Wrap in Romania
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
cristina1702 spune:
locca
uite niste poze...fara wrap...
http://community.webshots.com/user/radu_cristina100-date
mi-a facut placere sa va revad!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
joker spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Sybille, al meu prindea 1-2 somnuri ziua in wrap si 1-2 in patut, dar noaptea dormea la el in patut in camera lui singurel...tare linistit si nu s-a mai trezit noaptea de la 3 luni...
Joker, nu cred ca vrem sa urmam modelul tiganilor sau africanilor cand ne crestem copiii...
Eu cel putin nu de asta l-am tinut in wrap...ci pt ca asa am simtit, ne era drag unii de altii (tati il tinea si el foarte mult), imi puteam face treaba si petrece timp cu el, si imi era usor sa il tin in brate in stilul asta...
Tiganii nu stiu...dar africanii cred ca o faceau de nevoie mai mult decat din motive emotionale...ori era campul nemuncit si mureau de foame daca stateau cu copilul acasa, ori lasau pruncul singur cand mamele erau pe camp si devenea prada la tigrii...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si Davidbomba pisaloaga
David
Ma reeream strict la dezvoltarea lor fizica din punctul asta de vedere...nu punin discutie afectiunea si confortul emotional...
![](intelept.gif)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
Joker, doar o parte:
Copilul purtat in brate de mama sa ii simte cadenta mersului, cu care s-a obisnuit inca din pantecele ei, ritmul batailor inimii al
respiratiei. Acestea ii amintesc de perioada intrauterina si ii dau senzatia de siguranta.
In bratele mamei copilului i se accentueaza acceleratia sanguina, este stimulata dezvoltarea sistemelor imunitar, endocrin, de
secretie-eliminare si nervos. Purtatul in brate il ajuta si la formarea coordonarii miscarilor la stabilirea bioritmului si la dezvoltarea aparatului vestibular.
Din bratele mamei copilul are posibilitatea sa vada si sa auda ceea
ca-i este inaccesibil din patut si contribuie la largirea orizontului de cunoastere al copilului si la dezvoltarea sistemului nervos.
Sibbyle, nici eu nu-s adepta extremismului.
Extremism din punctul cui de vedere?
Extremismul raportat cui?
Raportat unui copil de 6 luni, ma gandesc la a al meu, acum mai bine de un an ar fi fost o solutie extrema pentru el sa incep o activitate departe de el sau care sa-mi solicite timp care el l-ar fi reclamat.
Dar fiecare gandeste in termeni proprii extremismul, pentru noi a fost singura solutie acceptabila, aceea de a-l purta inca cand avea nevoie sau de a-l culca cu noi daca el inca mai solicita asta.
Joker, vezi studiile lui dr. Bergman
http://www.kangaroomothercare.com/research.htm#2
si mai lasasem un studiu, despre incidenta plansului la copiii purtati, cred ca pe pagina 2
n-am timp sa traduc acum, dar iti las niste puncte de plecare
Tragling - B.Hassenstein, E.Kirkilionis und W.Schiefenhövel
Waltraud Stening MD, Patrizia Nitsch MD, Gernot Wassmer, PhD e Bernhard Roth MD
Ospedale pediatrico, Istituto di Statistica medica, Università di Köln, Köln, Germania
Pubblicat in: Pediatrics, Nov. 2002, 110(5), pagina 879-883
sinzi_ana spune:
Sibylle, eu ti-am raspuns..al meu a dormit din prima zi in camera lui in patutul lui, noapte de noapte. Asa l-am obisnuit si nu a plans niciodata seara cand era pus la culcare (aveam un ritual al nostru cu povesti, cantecele si adormea pe muzica clasica). Rar se intampla sa vrea sa doarma cu noi, si nu am insistat sa stea in camera lui daca el nu vroia...
Si a fost tare "alintat" purtat mereu in brate de noi (si tati a avut concediu 6 luni la nasterea lui) si de bunici (strabunica mea inca il mai adoarme pe picioare ca asa le place lor!!!!)
Joker eu nu m-as arunca la afirmatii de genul ca africanii sau tiganii sunt mai sanatosi sau fizic mai "bine" decat ceilalti care nu sunt purtati in wrap... ...(asta oricum nu are nici o legatura cu wrap-ul)
Si oricum noi nu crestem copii nici sa fie pregatiti (fizic si psihic) sa arunce cu arcu si nici sa mearga cu cortu...asa ca......nu cred ca e cea mai buna comparatie
. Trebuie sa ii pregatim pentru societatea actuala si nu sa ii intoarcem in timp cu oile pe camp...(nu ca nu ar fi fost ideal...si mie mi-ar fi placut
)
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
David
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
Joker, cand vorbim de bunastare se au in vedere un complex de factori: fizici, psihici, sociali.nu poti sa fi intr-un stadiu de bunastare fara sa nu iei in calcul toti acesti factori. e ceea ce se chiama salutogeneza sau in engleza salutogenesis
deci pe langa faptul ca se favoriziaza o pozitie fiziologica nounascutilor cand acestia sunt purtati li se favorizeaza si o dezvoltare psihica optimala, acestia se introduc in societate
copilul purtat nu este rupt de societate, din contra, ia constant parte la toate actiunile pe care mama le desfasoara atunci cand este in casa sau in afara peretilor casei.
printr-o non centrare pe copil i se permite acestuia sa individualizeze si sa integreze factorii care regularizeaza viata sociala a comunitatii
acestia se regasesc introdusi in mijlocul activitatilor pe care adultii le desfasoara, activitati pe care le vor prelua in mod spontan, din proprie initiativa in momentul in care vor dezvolta abilitati motorii care sa le permita desfasurarea acestor actiuni (c-o fi vorba de vanatoare de bizoni sau activitati elevate)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Va tot citesc de cateva zile bune ... pe cand vine bb2 am sa-mi cumpar si asa ceva. Cu marsupiul ne-a mers excelent Poate cu Wrap-ul scapam de cele doo ore de colicizari, cat era norma / noapte. Cu dormitul ... Giulia mi-a folosit burtocul pe post de pat primele luni, asa ca io`s dispusa sa incerc orice altceva
(Inaioana - ce bb frumos ai, sa-ti traiasca ! Si si sor`sa )
Daria & Giulia (2004 08 16)
joker spune:
Fratilor, vad ca in lumea asta fiecare intelege si interpreteaza cum vrea o parere....Ori ma obosesc degeaba ori am niste lipsuri la nivel intelectual...ma inclin in fata afirmatiilor pline de corectitudine si de miez....
Acum "pe bune"...Oricum, Gazella, no comment, jos palaria...citit documentat, lamurit...
Se pare ca, desi ma interesa subiectul, am nimerit intr-o zona elitista...Scuzati, nu mai deranjezJoker...mama de ied zapacit
carminabulina spune:
joker, daca te ajuta cu ceva , eu am inteles perfect punctul tau de vedere. Si mie mi se mai intampla sa scriu una si sa se inteleaga alta...asta e cu mesajul transmis prin scris si nu prin viu grai
.
[poze carmina
intalnire burtici
Varsta lui Mihnea
joker spune:
quote:
Originally posted by carminabulina
joker, daca te ajuta cu ceva, eu am inteles perfect punctul tau de vedere. Si mie mi se mai intampla sa scriu una si sa se inteleaga alta...asta e cu mesajul transmis prin scris si nu prin viu grai
.
[poze carmina
intalnire burtici
Varsta lui Mihnea
![](dual.gif)
![](intelept.gif)