)o disertatie de o ora si jumatate facuta dupa toate regulile disertatiei (plan,introducere,cuprins (trei parti ),concluzie cu deschidere spre o noua problematica(dupa disertatiile de 5 ore pe care le-am facut eu in BTS asta mi se pare mic copil acum !)).
Gramatica ,idem
Examenul pentru persoanele din afara sistemului este o data la doi ani
O data luat examenul esti trecuta pe asa numitele "liste de aptitudini" care sint valabile doi ani timp in care tu trebuie sa postulezi si sa-fii selectata pentru postul dorit ca orce alta postulare norala de peste tot .
Nu ti-ai gasit post in doi ani ,dupa doi ani trebuie sa treci din nou examenul.
Conditii??
Mai intii si intii trebuie sa ai nationalitatea franceza ,apoi restul este in functie de nivelul la care tinzi :A,B,C.
Date si informatii complete despre examene , probe s-au ofertele de munca disponibile in fiecare departament le gasesti pe site-ul de www.cdg.35.fr de exemplu pentru dep meu ,pentru al tau tapezi :www.cdg.92.fr
si tot asa !!!
La mine abia la anul se tin examenele ,am postulat totusi luna asta de exemplu pentru un post de "agent d'animation" in comuna la noi pentru care recrutarea era printre altele(mutation,detachement,liste d'aptitudes) si recrutement direct sans concours!!!
Chiar daca stiu ca am sanse minime ,incerc totusi de fiecare data caci ,nu ma costa decit un timbru iar intre timp .....FLunch!!
Sa fii casier la flunch este tare complicat caci in fiecare dimineata meniurile,legumele ,aperitivele si deserturile se schimba ,trebuiesc bagate stocurile in calculator si denumirile gastronomice care de care mai pompoase ,apoi cind clientul vine cu paltoul trebuie sa stii repede ce este ceia ce are pe platou si unde se gaseste in calculator caci exista trei ecrane diferita in care figureaza produsele!pe linga asta insa nu mai ai mare lucru de facut ,la flunch mai mult stai!
cari platorile din sala si stai!
speli mesele si stai!
refaci stocurile de bauturi si stai!
schimbi afisele la panouri si stai!
cureti pubelele si stai!
umfli baloane si stai!
cureti standurile si stai!
refaci stocurile de consumabile si stai!
programezi calculatoarele de la casa si stai!
ajuti fetele de la patiseri si stai!
ajuti fetele de la vente à emporter si stai!
Dupa cum vedeti aici mai mult STAI!
Sint insa in al noulea cer de bucurie caci plec acasa seara satisfacuta ca ziua mea a trecut cu folos ,ca am cistigat 25 s-au 50 de euros brut ,ca am mincat doua "repas" pe gratis!
si ca am unde sa ma intorc miine sa mai cistig inca 50€!
Va marturisesc insa ca azi am avut un moment in care putin a lipsit sa nu spun "j'arrete" si ca nu m-am oprit din a postula in continuare pentru altceva!