cine mai scrie "cu creionul pe hartie"?

cine mai scrie "cu creionul pe hartie"? | Autor: 26octombrie

Link direct la acest mesaj

m-am hotarat sa initiez acest subiect pentru a vedea daca mai e cineva care sa-mi impartaseasca parerile. in mod normal, faptul ca scriu aici e in contradictie cu ceea ce voi spune..
in copilarie si adolescenta scriam f mult. pe langa relatia nemaipomenita cu mama mea, ce mi-a fost cea mai buna prietena, pe langa anturajul din fiecare perioada a vietii mele, intotdeauna a existat un caiet in care scriam. o mare bucurie, poate putin amara cateodata, a fost sa recitesc gandurile, trairile, fericirile si tristetile avute la un moment dat. fiecare moment capata o culoare, un miros, pe care le-am putut regasi ani mai tarziu, rasfoind caiete.
ei bine, incet, am incetat sa scriu. a aparut computerul in existenta mea, serviciul, timpul s-a strans, cu greu mai gaseam pentru lectura si tot asa.. reveneam la scrisul in caiete in momentele albastre sau chiar bleumarin, o supapa.
tind sa cred ca scrisul era legat si de capacitatea de a visa, capacitate ce s-a imputinat si ea (cred ca exista un sertar comun pentru visare si maturizare, pe masura ce maturizarea ocupa mai mult loc se umple sertarul si nu prea mai ai loc de vise...)
ce aveam a va spune: inca din timpul sarcinii imi promiteam ca voi reincepe a scrie, sa creez niste caiete pe care fica-mea sa le poata rasfoi, cu emotie, cu amuzament, cine stie? n-am reusit. dupa ce am nascut am inceput sa tin o agenda cu orele de alaptare, cantitati, vigantol etc., unde mai adaugam pe cate un colt "azi-noapte mi-a zambit pentru prima data si m-a bushit plansul instantaneu" sau altele. si ieri m-am suparat rau pe mine si mi-am facut o morala usturatoare!! adica ma frec pe forum in fiecare zi, barbatu-meu e exasperat, locul de alaptat e in fata computerului, sa vad ce au mai zis fetele si sa le povestesc cutare sau cutare lucru, iar astea toate vor dispare... peste cativa ani vei zice ca n-au fost, mii de frumuseti si de zambete si de piciorushe usor strambe masate cu drag, toate lucrurile astea "marunte" le pierd. asa ca am reinceput sa scriu "cu creionul pe hartie"!!
e putin greu la inceput. nu mai am obisnuinta scrisului, tot cu tastatura, 12 ore pe zi. mi-am mutilat scrisul, mananc litere, obisnuita cu viteza tastelor, ma doare mana dupa 3 randuri... dar am un copil, acest copil va invata sa scrie, va face betishoare (daca nu vor fi inlocuite cu tastele pana face fi-mea 7 ani!) si ma gandesc la ce exemplu ii voi da eu.... mi-e usor rushine.
copilul meu va citi carti legate si scoase din raft, nu e-books, va scrie scrisori de dragoste pe coli albe, cu litere frumos imbratishate intre ele, nu cu font de 12. cel putin asa imi doresc eu. si pentru asta trebuie sa imi revin eu, in primul rand.
m-a speriat faptul ca scriu si pe hartie cu "sh" si "tz"...

voi ce credeti despre asta? mai scrieti "cu creionul pe hartie"???!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc#8230;

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Initial creeata de 26octombrie
si ieri m-am suparat rau pe mine si mi-am facut o morala usturatoare!! adica ma frec pe forum in fiecare zi, barbatu-meu e exasperat, locul de alaptat e in fata computerului, sa vad ce au mai zis fetele si sa le povestesc cutare sau cutare lucru, iar astea toate vor dispare... peste cativa ani vei zice ca n-au fost, mii de frumuseti si de zambete si de piciorushe usor strambe masate cu drag, toate lucrurile astea "marunte" le pierd. asa ca am reinceput sa scriu "cu creionul pe hartie"!!

M-a emotionat mesajul tau ... Si recunosc ca "mi-ai facut ziua"...am scotocit prin sertare dupa randuri scrise "cu creionul pe hartie". Fara sa constientizez, am scris pe hartie , si nu de la tastatura, doar lucrurile soft . Sunt un adevarat balsam pentru suflet! Parca am intors timpul inapoi si m-am regasit, pe mine, cea de acum cativa ani!

Pe de alta parte, ca sa justific de ce am citat din mesajul tau, nu cred ca nu te poti regasi in timp recitind, la un moment dat,si randurile scrise de la tastatura. Poti lista, ce ai scris pe forum si, cu siguranta, in viitor, vei trai la aceeasi intensitate trairile de azi. Cu alte cuvinte, nu s-a pierdut nimic, sau, nu tot!

Iti urez condei bun si, indiferent cum vei scrie, pe hartie sau la computer, sa scrii cel putin asa de frumos, cum scrii pe forum!

Alina

In der Ruhe liegt die Kraft! - In calm sta puterea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Ador scrisul pe hartie...imi place cum curge creionul, cum freamata coala, cum lasa urme care te ajuta sa iti conservi amintirile...EU VOI SCRIE totdeauna cu creionul pe hartie ceea ce simt...Grozav subiect, m-ai facut sa imi aduc aminte de clpiele mele linistite, in care nu eram decat noi trei:pixul, foaia si eu...

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

da, si eu am citeva caiete-confident din adolescentza... cu cheita.

Au gasit ai mei cheile acum vreo 2 ani (erau ascunse bine!) si m-au sunat sa ma intrebe daca in sfarsit "le dau voie" sa citeasca...
De fapt, secretul pazit cu strasnicie nu era nici un secret: nimic important, doar pasi mici spre a deveni adult.
Primul sarut , ocupa cam jumatate din gindurile mele scrise acolo.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Eu nu pot spune ca scriu in sensul scriitoricesc al cuvantului, iar daca o fac astfel, ca pe un exercitiu constient, atunci o fac pe hartie si cu pix. Mi se pare ca-mi spune ceva propriul meu scris, ca ma regasesc, se stabileste o legatura emotionala intre mine si urma lasata de pix pe hartie. Calculatorul si tastele sunt altceva pentru mine, mult prea impersonal si ne-intim.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Iubesc scrisul pe hartie dar am atat de putin timp pentru el... imi place sa scriu caligrafic, cu stiloul sau creionul...in rarele momente in care mai compun ceva scriu intotdeauna pe hartie si la serviciu doar cand scriu comentarii despre candidati... scriu zilnic, dar mi se pare insuficient ca si cantitate.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Eu inca mai scriu pe hirtie cu stiloul (care aici e un obiect cam de muzeu ca si cerneala).Am reusit sa scriu pe scurt ceea ce mi s-a intimplat in timpul sarcinilor si am completat fiecarui copil albumul de bebelus comentind cit de cit in romaneste evenimentele mai importante.
Rudelor mai in virsta le scriu scrisori tot pe hirtie.
Pentru serviciu am agenda si scriu cu creionul diferite insemnari.La cursurile la care am fost aici am luat intotdeauna notite cu pixul sau creionul.Sper ca voi putea folosi mereu hirtia si "adevaratul instrument de scris".

Mariana
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

raspund cu intarziere, cu un deget, fi-mea imi ocupa celelalte plus restul corpului, necesare pentru un reushit "balet cu tzatza".
va multumesc! m-ati emotionat...
m-am simtit cu oameni alaturi. tare bine ca am deschis subiectul. intr-adevar, scrisul, caietul de fapt, e un loc de intalnire cu mine insami! ca o consecinta a "nescrierii" mele din ultimii ani nu prea m-am mai intalnit cu mine, am inceput sa ma instrainez de propriile frumuseti. dar uite, odata cu venirea Horei, scriam "cu creionul pe hartie":

"e frumos. de cand am nascut traiesc o frumusete continua. totul e frumos. Hora e frumoasa, Mihai e frumos, mama a redevenit frumoasa.
si nu numai. revad cerul, privelistea din balconul nostru si o multitudine de maruntisuri ce rad spre mine. sunt obosita, da, dar mi-e tare, tare bine. nu stiu daca Hora a facut toate astea, poate si faptul ca nu mai merg la serviciu contribuie in mare masura, m-am deconectat de la o sursa (continua) de stres. probabil. nu conteaza.
sunt sute de lucruri pe care le-am considerat frumoase dintotdeauna, dar pe care am uitat sa le mai vad. iar acum le redescopar, multe gandindu-ma cum vor fi percepute de fi-mea."

ma "intalnesc" des cu domnul Nichita Stanescu. deja Hora adoarme cu dansul recitandu-si poemele. cred ca e esential sa fac sa se imprieteneasca doua dintre putinele mele mari iubiri!

joker, te-am mai citit si tot voiam sa iti raspund, mi-au placut gandurile si parerile domniei-tale (a, si pozele, cea cu mancat nasul e preferata mea!)

si, DA, am inceput sa ma simt portocalie!

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc#8230;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Daaaaaaaaa, cu creionu, cu pixu, cu pixu galben, cu pixu verde, cu stiloul, cu tocul, cu pana de gasca (nu radeti, imi placea sa improvizez). Pagini, sute de pagini, banalitati, povesti, un feeling, o imagine, un bocit in miez de noapte, scrisori (inclusiv mie insami). Cerneala amestecata cu parfum "Vanderbilt". Caiete cu coperti frumoase, caiete banale, foi smulse din caiete. Servetele. Bilete la teatru.
M am indragostit si n am mai scris. Mi a trecut indragosteala si tot n am mai scris.
Aici acum, am mult timp de gandit si imi pare rau ca m am puturosit in asa hal, ca nu imi mai gasesc cuvintele si, te imbratisez Luana, ca scriu pe hartie cu sh si tz. Ca mi am pierdut bunele obiceiuri.
Cu toate astea, am visat de mult sa am un laptop (de cand am citit Umberto Eco, ce se mai distra ala cu Abulafia) si imi spuneam ca eheeeeeei cand oi avea laptop, voi scrie toate romanele pe care...a...nu le pot scrie acum, pentru ca dup aia trebuie sa le transcriu:D.
Iete ca m am facut mare, am si laptop si de scris...tot n am mai scris.
Multumesc Luana ca mi ai adus aminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

26octombrie, mi-a mers direct la suflet mesajul tau, la fel ca si gandurile tale. da, eu scriu "cu creionul pe hartie" (ptiu, tare imi mai place expresia asta!). jurnal este prea mult spus. sunt ganduri, trairi, suparari si bucurii, toate adunate in caiete de care am grija cu sfintenie si pe care mi-as dori sa le citeasca, candva, copiii mei.

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

annie, am vrut sa dau reply with quote si sa subliniez la ce am rezonat (portocaliu, of course, ca asa m-am facut azi) si n-am putut, ca era sa subliniez tot mesajul.. da, bilete, coltzuri de hartie, uneori pagina cu caseta redactionala a cartii ce ma insotea intr-un tren, pe o pajiste, pe malul iubirii mele mari, marea (ba nu, ca la intalnirea cu dansa merg intotdeauna cu caietul).
"prietenul" (scriu cu ghilimele doar pentru a nu ma crede bolnava psihic, da el e f prieten, chit ca nu am furat corcodushe impreuna!)meu, dl Radu Tudoran, il avea pe Odor, in Sfarsit de Mileniu, care scria suprapus, de sute de ori pe aceeasi pagina. atata m-a intristat cand am citit prima data, atatea ganduri de neregasit. apoi, recitind, mi s-a parut ca am inteles, ca esential era sa se scrie pe el insusi, apoi iar m-am intristat.. uff. cine spune ca o carte recitita nu iti poate aduce emotii noi spune prostii, intotdeauna iti aduce, tocmai asta e. ca si randurile tale, recitindu-le te revezi pe tine, de atunci, de fiecare data altfel...
iar m-am intins ca o placinta.
inainte de a verifica subiectul tocmai ma regalam cu niste poze ale mamei florilor.. , scarmanush!

Hora Lucia
io tot cresc#8230;

Mergi la inceput