Calculul datei nasterii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Galendil spune:

Pai momentul ovulatiei si implicit al fertilizarii se considera a fi cam la 2 saptamani calculand din prima zi de menstruatie. Asadar adauga 2 sapt. si numara dupa aia. Mie imi ies ca ai avea cam 8 saptamani de sarcina . Eu am nascut anul trecut, asa ca am trecut prin numaratori si vesnica intrebare "care e data ultimei menstruatii?". Ecograful (sau interpretarea) mai greseste, la mine sigur a facut-o. Stiam si data (ora!) conceptiei asa ca nu erau dubii din partea mea, dar rezultatele lor ziceau ca e prea mic bebe. Evident ca nu a fost, ei au gresit cu vreo 800 gr si asta in conditiile in care am facut vreo 4 eco. Am deviat de la subiect, dar asta ca sa subliniez ca nu intotdeauna dau varsta corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ses spune:

Galendil nu are cum sa aiba 8 saptamani, pentru ca ceea ce s-a vazut clar la echo se potriveste pentru o varsta mult mai apropiata de cea pe care o stiu eu, chiar si pe site-urile din afara. Nu cred ca la 8 saptamani se poate vedea ...cucul, asa cum a vazut dr. Iosup in cazul meu. Practic, nu se formeaza asa repede. Deci trebuie sa aflu care este... metoda de calcul sa o pot aplica si eu si sa pot sta linistita, continuand de acolo numaratoarea.

Pana atunci, cu bine!
Va pup si ne auzim, sper, curand!

ses 15+
http://good-times.webshots.com/album/558948466rsDoPR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

quote:
Originally posted by ses


Buna gravidute!

Vreau sa va spun ca ori sunt eu mai tare de cap, ori asa da mereu, cu virgula. Conform tabelului, da! Si la mine s-a nimerit, poate pentru ca asta nu e o nimereala, ci poate pentru ca toata lumea calculeaza la fel, dupa aceleasi criterii. Dar eu am o nelamurire cu varsta lui bb.

Prima zi de menstruatie este 26.02.2007 si nasc (cel tarziu) pe 2 nov 2007. Ei bine, fiecare echo imi da o varsta pt bb si ma da mereu peste cap cu calculele.

Imi poate spune cineva cate saptamani are al meu bb?
(Dupa ultima echo, cea 3D, are 15 sapt si 3 zile, azi 03.05.2007)

Va rog ajutati-ma sa imi dau si eu seama cum e corect. Si nu vreau varsta exacta daca nu se poate, dar macar sa stiu si eu... sunt 13, sunt 14, sunt 15 ... cate sapt sunt!

Va multumesc din suflet si va doresc sarcina usoara!

ses

Mamica de baiat
Daca 26.02 e ultimul CM, ai fi in 10 saptamani. Adica azi ai intra in 10 saptamani...

http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png

violeta, 26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ses spune:

NUUU Scuze! Eu am gresit!
Nu e 26.02.... e 26 ianuarie, adica 26.01.2007
Scuze inca o data !

Deci, cum este?


ses 15+
Mamica de baiat
http://good-times.webshots.com/album/558948466rsDoPR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutaa spune:

buna Ses,
eu am avut UM pe 20.01.2007 si asa cu mi-a spus medicul a reiesit si din tabel DPN este in 27.10 si sarcina are 17 sapt. Tu esti foarte aproape...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Buna, buna
Sunt si eu o viitoare mamicuta si sper ca acest calculator sa fie bun pt ca sunt la prima sarcina (normal - fara experienta in d`ale bebeilor) si n-as vrea sa nasc chiar in noaptea de Revelion. Asa ca ar fi bine sa nasc dupa ce trece anul 2007, iar minunea mea sa fie prima bucurie din 2008.

Mihaela - viitoare mamica

E greu sa fii mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

s-a potrivit la fix!


Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Ses, pai ultima mestra a inceput pe 26.01.2007. Calculatorul arata ca ai avea 14 sapt. si 4 zile , ar trebui sa nasti 02.11.2007.Si atunci e normal ca dr. Iosup sa vada "cucu" copilului. Am auzit ca e cel mai bun in domeniu.
Deci. La 2 sapt.(14 zile) dupa ciclu, apare ovulatia, cand sperma fecundeaza ovulul, si varsta bebelui ar fi 14 sapt. si 4 zile, dar, pt. ca nu intotdeauna ovulatia are loc in Z 14, ci ori mai repede ori mai tarziu cu cateva zile , sarcina se calculeaza de la prima zi a ultimului ciclu, deci la tine ar fi 16 sapt. si 4 zile.
Sper ca nu esti tot comfuza.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

7+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid_sim spune:

ahaaaahahaaa, pey hai sa va dau eu calculele peste cap:

UM 14.02, ciclon neregulat, ce-i drept, iar DPN nu mi-a dat nimeni inca decat asa, orientativ: 6-10-12 decembrie...
si cica as avea cam 13-14 saptamani :)
azi merg la eco la dr. iosup. incerc si sper sa aflam daca e cu putza sau nu :) dar mai ales ca e sanatos... azi am avut ceva dureri de burtica si am fost racita de vreo doua ori cam urat, cu tuse... ma cam tem, dar sper sa fie totul ok.

se incumeta cineva sa dea prognosticuri de DPN in cazul meu?? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

E putin mai greu in cazul tau, pt. ca ai ciclu neregulat. Dar la un ciclu de 28 zile , cu UM in 14.02.2007, DPN ar fi 21.11.2007. Si ai avea 16 sapt. si 1 zi de la UM.
Dar de regula, cam cat tine un ciclu la tine ? Ca imposibil de calculat nu-i.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

10+


Mergi la inceput