Cadou pentru americani

Sora mea locuieste in Miami cu sotul ei american si e in vizita la noi.
Vrem ca la plecare sa ii facem un cadou dar nu avem idee ce.
Am vazut ca sunteti multe fete plecate din tara si ma gandeam ca poate imi puteti da vreo idee.
Ce va lipseste din Romania?De ce va e dor de la noi?
Abia astept sa vad ce raspunsuri imi dati..![]()
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
Raspunsuri
irinabobe spune:
cumnatei mele care e stabilita in state ii plac foarte mult prosoapele artizanale, seturile acelea de farfurii din lemn farfurii+platouri (se gasesc in seturi de cate 6 buc), palinca. asta e la mare cautare acolo adica tot ce e traditional ronmanesc. poti incerca si o cerga. cam atat imi vine in minte
sirimie spune:
Carti in limba romana, daca poate sa duca. Eu stiu ca pe acolo doar asta imi lipsea...
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
Mirrella spune:
Multumesc,sirimie si irinabobe pentru idei,la asa ceva ma gandeam si eu,in plus cred ca am sa cumpar niste oua incondeiate ,banuiesc ca nu se gasesc in America...
Speram sa intre pe subiect fete care locuiesc in afara tarii,sa aflu de la ele ce le-ar placea sa aiba"de-acasa".Dar se pare ca bantuie prin alte locuri ale forumului....
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by Mirrella
niste oua incondeiate ,banuiesc ca nu se gasesc in America...
Mirela, vezi ca nu poate sa treaca la vama cu ele.
La vama ro sigur nu merge dar, nu cred ca la cea americana ar merge, mai ales la cea americana.
Edit: noi am vrut sa le trimitem la niste prieteni americani condimente de mici/mititei, cu posta. Dar nu a mers!
Ca erau innebuniti dupa pozele noastre cu gratare si mici! Dar am obtinut pana la urma o reteta buna de la fetele din America si au incercat-o!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
Mirrella spune:
Didialex,esti sigura??
Stiam ca nu e voie cu alimente la vama,dar parca ouale incondeiate sunt golite pe dinauntru din cate stiu eu...
Sau si cojile sunt interzise?![]()

Daca ai dreptate,s-a zis cu ideea mea...![]()
Carlin21 spune:
Eu am trimis din Romania in SUA oua incondeiate, cu posta intr-un colet, si nu a fost nici o problema, nu sunt alimente.
Au ajuns bine, fara probleme, s-au crapat cateva cu toate ca le-am pus in 2 cutii si bureti printre ele, dar in general a fost ok.
DidiAlex spune:
Uitati povestea noastra: anul asta de Pasti am fost in ro si am primit si niste oua incondeiate, dar le-am uitat in ro. Asa ca parinti s-au gandit sa ni le trimita printre niste amici care veneau cu avionul in DE. Acu nu cred ca nu au vrut sa ni le aduca mai ales ca povestea lor a fost sustinuta si de parinti noatri care au fost de fatza cand i-au cautat vamesii in bagaje si le-au respins ouale..cu toate ca erau romani (vamesii) si stiau ce sunt alea "oua incondeiate"
Dar incearca, mai stii, uite ca altii nu au avut nici o problema.
Multa bafta!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
roxana1974 spune:
Vara mea a plecat inapoi in Alaska de 2 zile, locuieste in USA de peste 20 de ani si e casatorita cu un american. Ei cand vin aici cumpara tablouri faine, de la artisti originali, studenti la arte sau absolventi, sunt mari consumatori de arta. Dumnealui cauta de data asta, un ceaun din fonta sau din ceramica sa gateasca in el, vrea sa faca gulas la foc in curte
...si da, si obiectele de artizanat prind...
No, vidiazni!
Oana_B spune:
Eu am crezut ca vorbiti de oua incondeiate de alea din lemn nu din alea adevarate:)) I-am adus si eu soacrei mele un ou din asta pictat, era cu Maica Domnului pe el parca, i-a placut soacra-mii ca ea e mai religioasa asa.
Mirela intreab-o si tu cam ce si-ar dori, poate iti zice ca nu ii trebuie nimic dar insista zi-i ca ai tu placerea asta sa aiba ceva de la tine. Depinde si cam cum ii place sa aiba in casa. Sotamiu a cumparat de la Unirea un car cu boi, boii din sticla umpluti cu palinca si in carul plin cu paie mai e o sticla cu palinca. Altcineva mi-a adus cadou o chestie din lemn de pus pe perete, o sirena si rama e mai rustic facuta. La mine in casa nu prea merg chestiile artizanale dar boii si sirena sunt de efect. Mai are sotamiu tot asa primite niste statui, doi vanatori sculptati in lemn foarte frumosi si niste butelci ca de vin.
Oana_B
aschiutza spune:
Hai sa iti spun eu dupa ce imi ofteaza sufletul tot anul si cu ce imi umplu bagajul:
- carti, carti, carti! Mai putin romane, ca alea pot sa le citesc destul de usor si in germana sau engleza, mai ales daca sunt scriitori moderni. In general caut carti de la Humanitas, ginditori romani, istorie romana. Data trecuta mi-am luat cartea de bucate a lui Radu Anton Roman.
- muzica romaneasca, filme, teatru pe cd, dvd
- obiecte de artizanat: farfuriute, ulcioare, oua cu motive din margelute (se fac mai ales in Moldova), fete de perna cu motiv national, fete de masa (din astea cumpar mai mult sa fac eu cadou la altii, da am si eu citeva)
- icoane
Nu ma mai faceti sa ma gindesc ca oftez de mama-mama dupa cartile din tara, mai ales cind vad ce preturi au cei de la Humanitas pt cei din afara
......
------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar