mamici de sept-oct2006 (53)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns credo spune:

Salut Burtici
Iata revenim si noi pe front si o facem ca sa va incurajam ca sunteti taaaaare frumoase toate - asa uriase cu vergeturi si cu ce mai pomeniti. Fetelor sunteti sublime caci voi infaptuiti o minune, sunteti norocoase sa aduceti pe lume o mare minune mica care va va lumina viata voastra si a celor din jur. Ganditiva ca sunteti chiar norocoase, nu multe fete au acest noroc.
De asemeni este perioada cea mai frumoasa, parerea mea, de care cu muuult drag va veti aminti iar efortul depus nu a fost nu este si nu va fi in zadar, sanatatea voastra si a bebelului conteaza. Nu pot sa zic ca nu va inteleg - din fericire eu ma bucur de orice moment - doar ca sunt f ocupata, dar eu va incurajez sa va linistiti eventual mergeti la plimbare, puneti o oja frumoasa si un machiaj care sa va placa, mergeti la coafor, mancati o prajitura ciocolata, e pacat ca in viitor sa va aduceti aminte si sa aveti ceva regrete ca nu ati profitat indeajuns de aceasta perioada. Faceti ceva care sa va scoata din starea asta caci bebe mic din burtica simte tot si e pacat sa creada ca aveti regrete.
Eu abia am asteptat sa inceapa greturile, lesinurile, starea de somnolenta, sa ma vait ca m-am ingrasat, sa mi se umfle picioarele, sa ma loveasca cu putere micuta mea, si sa am toate simptomele de insarcinata - ce-i drept nu am avut mai deloc parte de starile de rau (greturi si alte cele) m-am simtit excelent per total.
Cum am mai spus eu ma bucur de fiecare moment cu toate ca momentele se raresc, sunt destul de ocupata si sincer si eu ma agit noaptea si ca sa ma intorc de pe o parte pe alta imi iau avant, ma misc ca o rata drept pt care l-am rugat pe sot sa ma pozeze ori de cate ori are ocazia, cand ma aplec dupa ceva si dau sa ma ridic scot un sunet (ca un raget asa) si mereu ma scuz de ma bufneste si rasul, pana acum nu am cazut si avem casa pe 2 nivele sper sa nu se intample niciodata sai nimanui, ma dor inchieturile de mor dimineata dar merg la baie sa ma inviorez si uit pacat ca seara cad franta de obosita dar astept cu nerabdare sa incep concediul sa incep cumparaturile si amenajarea camerei bebitei si in sfarsit sa recuperez timpul pierdut (nu in zadar) ca sa ma bucur de perioada asta minunata. Eu m-as filma zilnic daca as putea dar nu-i posibil. Ce-i drept pe mine m-a infrumusetat muult sarcina si nu mi-au murit laudatorii, cel putin eu ma vad mult mai frumoasa, si toata lumea imi spune ca radiez si arat excelent - si eu cred ce spune lumea si cum a zis cineva cred ca imi va lipsi mult burtica si loviturile bebelusei dar ma multumesc ca atunci voi tine puiuta mea in brate si o voi iubi mai mult decat orice. Eu imi ador burtica cu toate ca cateodata o vad cam micuta pt 34 sapt (si eu is mititica ce-i drept), deci frumoaselor nu va mai autocriticati - e pacat sa priviti jumatatea goala a paharului care oricum paharul vostru este aproape plin - se va umple cand ve-ti tine minunea voastra in brate.
Eu am mare incredere ca nu va veti mai vedea asa - uitati-va de 2 ori in oglinda sufletului vostru - fetelor sincer sunteti minunate .
Despre Baby shower sa va spun cum este traditia aici: este o petrecere surpiza organizata de mama viitoare mamici (viitoare bunica) sau de o f buna prietena (chiar ruda) care invita toate prietenele ei si prietenele viitoare mamici (in general prietene comune). Organizatorul face invitatii se ocupa de meniu si comunica cu toate invitatele despre cadourile luate astfel incat sa nu se cumpere un obiect de 2 ori (de ex high chair). Viitoarea mamica nu trebuie sa stie nimic si cu o scuza (bine gandita) este invitata la adresa x sau y si "sa inceapa petrecerea" .
Sa va urez si eu concediul placut celor ce pleaca, celor ce s-au intors sa va fie de bine si sa va odihnitit in continuare si tuturor va spun ca va fi bine, aveti incredere in voi si uite cate o pentru fiecare.
Sper sa nu va plictiseasca mesajul meu.
Va pup pe toate

