HELP!FURIA LAPTELUI!
Va rog sa ma ajutati in problema asta!Mi s-au intarit sanii groaznic si am o gramada de lapte,sfarcurile sunt o rana!
Ce ma fac?
Astept sfaturile voastre!
Raspunsuri
tincutza spune:
Si eu am patit-o acum doua luni, cand am venit cu bebe din spital. Puiutul meu are limba fff aspra si la un moment dat, din cauza ranilor mai papa si sange. Cand nu am mai suportat durerea am facut o "pauza" si m-am muls o perioada. Am alternat apoi mulsul cu alaptatul la san, pana m-am obisnuit.
Cu sanul umflat (aveam noduli cat o moneda) am primit un "sfat" foarte dureros si nu sunt sigura ca a fost eficient: sa masez cat mai mult sanul, si sa fortez laptele sa iasa.Si asta cat mai repede, pana nu se ajungea la forma mai complicate. Am facut, la sfatul medicului meu si o injectie cu OCITOCINA, care mi-a ajutat mult, mi-a dat "drumul" la lapte.
In rest, desi nu credeam ca o voi spune, ALPTEAZA, cu toata durerea, astfel incat laptele sa nu "ramana" pe canale. Te asigur ca, o data ce "furia laptelui" trece (in cateva zile), problema se va rezolva de la sine.
Nu sunt o experta, si eu am cerut ajutorul altor mamici. Ce ti-am spus eu, a "mers" la mine. Poate vei mai primi si alte sfaturi.
Numai bine tie si Bebelushului!!!
Miki si bebe Ella
Banti spune:
Ca sa nu faci complicatii (de ex . mastita) sa pui pe bebe sa suga cit mai des la ambii sini, si eventual daca simti ca a mai ramas lapte mulge-te cu pompita ca sa se desfunde bine canalele. Stiu ca e dureros, mai ales daca ai si mameloanele afectate, dar poti sa folosesti o crema (se gasesc la farmacie si unle nu fac rau copilului) ca sa-ti treaca ranile. Daca simti ca faci febra mare si ti-e rau, iar sinii sint f.f.f tari si simit ca nu mai curge laptele sa consulti un doctor, dar iti doresc sa nu ajungi la asta. Multa sanatate si bucura-te ca ai laptic, ca e cel mai bune pt bebe!
Ioana
July spune:
Foloseste ptr.sfarcuri crema GARMASTAN.Te dai inainte si dupa supt.Lasi sanii sa se usuce.Sterge-i dupa fiecare alaptat cu ceai de musetel dupa care aplici crema.Efectul ei se va vedea cam dupa o saptamana.Poti sa alternezi crema cu glicerina.
Sanatate si multa rabdare!
JULY si bb.TEODORA
crenguta spune:
singura solutie este sa te mulgi, si cu apa calduta si sapun sa masezi ,sau sa pui pe cineva sa te maseze, cit poti tu sa supoti.Am trecut de doua ori prin asta, stiu ce inseamna, nu te speria, dar trebuie sa te mulgi, si inainte de supt si dupa suptul bebelusului. Pentru sfarcuri, te speli cu apa si cit mai mult tine sanii la aer. Sper sa fie cald in casa, ca eu asta vara cind am trecut prin furia laptelui, stateam desbracata ore in sir , si a fost foarte bine.
Mama imi spunea ca este bun si "hustiul" de la bors, incearca daca ai Sanatate si sa-ti traiasca puiul!
iris spune:
sfat de la moase germane: compresa calda cu brinza dulce de vaca; nu suna grozav dar cica functioneaza foarte bine!
anisia spune:
si nu in ultimul rand ceai de chimen si anason..atentie cu sapunul sa nu-i speli innainte de alptare...compresele cu apa calda le pui cu un sfert de ora innainte de alaptare!!!
pt rani merge si cu vitamina A dar asta dupa ce alaptezi si innainte de alaptare sa-i speli bine ..ca nu are voie bebe sa inghita vitamina A!
Bafta multa..eu asa am reusit sa scap de furia laptelui..numai ca eu nu am avut lapte decat 3 saptamani si productia maxima a fost de 20 ml...
Fa neaparat treaba asta sa nu pierzi laptele si sa nu faci complicatii...oricat de dureros ar fi...golestei cat poti!!!
Pupici!!!
Adina si bebe Rares_Costin
quote:
Originally posted by iris
sfat de la moase germane: compresa calda cu brinza dulce de vaca; nu suna grozav dar cica functioneaza foarte bine!
iris
Pisicutele spune:
VA MULTUMESC MULT FETELOR PT SFATURI,M-AM MULS DE AM FACUT MUSCHI SI AM SCAPAT,ACUM TOTUL E IN REGULA!
VA PUPIC!
Antigona spune:
Ma bucur ca ai scapat de furia laptelui. Numai cine nu a alaptat niciodata nu stie ce dureri sunt. Si au am trecut pe aici dar spre deosebire de tine, eu din nefericire am mers mai departe si am facut si mastita. Cu mulsul intr-adevar am scapat si eu dar iti dau un sfat, nu mulge prea mult pentru ca dereglezi nivelul lactatiei. Daca totusi mai ai ragade (rani la sani), te sfatuiesc sa folosesti aparatori pentru sani. Intreaba la farmacie, o sa gasesti sigur. Pe mine m-au ajutat foarte mult.
Te pup si alaptat cat mai indelungat iti urez! Eu alaptez cu succes de un an si o luna dar tot timpul am avut mai mult lapte decat a avut micuta mea nevoie si toate astea cred ca de la un muls din 3 in 3 ore timp de o saptamana.
Antigona