Azoospermie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Miki sunt cu trup si suflet in campania ta ! Ar trebui sa ne facm un imn si o sigla (cred ca cel mai bun ar fi un ).
Glumesc ...
Suna f. bine Multi Maca, mai ales ca are o gramada de efecte pozitive.
Fetelor voiam sa va intreb daca a mai dat cineva de dr. S ?
Mikey D sau poate stie altcineva ... aveti idee cum se numeste proba de urina care se face dupa contact sexual ca sa vezi daca sunt spermatozoizi in urina ? Ca daca nu dam de dr S eu as face-o intre timp altundeva...
Fetelor, in ultima saptamana am luat zilnic BU si constat ca mi-a venit ciclul mai repede... Poate fi o consecinta ?

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blufy spune:

Buna fetelor!

Ma primiti si pe mine in randurile voastre? Am mai incercat sa scriu, dar nu mi-e aparut nicaieri mesajul . Sau poate am facut ceva gresit?! Si eu imi doresc un bebe, stiu doar ca la prietenul meu ceva nu e in regula, mai mult nu a vrut doctorul sa ne spuna. NIci nr. de nici nimic. Ma intreb ce doctor mai e si asta! Si am platit pentru spermograma! Sunt tare disperata, cred ca nu voi avea niciodata un bebe
VA pup pe toate si scrieti-mi si mie va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

BlufyBine ai venit! Te primim cu bratele deschise si vom face tot posibilul sa te ajutam cu sfaturi. Pt asta tb sa ne spui valorile analizelor sotului tau: FSH, testosteron, prolactina, spermograme. Dar tb sa treci si intervalul de valori normale pt a ne da seama dc sunt bune.
Nu tb sa te descurajezi, cazuri de azoo cu bb exista si sunt sigura ca o sa fim si noi mamici in curand. Important e sa vrei sa lupti.

Mesajele tale sunt moderate si de aceea apar mai tarziu. Dupa ce treci de 10 mesaje o sa ai si PM. Sfatul meu este sa selectezi ce ai scris si sa dai copy inainte de a trimite mesajul pt ca DC mai face figuri. Dc vezi ca nu s-a transmis mai incerci inca odata si dai doar paste.

Pisix ai pb cu menstruatia? Cunosc un caz cu o fata care avea amenoree secundara si dupa ce a luat BU i-a venit. Deci e BU declanseaza menstruatia.
Eu nu am mai incercat sa dau de S dar Andra stiu ca a dat de el dar nu mai stiu cand i-a programat.
Testul acela din urina se face dupa contactul sexual? Nu stiam asta.

AZOO Mai astept date despre dr buni pe care sa le trec pe prima pagina.

Miki

Barbye are nevoie de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

Miki FSH-ul sotului meu nu mai stiu care e ca nu gasesc dosarul cu analize. Cand il gasesc iti spun.
Stiu ca Dr. Cocei face si ea spermograme si analize de urina. La noi problema a fost ca initial am fost trimisi la Dr. Moisa care este ... (in fine nu vreau sa vorbesc urat aici pe forum). Si extrem de dezamagiti am inceput sa cautam in alta parte. Asa am ajuns la Dr. Matei. Care ne-a explicat pe intelesul nostru tot ce aveam nevoie sa stim. Si a facut multe analize pentru sotul meu "la negru" adica doar ii dadeam ei cate ceva, si nu de fiecare data.
Dr. Cocei este foarte buna. Adica cea mai buna pentru ca ea a fost medicul nostru embriolog la ICSI. Deci ti-o recomand cu toata increderea. :)
Dr. Matei este si ea extrem de buna dar problema este ca daca se punea problema de ICSI ea lucreaza la Clinica Sabyc unde procedura este extrem extrem de scumpa si nici nu ne-a placut doctorul sotului meu.

Pisix
Daca vrei sa incercati o analiza de urina pentru ejaculare retorgrada si medicul vostru nu e momentan disponibil poti sa mergi la Dr. Matei. Nu stiu sa se numeasca altfel dar daca medicul caruia ii ceri o astfel de analiza nu stie despre ce e vorba atunci ... e clar ca nu te poate ajuta. Analiza e simpla si poti sa o duci tu intr-un borcanel de urina (nu trebuie sa mearga si sotul tau). Doar ca trebuie sa bea cu o seara inainte apa cu bicarbonat (nu mai stiu exact concentratia). E cam naspa la gust dar ... merita.

pupici la toata lumea
MickeyD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

MickeyD asa ma gandeam si eu ca ar fi bine sa faca spermograma cu dr Cocei pt ca ea v-a face parte din echipa FIV. Nu are rost sa-l plimb la alti dr ca apoi sa repete si la Dr Cocei spermograma.
Vroiam sa stiu val FSH-lui [ si val normale] deoarece la sotul meu e f mare, la Andra la fel, la Nusy la fel. Vreau sa stiu dc la val mari de FSH se pot gasi gigei sanatosi la biopsie. Dar cum sotul tau avea deja gigei in urina era de asteptat sa aiba si la biopsie.
Pisix ce FSH are sotul tau? Ai un 2 PM de la mine.
Copilutz astept analizele sotului tau cu intervalele de val normale.