Adina 34 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Transmit ca sa nu uit sa ma tzin de cuvant... Am vorbit pe mess cu Mexxa, e bine, mama ei de asemeni mai bine, urmeaza sa o consulte un medic din Iasi, Mexxa va pupa si o sa scrie cand va avea timp

Eloise 27+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Pupicei la burticei,

Fetelor, nu inteleg de ce va faceti griji cu legea care va fi anul viitor, referitor la venituri, indemnizatii. Noi nastem anul asta si vom primi acea indemnizatie de 8 mil + alocatia copilului, timp de doi ani. Indiferent de cate ori se va schimba legea in astia doi ani, noi tot veniturile astea le vom avea.
Despre partea financiara, nu o consider mai importanta decat cei doi ani petrecuti cu copilul meu. Nici o suma de bani nu poate inlocui sau substitui prezenta mamei in primii ani de viata ai copilului.
Din august intra si tati in concediu si de abia astept sa incepem pregatirile pentru venirea bebelinei.

Va pupicim, si va iubim indiferent ca sunteti grase, cu celulita, cu vergeturi sau cu burticile mai mari sau mai mici.

putzuruca 29+ cu Andreea-Maria

poze cu dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Va pup pe toate
Sa va spun ca si mie mi-a aparut un hemoroid,destul de mare si asta din cauza ca 2 zile am cam fost deranjata la burta,am inceput sa stau cu fundul in apa cu sare si sa m-a ung cu crema de galbenele.
Astazi am fost la cursurile prenatale organizate de Active-center la magazinul Mathercare,am fost cam 10 gravidute si astazi s-a vorbit de nastere.Moasa care a prezentat cursul o tipa care era super convinsa de nasterea naturala,doar in cazul in care este pusa in discutie viata fatului si a mamei sfatueste sa se faca cezariana.Ea spunea ca si in cazul in care s-a ales cezariana,este cel mai bine sa se lase ca femeia sa intre in travaliu,ptr ca altfel colul nu se deschide si lohiile raman,se pot face infectii,febra etc,sau daca e doctorul baga un instrument in col sa-l defaca,ceea ce e destul de neplacut,A zis ca nu e sub nici o forma de acord cu cezariana programata,ptr ca bebele trebuie lasat el sa decida cand sa iasa,ca orice zi care el sta inauntru e favorabila lui,incepand de la 36 sapt bebele ia cate 250 gr pe saptamana si daca se decide sa-l scoti cu o sapt,doua inainte el iese mai mititel.Despre anestezie a zis ca oricum trece prin placenta la el fie cea generala fie ea epiturala.Ca travalui depide de mama cat e de lung daca ea stie sa respire,sa se maseze,sau sa stie sa-si controleze durerea.A zis ca si la epiturala laptele apare mai tarziu si e nasol ca nu poti sa mai impingi ca nu mai simti nimic de la mijloc in jos si asa il chiniu pe bebe mai mult.
Urmatorul curs este peste 2 saptamani.
Eu o sa m-a duc la Active center sa fac acest curs de respiratie care are 4 module costa 100 euro,mai este si cel de 7 module la 150 euro,dar nu prea mai am timp sa-l fac pe ala mai lung,trebuie sa-l iau si pe Ste ca daca vrea sa participe s-a stie cum sa m-a ajute si putem sa repetam si acasa.A spus tipa ca ar fii foarte bine sa se faca si aqua gim care ajuta foarte mult,numai ca 10 sedinte costa 300 euri,si se face una pe saptamana,a dat si un sfat ca poti sa faci un abonament in doua fete si oricum ai 5 sedinte cu 150 euri ceea ce e mai convenabil.Daca e vreo fata interesata sa faca cu mine jumatate,jumatate astept mesaj.
Cam asta despre cursul asta.
In schimb era o tipa insarcinata acum in 23 sapt si ne-a povestit ca a pierdut o sarcina la 38 sapt,era la Radoi si el a uitat sa-i zica sa faca o analiza super importanta si adica RH,ea avea negativ si nu a stiut a stat linistita toata sarcina,bebe avea 4 kg,dar cand a fost sa nasca s-a intamplat nenorocirea.Acum crede ca va naste la Milano ca va trebui sa-l nasca pe bebe prematur (nu stiu exact de ce)

