Prietene vs. bebe
Raspunsuri - Pagina 5
Lauraa spune:
Noe,daca in primul mesaj am vrut doar sa te incurajez,acum iti povestesc experienta proprie. AM avut o prietena fff buna,tot asa, dormeam in acelasi pat cand veneam din cluburi, mancam din aceeasi farfurie, nici la wc nu ne desparteam,una era pe tron si cealalta sedea pe marginea cazii si discutiile continuau. Dupa ce a aflat ca sunt gravida nu am mai auzit de ea. M-a sunat tot asa la 3 luni ale copilei si nici macar nu m-a intrebat cum o cheama pe fetita mea! Nici nu stiu daca stie, intre timp i-o fi ajuns la urechi dar ea nu a intrebat. Si tine cont, prietene de prietene. Eu nu-i port pica, asta e situatia, oamenii vin si pleaca,inca nu m-am cramponat de careva.
Mama de Lara Celine
crinuta spune:
Chiar daca prioritatile se schimba, o prietena/prieten iti ramane alaturi, altfel nu ti-e prietena. Nu exista cale de mijloc aici.
Eu am avut multe asa zise prietene care de cand m-am casatorit nu ma mai cunosteau. Nici macar nu m-au sunat sa ma intrebe de copil, deci, daca asta nu e invidie ce e?
Prietena mea actuala nu e casatorita, nu are copii, dar vine mereu pe la mine, ma suna mereu, e topita dupa Rayan, deci... se poate.
Bineinteles ca eu nu discut cu ea despre cresterea copilului ci mai mult o ascult pe ea, sau ii dau sfaturi, dar cel mai important este ca pot conta pe ea oricand si nu am simtit-o niciodata ca fiind invidioasa, din contra.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Eu cred ca totusi poate fi si invidie la mijloc, nu neaparat ca si-ar dori sa fie si ele casatorite si cu copii, ci pur si simplu pt ca pe tine te vad ca pe o femeie implinita iar ele nu sunt (ca se cupleaza si decupleaza arata asta:)
Fla (sotie si mamica fericita)
[/quote]
Exact la asta ma refeream si eu cand am spus ca sunt invidioase.
Eu am avut o amica care era invidioasa pe mine desi ea nici macar nu se gandea sa aibe copii in viitorul apropiat, in schimb viata ei sentimentala nu prea mergea...
Crinuta si Rayan
aelita spune:
fetelor,relatiile intre oameni,mai ales cand se termina,nu se recuc la invidie.
incercati ,daca vreti sa gasiti raspunsuri pt ca viitoare relatii sa mearga,sa intelegeti atitudinea fiecaruia,sa intelegeti de ce se ajunge uneori aici.cel mai simplu e sa calificam totul prin invidie,si prin faptul ca cei care pleaca pierd mereu ceva ,si nu e asa.
o persoana poate fi trista pt felul in care ii merge viata la momentul respectiv,si poate fi neglijenta cu relatiile,pt ca e centrata in durerea ei,dar asta nu inseamna ca e vorba de invidie.
durerea poate ca leidneparteaza de cei din in jur,si mai ales de cei care au o preocupare majora ,cand considera ca nu mai au sprijinul necesar,dar nu se transforma in invidie.
nu interpretati actiunile prietenilor atat de simplu,mai ales dupa ce ati stat impreuna atatia ani si se presupune ca va cunoasteti.
nu catalogati atat de repede .
prietenia merita mult mai mult,macar un gand bun,si multa toleranta,chiar daca e un capitol incheiat in viata noastra.
crinuta spune:
Aelita, bineinteles ca nu se poate generaliza, dar sunt destule situatii in care invidia destrama relatii.
Crinuta si Rayan
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Chiar daca prioritatile se schimba, o prietena/prieten iti ramane alaturi, altfel nu ti-e prietena. Nu exista cale de mijloc aici.
nu stiu daca e chiar asa... acuma sa fim seriosi, cati dintre noi au niste prieteni asa de buni incat sa iti accepte orice, sa isi dea viata pt tine?
prietenia se bazeaza pe niste afinitati, pe niste activitati comune, pe potrivire etc. cand acestea nu mai exista, e posibil foarte bine ca prietenia sa se destrame, sa se raceasca. e ca si cum una dintre prietene s-a schimbat. si chiar s-a schimbat. chiar daca tu nu percepi ca te-ai schimbat, te-ai schimbat si fetelor nu le place schimbarea asta.
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Eu cred ca totusi poate fi si invidie la mijloc, nu neaparat ca si-ar dori sa fie si ele casatorite si cu copii, ci pur si simplu pt ca pe tine te vad ca pe o femeie implinita iar ele nu sunt (ca se cupleaza si decupleaza arata asta:)
Fla (sotie si mamica fericita)
Exact la asta ma refeream si eu cand am spus ca sunt invidioase.
