cine preseaza flori?

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Revin cu raspunsuri pt voi.
Corina, nu te intrista. Abia dupa descrierea ta realizez care e trompeta ingerilor. Nut-i face griji, si eu am patit la fel, insa am folosit floarea, asa maro cum a devenit. O poti vedea pe post de "balcon" in ultimul meu tablou. Ce-i drept la mine n-au mucegait desi le-am presat intr-o carte.
Imi plac f mult felicitarile. Forma inimii din prima si ideea de a colora partial a doua felicitare sunt absolut originale si arata tare bine. N-am inteles insa ce fel de creta ai folosit. Este una speciala pt hartie?
Crainite nu am presat pana acum, mi se par prea "grase", dar vad ca tie ti-au iesit bine.
Wow, ML, baietelul tau arata absolut minunat in poza cu aripioare. Cum ai decupat bluzita asa frumos? Banuiesc ca e facuta din frunze...
Restul fetelor, de ce nu iesiti la lumina? Diana, asteptam poze cu noul aparat. :)

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August

Forum despre Flori Presate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Buna fetele,
ML,multumesc, imi pare bine ca-ti place inimioara. Florile din a 2 felicitare cred ca sunt aceleasi cu cele din tabloul tau (speaking about, este super) numai ca tie ti-au iesit mult mai frumoase decat mie. Inimioara are si petale si frunze, mai precis bucati de frunze.
Liviana, saru' mana si tie pt. aprecieri, nu e mare lucru ce am facut, uite ca nu ma incumet la ceva serios ca tine. Nu cred ca exista creta pt. hartie, cel putin eu am folosit din cea obisnuita, dar recunosc ca ideea am luat-o de la un vechi prieten, pictor, care facea portrete in creta.
Acum despre tabloul tau: este o munca extraordinara si rezultatul este pe masura, ai si imaginatie si talent, bravo! Singura remarca este despre chiosc, poate ar fi trebuit sa alegi o alta culoare ca sa fie mai in contrast cu petalele albe. Ori poate nu se vede bine in fotografie. Casuta si chioscul sunt din frunze "schelet"? Mie asa mi s-a parut.
Cat despre trompeta ingerilor de care ziceai ca ai pus-o la balcon, chiar nu pot sa-mi dau seama.

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
poze filmulete

Mergi la inceput

Ca sa ne lamurim, trompeta ingerilor este asta, aici apare cu denumirea stiintifica, dar intr-o alta poza de la Diana apare si cu denumirea de trompeta ingerilor, pe care am si retinut-o .

poze filmulete

Mergi la inceput

Da, Corina, asta este floarea. Initial este portocalie, dar dupa presat devine maro. Eu am folosit-o la balconul casei din tablou. Intr-adevar poate ar fi trebuit marit un pic contrastul, insa va spuneam ca nu am avut prea mult de ales dpdv al materialelor. Nici poza nu reda f bine culorile: petalele din background sunt movulii (din hibiscus mov), nu albe, iar chioscul si casa din frunze gri. Trebuia sa mai pun unele liniute rosii pt conturul exterior, insa azi m-am grabit sa-l duc la inramat caci vineri e musai sa-l iau de acolo (samabat il duc parintilor, la Braila). N-am folosit skeleton caci nu unele reusite. In plus, am vrut sa acopar hartia in intregime.
Ca idee, ceea ce se vede in tablou s-a vrut o reproducere a casei si gradinii de vara a parintilor mei.

Poze August

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Liviana ce surpriza incantatoare pentru parintii tai! Iti admir rabdarea si migala iar culorile s-au pastrat superb.
O observatie, desi s-ar putea sa gresesc, lipsindu-mi poza originala ca "baza"... Perspectiva la casa nu-mi e prea clara (adica mi se pare ca se duce un pic pe spate).
Una peste alta, ma face sa doresc sa intru in tablou si sa ma plimb pe acolo. Felicitari!
Bluzita baietelului meu e facuta din frunze, ai dreptate. Frunze lipite pe dos (nervurile se vad mult mai bine iar culoarea este la fel, mai reusita. Sunt acolo 8 bucatele, pana si intre degetele i-am pus o fasiuta minuscula)
Corina trompeta imi pare si mie cunoscuta (cred ca o avea strabunica la casa, pe Vacaresti, si mereu era asaltata de furnici - trebuie sa fi fost tare dulce!). Ma gandesc ca noua nu prea ne ies florile pe aici si din cauza climei. Poate spre sfarsitul toamnei sa avem mai mult noroc, daca vom mai gasi ceva... (eu astept niste floricele albastre, altele albe, dar nimic extraordinar).

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Liviana, am uitat sa-ti spun despre palaria de paie, arata mult mai bine cu frunzulitele de jur imprejur, chiar pare ca a luat-o vantul si desigur fiind in rama avantejeaza tabloul.
ML, tu unde locuiesti in USA?(just curios)

poze filmulete

Mergi la inceput

ML, m-am uitat din nou la poza tabloului, insa cred ca senzatia cu caderea casei e numai in poza. In realitate nu se intelege treaba asta.... In fine, ce sa zic, loc de imbunatatiri mai era, dara daca graba a fost mare... n-a iesit chiar perfect. Oircum totate sugestiile voastre ma ajuta la imbunatatirea calitatii viitoarelor tablouri. ML, iti dau acum si un PM.
Multumesc Corina, asa e, simteam si eu ca lipsea ceva din tabloul cu palaria.
Aseara m-am suparat caci pusesem la presat o floarea soarelui mica, insa mi-a mucegait mijlocul iar petalele s-au ofilit...

Poze August

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Corina in NE Floridei.
Liviana am raspuns la PM.
Nici eu n-am avut succes cu floarea soarelui (nu a mucegait, dar petalele s-au ofilit. Singura solutie a fost sa rup petalele si presez/folosesc separat).

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Uite ca.....nici prin cap nu mi-a trecut,de cind bantui eu pe la arte si tot vad subiectul asta,ca voi posta la el vreodata.....
Dar uite ca mi-am amintit,nici eu nu stiu cum,ca am niste flori de munte presate de acum doi ani(ii cerusera fetei mele la scoala) si care s-au pastrat excelent......
acum,ca m-am bagat si eu pe aici,trebuie sa-mi fac timp sa citesc si subiectul de la cap la coada......si sa va admir operele!

BRENDA

Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Brenda, welcome si "never say never".
Daca ne-ai citit mesajele anterioare, iti asteptam cu nerabdare feedbackul. Poate mai presezi si alte floricele pe langa cele de acum 2 ani, ca sa poti face un design dragut.
ML, am pus o alta floarea soarelui la presat, exact cum ai zis si tu: separand petalele de restul. Sper sa iasa bine.

Poze August

Mergi la inceput