Io30+Matteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Salutari la burticute
Voiam sa va spun ca sunteti norocoase (cele din Romania) in ceea ce priveste concediul de maternitate. Aici in Canada primesti doar un an 55% din salariul asa ca.....as fi vrut eu sa am concediul din Romania si sa am suficient timp pentru
Multa sanatate si bebei sanatosi la toata lumea.

Sa nu avem nazuinte prea mari pentru ca prabusirea sa nu fie prea dureroasa.

26+ Gogosica Mathea si
Lucas 04-05-2000
POZE

http://tickers.baby-gaga.com/p/fly291ps_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

A!Mai am un rest...
Am intrebat si fetele de acolo cu eco asta ultima si mi-au zis ca se face la 36 sapt.
Multumesc fetelor care mi-au raspuns deja si aici.
Mexxa multa sanatate mamei tale,tu ai grija de tine.
Fetelor care pleaca in concediu,va doresc concediu placut.
Mini nu e de la aerul conditionat ca am mai avut-o si la inceputul sarcinii si nu foloseam aerul,a revenit rinita asta alergica de sarcina,iar in ceea ce priveste respiratia asta grea,ca-mi lipseste aerul mi-au zis fetele ca au trecut si fetele prin asa ceva,datorita faptului ca bebele fiind cu capul in sus imi sta diafragma (sper sa nu gresesc) si de aia nu am aer.
Inni si eu simt la fel sa stii (cu toate ca toata lumea imi zice ca sunt frumoasa si ca-mi prieste),dar eu m-a vad cu o gusa super mare (ai ziceam lui Ste ca daca raman cu asa ceva sa stranga bani ca eu m-a operez,ca nu voi putea trai asa),am niste branduri zici ca sunt canotoare,noroc ca n-am vergeturi ca m-as impusca,niste tatoaice nene,si aripioare grupa mare.M-am deformat cu totul.Abea astept sa scap (va jur),dati cu pietre in mine,dar eu inafara de miscarile lui bebe care sunt minunate si cred ca o sa le duc dorul,nu gasesc nimic marfa,eu una asa o vad,e parerea mea personala,am suferit cumplit.Sper insa sa nu raman asa si dupa nastere,cu toate ca am dubiile mele ca nu sunt una care sa dea repede jos.Dar o sa fac gimnastica,masaj.Promit!

Io30+Matteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Buna seara, fetelor

Inni si eu trec prin aceeasi stare ca tine in ceea ce priveste sarcina: ma dospesc vazand cu ochii (mai rau ca un cozonac), iar celulita ma scoate din sarite. Ma consolez cu gandul ca totusi asa mult nu mai e, iar la sfarsit il voi falimenta pe sotul meu.
Sunt fericita pentru bebelina mea, abia asteptam sa o vedem si sa o tinem in brate. Ceea ce imi este foarte greu este sa accept viteza cu care se schimba corpul meu.
Si eu m-am gandit la acelasi lucru cu aerul conditionat la “nunta secolului”.