Pupici pt toate azoo.

Miki

Barbye are nevoie de noi.

Mergi la inceput

Miki
cred ca e o neintelegere. Sotului meu nu i-au gasit nimic in urina. Sau poate la un moment dar, Dr. Matei a gasit ceva dar ... nimic cu care sa se poata "lucra". Noi am sperat sa gaseasca ceva pentru ca ar fi fost mult mai clar, si mai simplu dar ...

MickeyD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

MikeyD si eu intelesem la fel si chiar ma gandeam sa trec eu la o analiza de urina incipienta sa vad daca observ ceva ... miscare:-)
Blufy - bun venit si fruntea sus :poate lucrurile nu stau chiar atat de dramatic. Poate nu ti-a spus nimic doctorul din dorinta de a pastra confidentialitatea pt ca atata timp cat nu esti casatorita probabil considera ca nu are de ce sa iti spuna.
Cand ai ceva valori da-ne de veste pt ca ti le traducem noi :-)
Miki ti-am retrimis analizele, deci sotul meu are FSH ok. Stiu ca si dr. S insista sa aflam FSH si ne-a spus ca daca e mare ... e mai greu(dar nu imposibil). Pt ca nu a fost cazul nu a intrat in detalii deci nu imi dau seama la ce ipoteze s-a gandit el. Ar fi interesant de stiut, ca sa vezi care sunt pistele pe care sa mergi pt ca vezi tu ca atunci cand ne ducem la embriologi, medici de FIV samd, ei nu cauta cauza ci modul in care pot face sa ai totusi un bb.
Din cate imi amintesc asa, in linii vagi, FSH-ul e un hormon secretat de hipofiza, la fel ca si LH-ul (chiar:asta e in valori normale?). Deci daca e asa, inseamna ca asta ar putea fi generat de programul de somn neregulat al sotului, nu ?
Uite, am mai gasit aici cate ceva 9e vorba de altceva, dar mai citesti despre FSH): http://209.85.129.104/search?q=cache:24ShbuMQtGsJ:www.iubire.md/forum/%3Faction%3Dget_forum%26id%3D6345+fsh+spermatozoizi&hl=ro&gl=ro&ct=clnk&cd=3

Miki, ma gandeam ca daca facem campanie de informare in masa si o luam metodic cu postarea informatiilor centralizate pe prima pagina, ar fi bine sa o luam de la 0 cu totul. Adica sa trecem cauzele generale ale AZOO, apoi in dreptul fiecareia sa completam fiecare cu simptome, indicii, cum se reflecta in analize, etc.
Ca sa ma intelegeti, va dau un exemplu :
- una din cauzele AZOO e ejacularea retrograda.
Am mers pe firul apei si am constat (deci de aici am putea completa fiecare)ca:
a)EJ poate fi cauzata la randul ei de anumite operatii la nivelul scrotului (de obicei asta se stie), de anumite medicamente mai ales cele pt hipertensiune (si asta se stie) sau de catre diabet.
Mie asta mi-a dat putin de gandit... Sotul meu are in familie cazuri de diabet asa ca mi-am amintit ca glicemia lui in analize a iesit la limita superioara.
Deci daca e sa avem un indiciu din analize asta ar fi glicemia crescuta.
b) EJ se manifesta prin 3 simptome: infertilitate totala sau partiala, urina tulbure dupa act sexual, si cantitate scazuta de sperma -in termeni medicali - parvisemie (asta scrie si pe diagnosticul sotului meu:azoospermie cu parvisemie)
Uitati un link despre EJ, daca mai sunt cazuri de 'revelatii':
http://72.14.209.104/search?q=cache:xpYU9l5BbTgJ:www.reclamamascataatentie/infertilitate/infertcauz.htm+ejaculare+retrograda&hl=ro&gl=ro&ct=clnk&cd=1

