problema. help

problema. help | Autor: 26-kara

Link direct la acest mesaj

tatal copilului nu vrea sa dea de buna voie datele privitoare la locul nasterii si la numele parintilor, astfel incat sa fie trecute in livretul de familie.
nu suntem casatoriti, copilul nu l-a recunoscut. l-am dat in judecata si am cerut doar mentionarea numelui sau in dreptul numelui tatalui in certificat. dar cei de la starea civila mi-au cerut si datele lui pentru a fi trecut si in livretul de familie.
mi-au explicat ca altfel... nu am datele lui de identificare. si poate fi oricine cu acel nume.
trebuie iar sa-l dau in judecata? sau se poate rezolva si altfel.
cred ca stiu ce imi va spune avocatul... dar poate exista si alta cale, mai putin costisitoare si fara atatea valuri.
merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de 26-kara

tatal copilului nu vrea sa dea de buna voie datele privitoare la locul nasterii si la numele parintilor, astfel incat sa fie trecute in livretul de familie.
nu suntem casatoriti, copilul nu l-a recunoscut. l-am dat in judecata si am cerut doar mentionarea numelui sau in dreptul numelui tatalui in certificat. dar cei de la starea civila mi-au cerut si datele lui pentru a fi trecut si in livretul de familie.
mi-au explicat ca altfel... nu am datele lui de identificare. si poate fi oricine cu acel nume.
trebuie iar sa-l dau in judecata? sau se poate rezolva si altfel.
cred ca stiu ce imi va spune avocatul... dar poate exista si alta cale, mai putin costisitoare si fara atatea valuri.
merci

Ai o sentinta definitiva privind recunoasterea copilului?
Ai un nou certificat de nastere al copilului, in care sa fie inscris numele tatalui?

Daca ai acte, deci copilului tau ii este recunoscuta legal filiatia dupa tata, atunci poti cere la Serviciul Informatizat al persoanei aceste date. Functioneaza pe langa primaria de domiciliu. Trebuie ins sa faci dovada interesului legitim.

Livretul de familie este un act care se elibereaza cu ocazia casatoriei sau la cerere. Nu este obligatoriu, deci nu merita sa te agiti pentru el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26-kara spune:

exista decizia instantei
dar instanta nu are datele din certificatul tatalui.
doar adresa din buletin.
el si-a schimbat domiciliul.. deci poate fi oricine pe nume XY
de aia am nevoie de locul nasterii si numele parintilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ca sa afli aceste date de la Serv Inf al persoanei trebuie sa stii CNP-ul sau macar data nasterii (eventual si locul nasterii).

Mergi la inceput

La SIP il gaseste cu toate datele, chiar daca ai numele si adresa veche. Cu aceasta ocazie afli si noul domiciliu, poate iti trebuie vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26-kara spune:

merci de raspunsuri.
am fost din nou la starea civila si mi-au spus ca daca nu il recunoaste el pe copil in scris, mai ramane varianta instantei. fara actiune. doar completare la sentinta.
alta alternativa nu este
nu mi-au spus nimic de SIP...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by 26-kara

merci de raspunsuri.
am fost din nou la starea civila si mi-au spus ca daca nu il recunoaste el pe copil in scris, mai ramane varianta instantei. fara actiune. doar completare la sentinta.
alta alternativa nu este
nu mi-au spus nimic de SIP...

Nu inteleg.
In fata cui sa-l recunoasca?
Daca ai hotararea definitiva a instantei, prin care acelui barbat i se atribuie paternitatea, prin care copilul eventual a primit numele lui, sentinta pe baza careia i-ai facut copilului certificat de nastere, cu tata inscris in el, ce mai trebuie?
Mergi la starea civila cu actele (al tau si al copilului), iar restul datelor despre tata le obtii cum am zis.

Sentinta nu se poate "completa", pentru orice noua pretentie e nevoie de o noua actiune.

Mergi la inceput