Lyana eu deja am inceput sa ma obisnuiesc cu gandul ca am o caracatita in burtica

Adameasca eu am zugravit alb inainte sa vin in Romania si asa las pentru ca o sa stam acolo numai un an. O sa cumpar niste animalute din desene animate si o sa le lipesc pe pereti. Inainte sa plec din Oman mai vazusem un fel de salteluta de joaca care se imbina ca un puzzle. Se poate folosi fie ca salteluta fie ca decoratie pe perete (lipita) si sunt diverse scene din desene animate. Pentru anul viitor cand ne mutam iar, o sa ma inspir de pe net sa ii pregatesc camera.

Una peste alta, sunt fericita pentru ca sotul meu soseste miercuri dimineata, iar joi mergem la ecografie la Iosup. O sa intru sa va dau de stire, dar pe urma o sa intru mai rar, asa ca sa nu va ingrijorati.

mini_me 29+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Buna dimineata tuturor!

Microbu- alocatia acum este de 240.000 lei

Putzuruca- eu recunosc ca nu am citit legea dar nu cred ca toate mamicile care au intrat in CIC in 2006 raman cu legea din 2006 ci incepand cu 2007 TOATE mamicile vor avea aceeasi "lege". Asa a fost si anul acesta incepand cu 1 ian 2006 toate mamicile au primit aceeasi suma indiferent de anul in care au intrat in CIC.
Cam complicat dar sper sa ma fi facut inteleasa.

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Buna dimineata si o saptamana frumoasa va doresc!
Mare caldura... se anunta inca din zori!
Da Hazul, insa diferenta e ca in Canada 55% din salariu, plus salariul sotului iti prea ajunge ca sa cresti un bebe, pe cand la noi ajutorul de 8 milioane, inseamna, la cursul zilei , 224 Euro sau 323 dolari canadieni...ce zici de asta? Si cateodata nici salariul lui tati nu e de ajuns, la cresterea lui bebe tre' sa contribuie si bunicii... ufff, mare umilintza.... Pana la urma la asta se reduc de obicei discutiile de acest fel "Dar nici in strainatate nu te tine statul in brate si nu ai fel de fel de facilitati, n-ai servicii medicale gratuite etc, asa cum sunt in Romania!" Da, dar salariile din Ro sunt penibil de mici in aproape toate domeniile de activitate, si nici un serviciu (mai cu seama cele medicale) nu e gratuit.
Cam asa, iti vine sa ca traiesti pe aceste minunate plaiuri!
Am gasit in revista Superbebe, numarul din luna Mai, un tabel cu un plan de buget alocat copilului de catre familie din primul an si pana la 18 ani. M-am speriat ! Costul estimat pt anul 1 era de 180 milioane, urmand sa scada treptat pana la 100 milioane la varsta de 18 ani... Chiar asa o fi? Bine ca pe lista mai erau si chestii optionale cum ar fi "bona" siiiiiii... cam atat... Nu stiu ce sa zic. Parca nici sa muncesti ca un rob toata ziua pentru a-i asigura copilului tau TOT ce are nevoie si ce-si poate dori, si la un moment dat sa-ti dai seama ca n-ai stat indeajuns alaturi de el, ca nu te-ai bucurat langa el de copilarie si nu i-ai dat ce i-ar fi trebuit cu adevarat: caldura si apropierea si sprijinul necesare.

Eloise 27+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

fetelor, pe mine tocmai m-a sunat sora mea ca au apucat-o durerile si s-a dus la spital, asa ca azi e ziua cea mare.....vine nepoticaaaaaa. Fug sa ma imbrac ca ma duc si eu la spital sa o sustin, ne auzim mai incolo sa va povestesc cum a fost!!

Floricika 33+ cu
Poze

Mergi la inceput