Deci fetelor, ce spun eu este sa facem ca un fel de schema si sa disecam fiecare cauza a azoo, acolo unde cunoastem sau chiar ne identificam cat de cat.
Ce spuneti ?
Cauzele azoospermiei:
- dezvoltarea incompleta a testicolelor
- coborarea tarzie a testicolelor in scrot sau absenta lor din scrot are efect negativ prin temperatura crescuta de la nivelul abdomenului
- deficiente ale lichidului seminal (volumul prea mare sau prea mic al cantitatii ejaculate, vascozitate anormala)
- leziuni testiculare, orhita (inflamatia testiculului)
- varicocelul (se asociaza de obicei cu subfebrilitate – creste temperatura locala si scade irigatia)
- infectii anterioare: infectia urliana (oreionul) – la barbatul adult afecteaza testicolul in aproximativ 25-50 % din cazuri; stari febrile prelungite severe
- expunerea testicolelor la temperaturi crescute (bai fierbinti, prelungite, sauna, lenjerie intima din material plastic neporos, suspensoare, pantaloni stransi pe corp, bucatarii)
- boli cronice si boli cu transmitere sexuala care afecteaza testicolul (TBC, diabetul zaharat, gonoreea, sifilisul)
- afectiuni testiculare: varice prezente pe scrot, hipospadias (deschiderea anormala a uretrei la nivelul penisului)
- obstructia bilaterala a epididimului si a canalelor ejaculatoare determinate de accidente sau operatii chirurgicale (mai frecvent dupa hernia inghinala), absenta congenitala sau hipoplazia importanta a canalelor deferente
- disfunctii sexuale care impiedica ejacularea (impotenta, ejaculare precoce sau intarziata, ejacularea retrograda – sperma se elibereaza in vezica in loc sa se elimine pe uretra si sa fie ejaculata in exterior)
- boli ale sistemului hipotalamo-hipofizar care scad activitatea testiculara: deficitele vitaminice in special vitamina B12 si acidul folic
- drogurile: heroina, metadona
- produsi toxici: plumb, acid boric, ultrasunete, dupa expunere la raze X
- boli genetice (sindromul Klinefelter)
- fumatul mai mult de 2 pachete pe zi (scade numarul si motilitatea spermatozoizilor)

PisiX

Mergi la inceput

Blufy
In primul rand, bine ai venit, desi sper sa nu stai prea mult pe aici si sa te muti repede la subiecte mai fericite.
Primul lucru - schimbati medicul. Cand faci o spermograma trebuie sa iti dea un rezultat. Mobilitate, densitate ... etc. Mai ales intr-o situatie in care lucrurile nu par prea roz ai nevoie de un medic in care sa ai incredere si care sa iti raspunda la intrebari. L-a mai chemat pe prietenul tau la vre-o analiza? Este posibil sa fi discutat cu prietenul tau in particular iar el sa se jeneze sa vorbeasca cu tine?
Si noi cand a facut sotul meu prima spermograma (cu Dr Moisa de la Giulesti) cand s-a dus dupa rezultat i-a zis "arata foarte rau, nu puteti avea copii" si atat. I-a inchis usa in nas. Ne-a dat totusi hartia cu rezultatul pe baza careia ne-a putut lamurii un alt medic

MickeyD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Fetele, acu´ am putut sa intru si eu. Multam fain pt. info despre urologi. Pe 24 am prorgamare la big M si am sa-l intreb despre dr. Damian. Ca daca ziceti ca da consultatii la Giulesti, o sa-mi spuna, cred cum il pot gasi.
Ce de schimbari/noutati pe aici! Pleaca omu´doo zile si iacata ce gaseste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Mickilina uite:
-FSH 0,806 mUI/ml (a repetat dupa 3 luni analiza si a iesit 0,734) Val.normale->1.6-11
-LH 2,45mUI/ml Val. normale ->0.8-6.1
-Prolactina 386,3 Val. normale->57-357
-Testosteron 20,16 nmol/l Val. normale->9.1-55.2
Multzumesc din suflet !!! Esti o inimoasa !!!
Si tie pisix
Multumesc inca o data ptr. efortul pe care il faceti , ptr. informatiile utile pe care le puneti la subiect!!!
Sa va ajute Dumnezeu !!!!
pisix am citit la cauzele azoo. Ce am observat noi este vascozotatea anormala ,si inflamarea testicolelor ( asta a provocat azoo. )
Blufy Bine ai venit si sedere cat mai scurta!!!
Asa te sfatuiesc si eu cum au zis fetele : Schimba dr.!!!!
Poate diag. nu a fost pus bine ...dar tu nu te-ai uitat pe rezultat???
Nu ma pot obisnui cu ideea ca exista dr. care nu comunica cu pacientii!!! Bai frateeeee..inteleg ca este obosit, plictisit, nesatisfacut.. etc...dar sa nu ii explice pacientului .Ooooffff...stai sa mai dau o data.... - sa ma racoresc!!!
un Blufy suparatzel ca sa ii treaca mai repede

PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput