cine mai scrie "cu creionul pe hartie"?

cine mai scrie "cu creionul pe hartie"? | Autor: 26octombrie

Link direct la acest mesaj

m-am hotarat sa initiez acest subiect pentru a vedea daca mai e cineva care sa-mi impartaseasca parerile. in mod normal, faptul ca scriu aici e in contradictie cu ceea ce voi spune..
in copilarie si adolescenta scriam f mult. pe langa relatia nemaipomenita cu mama mea, ce mi-a fost cea mai buna prietena, pe langa anturajul din fiecare perioada a vietii mele, intotdeauna a existat un caiet in care scriam. o mare bucurie, poate putin amara cateodata, a fost sa recitesc gandurile, trairile, fericirile si tristetile avute la un moment dat. fiecare moment capata o culoare, un miros, pe care le-am putut regasi ani mai tarziu, rasfoind caiete.
ei bine, incet, am incetat sa scriu. a aparut computerul in existenta mea, serviciul, timpul s-a strans, cu greu mai gaseam pentru lectura si tot asa.. reveneam la scrisul in caiete in momentele albastre sau chiar bleumarin, o supapa.
tind sa cred ca scrisul era legat si de capacitatea de a visa, capacitate ce s-a imputinat si ea (cred ca exista un sertar comun pentru visare si maturizare, pe masura ce maturizarea ocupa mai mult loc se umple sertarul si nu prea mai ai loc de vise...)
ce aveam a va spune: inca din timpul sarcinii imi promiteam ca voi reincepe a scrie, sa creez niste caiete pe care fica-mea sa le poata rasfoi, cu emotie, cu amuzament, cine stie? n-am reusit. dupa ce am nascut am inceput sa tin o agenda cu orele de alaptare, cantitati, vigantol etc., unde mai adaugam pe cate un colt "azi-noapte mi-a zambit pentru prima data si m-a bushit plansul instantaneu" sau altele. si ieri m-am suparat rau pe mine si mi-am facut o morala usturatoare!! adica ma frec pe forum in fiecare zi, barbatu-meu e exasperat, locul de alaptat e in fata computerului, sa vad ce au mai zis fetele si sa le povestesc cutare sau cutare lucru, iar astea toate vor dispare... peste cativa ani vei zice ca n-au fost, mii de frumuseti si de zambete si de piciorushe usor strambe masate cu drag, toate lucrurile astea "marunte" le pierd. asa ca am reinceput sa scriu "cu creionul pe hartie"!!
e putin greu la inceput. nu mai am obisnuinta scrisului, tot cu tastatura, 12 ore pe zi. mi-am mutilat scrisul, mananc litere, obisnuita cu viteza tastelor, ma doare mana dupa 3 randuri... dar am un copil, acest copil va invata sa scrie, va face betishoare (daca nu vor fi inlocuite cu tastele pana face fi-mea 7 ani!) si ma gandesc la ce exemplu ii voi da eu.... mi-e usor rushine.
copilul meu va citi carti legate si scoase din raft, nu e-books, va scrie scrisori de dragoste pe coli albe, cu litere frumos imbratishate intre ele, nu cu font de 12. cel putin asa imi doresc eu. si pentru asta trebuie sa imi revin eu, in primul rand.
m-a speriat faptul ca scriu si pe hartie cu "sh" si "tz"...

voi ce credeti despre asta? mai scrieti "cu creionul pe hartie"???!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc#8230;