Eu am avut o amica care era invidioasa pe mine desi ea nici macar nu se gandea sa aibe copii in viitorul apropiat, in schimb viata ei sentimentala nu prea mergea...
Crinuta si Rayan
[/quote]
si eu tot la asta facem referire la invidie pe o viata de familie reusita, nicidecum invidie pe un copil... cum se scrie pe aici
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
lena spune:
ce ma uimeste foarte tare este aceasta explicatie pe care ati gasit-o desi nici macar nu sunteti sigure ca sunt invidioase...unii la 22 de ani, nici nu concep sa aiba o familie(nu copil, subliniez, familie)...iar unii oameni nici macar nu sunt invidiosi pe cei care au asa ceva din simplul motiv ca nu-si doresc asa ceva, daca voi personal nu ati intalnit asemenea oameni nu inseamna ca nu exista!!
ati auzit de exploratori care vor doar sa colinde lumea, si nu sa se aseze la "locul lor"...asta e expresie tipic romaneasca...sau si astia sunt invidiosi pe restul??
anyway fiecare isi croieste viata cum vrea, nu trebuie sa dea socoteala nimanui, nici presiunii societatii, nici altora...iar fetelor care au copii, eu ma includ in categorie, chiar daca este o realizare, sa stiti ca nu este ceva deosebit, pentru ca de mii de ani, oamenii fac copii, si animalele fac copii, deci asta nu este ceva care ma pune pe mine pe acelasi nivel cu Marie Curie sa zicem...ca sa nu mai zic ca mi se pare aiurea total sa ma consider "deosebita" cand poate asta ar rani persoane care nu pot sa aiba copii, sau care au ales sa nu aiba copii niciodata(si aici il includ si pe Mircea Eliade, cele care ati citit memoriile lui, stiti despre ce vorbesc!).
deci ipoteza ca sunt ividioase ca ea are copil si barbat, cade automat pentru multi altii ca mine, care considera lucrurile astea normale si de la sine, nu speciale si pentru care lumea ar muri de invidie...poate pur si simplu au ales sa o excluda din grupul lor si ce dovada mai simpla decat sa o ocoleasca au ales, evitarea si atat!!
Lena si t-rex Freya
Sabina spune:
am patit-o si eu, desi nu vorbeam despre Sofia decat intrebata
S-a dovedit uilterior ca nu imi erau prietene.Cele adevarate s-au pliat pe situatie:))
e adevarat ca n-am fost pisaloaga despre bb etc, si chiar le spuneam ca ma ajuta sa vorb despre problemele lor, ca de ale mele sunt satula.
fii mai empatica.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
turturica spune:
lena, respect
Ma deranjeaza la culme catalogarile astea cu invidia, pentru ca sint oarecum in situatia prietenelor lui Noe. Adica fara copii, cu majoritatea prietenelor mele avind copii. Nu pot sa zic ca ne-am distantat excesiv, dar evident ca nu mai sintem prietenele la catarama din facultate. Si e normal, pentru ca acum avem familii si mult mai putin timp liber decit in facultate, iar preocuparile comune s-au redus.
Dar zau daca mi-am invidiat vreodata prietenele cind au avut copii, pentru ca pur si simplu pina la virsta de 30 de ani NU MI-AM DORIT sa fiu mama. Ca ma lovi si pe mine leuca in ultima vreme, asta-i alta treaba ...
Dar, desi nu vreau sa isc discutii, sint oarecum iritata de prejudecatile intilnite acasa. In urma unei vizite scurte in Romania, toata lumea, de la vecine, prietene pina la rudele cele mai apropiate, ma intreaba cind fac copii si ma compatimeste pentru neimplinirea de a nu fi mama. O fi din cauza ca elvetienii nu-si baga nasul si-aici nu ma bate nimeni la cap, nu stiu, dar gasesc ca e o presiune incredibila acasa sa faci copii pina la o virsta considerata respectabila. Daca n-ai, esti considerata invidioasa sau neimplinita.
Ei bine, eu nu sint nici invidioasa pe prietenele mele, ma bucur pentru ele dar nu pot sa le inteleg in intregime. Problemele lor cu colicii mi se par minore pe linga dead-line-urile mele, dar incerc sa vad si versiunea lor.
Dar, nu ma simt nici neimplinita si, chiar daca ne-am propus de curind sa fim parinti, nu consider ca a fi mama e tot ce ma defineste pe mine ca persoana. Desigur, ma completeaza pe mine ca femeie, dar n-o sa fiu doar mama.
Poate ca asa gindesc acum, fara indoiala c-o sa ma schimb cum vad ca se intimpla, dar o sa incerc sa ramin toleranta cu cele care n-au copii.
Poze