cine preseaza flori?
Raspunsuri - Pagina 27
lbelciug spune:
Corina, n-am ce sa va arat caci cu Matei acasa e mai greu. In plus nu-mi doarme noaptea intre 2-6, se fataie, bataie, scanceste etc asa incat eu si sotul trebuie sa facem cu randul ca sa-l leganam.... Azi sunt chioara de somn, am fost si la vaccin cu el asa ca nu stiu cand voi mai face un tablou. Daca pot, incerc in week-end.
Brenda, imi pare rau ca ai uitat florile... Nu ar putea sa ti le aduca cineva de acolo? Daca nu, atunci poti presa altele. Hai, fruntea sus!
Restul fetelor, de ce nu mai scrieti?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August
Forum despre Flori Presate
Aldebaran spune:
Eu am gasit pentru sigilarea felicitarilor si semnelor de carte niste autocolante A4 transparente care sunt de fapt pentru printer. Le aveam in casa si uitasem de ele. Ziceam ca le trag in plastic dar am lasat-o balta si acum am gasit asta.
Liviana, curaj, o sa treaca si perioada asta, si Aris a avut niste faze din astea cu (ne)dormitul noaptea si i-au trecut acum. Mai rau era ca el nu vrea decat in brate la mine asa ca taica-su nu ma putea ajuta.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
poze filmulete
lbelciug spune:
Merci de incurajari, Corina. Asteptam rezultatul dupa laminarea felicitarilor.
Poze August
brendamitran spune:
Nu are cine sa mi le aduca,da' ma oftic rau....asta este....si cit le-am ales si ce grija am avut de ele....
O sa culeg ce mai gasesc prin Bucuresti,desi nu se compara
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran
lbelciug spune:
Brenda, te inteleg perfect. Si eu am avut aceeasi dezamagire cand florile din Grecia s-au mucegait, deci tot pierdute au fost. Important este insa sa continui, sa incerci a doua oara si sa-ti duci la capat ideile.
Poze August
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by lbelciug
Brenda, te inteleg perfect. Si eu am avut aceeasi dezamagire cand florile din Grecia s-au mucegait, deci tot pierdute au fost. Important este insa sa continui, sa incerci a doua oara si sa-ti duci la capat ideile.
Poze August
Multzam fain! Asta e valabil si in viata!
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran
lbelciug spune:
Eh, ca tot vorbeam de esecuri... Ei bine, floarea soarelui pusa de mine la presat a doua oara a mucegait din nou. Cred ca metoda clasica de presare nu e buna, probabil ar fi trebuit pusa intr-un deshidrator.... N-am am asa ceva si deci renunt la ideea de folosi aceasta floare. A mai incercat cineva sa o preseze si a reusit cu succes?
Poze August
Aldebaran spune:
Liviana, la microunde de ce nu incerci, daca mai ai de unde sa faci rost de floare? Mie unele flori si mai ales frunze imi ies foarte bine. Ti-a mucegait toata floarea? Credeam ca ai presat petalele separat.
poze filmulete
lbelciug spune:
Corina, am pus la presat separat petalele de receptacul (na, Diana ca acum stiu termenul ). Nu m-am uitat la petale, insa neavand receptacul, n-am cum sa reconstitui toata floarea. N-am incercat la microunde... in general ma feresc de el caci imi este teama sa nu distrug floarea. Din experinta ta, ce anume ti-a iesit bine la microunde si cat timp ai lasat florile acolo.. Nu stiu daca mai am de unde procura alte flori, caci a cam trecut vremea lor.
Poze August
Aldebaran spune:
Nici eu n-am incercat foarte multe de frica sa nu le stric dar tu n-ai ce pierde daca oricum ti se strica floarea. Am incercat niste flori de leandru si mi-au iesit absolut la fel ca cele presate in carte, adica nu cine stie ce dar se pare ca asa ies florile astea, am incercat un ibiscus (asa cred ca se numeste floarea aia mov) dar nu mi-a iesit ca mi s-a lipit de hartie, cred ca am pus-o pt. prea mult timp si am ars-o, insa am avut mare succes cu orice frunza am incercat, adica si-au pastrat chiar si culoarea verde, fata de cele presate in carte care s-au maronit. Stiu ca florile sunt mai sensibile, de aceea nici n-am incercat prea mult, asta pentru ca nici nu prea am unde sa gasesc acum flori si ce gasesc mi-e teama sa nu le pierd. Bine, oricum mare parte mi s-au stricat sau n-au iesit bine, chiar si cu cartea, dar asta e o alta poveste.
Daca vrei sa incerci pune la inceput pt. 2-3 min. la 60% din puterea cuptorului (al meu e de 800 W) si verifici. In functie de rezultat mai pui cateva min. sau nu, dar niciodata la putere maxima.
poze filmulete