cine preseaza flori?
Raspunsuri - Pagina 14
GabrielaG spune:
Si daca va spun ca ieri am luat niste floricele de la violetele mele de parma si le-am pus la presat...si am inceput sa privesc cu alti ochi florile din jur...cine stie ce imi rezerva viitorul.
Multumesc,
Gabriela si baietii
ML spune:
Ooo Diana ce dragut! Multe multumiri! Le-am vazut pe cele albastre si "frunzeturile", voi trece prin toate si mi pastrez la Favorite.
Gabriela daca tot ai amintit de violeta... cat de des infloreste? Noi avem una si a facut flori doar la inceput, cand am primit-o (era parca prin iarna/primavara) si de atunci nimica! Succes cu presatul floricelelor.
Aelita, Patricia, ce mai spuneti fetelor?
Pana la urma a presat cineva si pietricica? Eu da si sunt minunate! Hi,hi... daca sunt mari si deschise si nu ti se desfac de codita cand le dezlipesti si, si, si... Cred ca din 20 numai 2/3 au ramas intacte sau pe acolo... Petalele mi s-au facut ca aripioarele de libelula: transparente, diafane, rozulii, albe... Mi-e si frica sa le pun undeva...
Apoi floarea soarelui s-a uratit toata (intentionam s-o folosesc in desenul cu fetita) si frunzulitele rosii de iasomie s-au facut maronii... Tare rau imi pare si mi se pare ciudat pt. ca cele verzi cu vinisoare rosii nu s-au schimbat prea mult.
Cel mai frumos s-a "transformat" iedera aceea pe care o imprimasem (am aflat ca ar fi artar japonez), dar nu frunzele care sunt deosebit de sensibile si se ofilesc intr-o secunda, ci ramurelele. Frunza de magnolie e catifea dar... pe dos! Voi le mai puneti si cu spatele?
Mi-ar place sa aud si de la voi ce a mai iesit bine sau a dat gres.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Aldebaran spune:
Buna dimineata fetelor!
Diana - multumim mult, ai facut o munca excelenta, iar pozele sunt superbe, de unde le-ai adunat?
ML- ce mai face baietelul tau, e mai bine?
Florile de oleandru nu mi-au iesit prea bine,s-au cam innegrit pe margini, frunzulitele in schimb au iesit bine.
Florile din rama facuta de mine nu sunt zorele, desi seamana bine ca forma, zorelele sunt plante agatatoare iar astea sunt tufisuri.
Am cam ramas fara material, nu-mi place nimic din ce am pus la presat, adica dintre flori, ca frunzele se preseaza mai bine.
Am mai facut o incercare dar nu-mi place deloc ce a iesit, nu am avut ce sa pun pe margini si m-am adaptat situatiei, oricum a fost doar o incercare.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
poze filmulete
Aldebaran spune:
Liviana, tu nu mai zici nimic, nu mai faci vreun tablouas,ceva, sau tot dintisorul lui Matei te chinuie?
poze filmulete
lbelciug spune:
Mamaaa, Diana, mii de plecaciuni. Daca ai sti ce bucurie imensa mi-ai facut! In albume sunt flori care imi plac de multa vreme si nu stiam cum se cheama. Chiar azi vorbeam cu sotul si incercam sa-i descriu floarea Cosmos ca sa mi-o cumpere daca o vede... Pupici multi! Ierbarul tau e o adevarata comoara!
Corina, dar arata tare bine tablouasul tau, zau ca-mi place.
Eu am fost tare busy in ultima vreme plus oboseala de la nesomn asa incat nu mi-am permis sa stau treaza noaptea pt tablouri. Am deja ceva idei de tablouri (bineinteles tot cadouri vor ajunge), insa trebuie sa-mi gasesc timp sa le fac.
Azi am pus la presat galbenele, pt a doua oara, caci prima oara mi-au mucegait. Am observat ca florile care au mai multa apa in ele, trebuie puse intre straturi mai groase de hartie, astfel incat sa nu intrepatrunda umezeala lor cu cea lasata de celalte flori presate in aceeasi carte. Am mai pus la presat si ochiul boului (sau mini-crizanteme), insa am dubii, nu stiu cum vor iesi. Trandafirul pitic iese tare bine la presat, eu l-am folosit si in tabloul cu jardiniera. Am observat ca are petatele mai rezistente decat a altor flori.
ML, pietricica n-am presat caci n-am avut de unde s-o iau, insa tare mult mi-ar fi placut.... Am mai pus si vreo 2 gladiole mici.
Albizzia julibrissin e o floare superba, am gasit-o in Grecia si in Herastrau, dar imi pare rau ca mi s-a stricat cand am presat-o dat. umezelii retinuta de foile revistei.
Feteloooor, hortensia daca o aveti nu ratati momentul s-o presati. E superba, are petale rezistente si sunt multe intr-un buchet!
ML, am incercat sa iau niste zorele, dar nu le gasesc deschise nici macar la ora 9 dimineata... Iarasi cred ca merita presata cicoarea pt ca are petala robusta. Hehe, am presat si paraluta si Coreopsis grandiflora fara sa stiu cum le cheama.
Am auzit ca si passiflora o floare buna pt presat.
Mamaaaa ce superba e Euphorbia! N-am vazut-o niciodata in realitate, unde o fi crescand?
Diana, te iubesc! Ai pus si frunze! Wow!
Ah, Lunaria! Vreau si eu!!!
Ce mai, sunt in extaz!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Iunie 2006
Grecia 2006
Forum despre Flori Presate
Dianami spune:
Salutare, fete!
Ma bucur ca v-a placut surpriza. Este doar o mica incercare de a pune intr-un album cele mai intalnite flori, mai ales din zona noastra (S-E Europei).
Le-am grupat pe culori, pt. ca asta este primul detaliu care ne sare in ochi, nu?
La sugestia Corinei am lasat la majoritatea denumirea stiintifica, pt. a gasi si voi mai usor poze cu planta respectiva. La unele am scris si denumirea populara, o sa mai completez in albume pe masura ce voi avea timp. Le-am dat drumul asa ca sa avem un mini-atlas botanic.
Unele poze nu s-au putut incarca, desi erau jpg-uri. O sa vad care este problema si le pun si pe acelea, plus ce voi mai gasi.
Corina, am niste atlase botanice in PC si multe poze cu flori (a caror denumire am gasit-o cu ajutorul atlasului, unele din propria experienta).
Tot folderul cu poze are aprox.100 MB. Vi l-as trimite si voua, sa le aveti in computer, ar fi mai usor sa cautati ceva, insa nu stiu momentan nici o modalitate, este mult prea mare. Ma mai gandesc la o solutie.
Inca o precizare: multe flori se gasesc in mai multe culori. De ex. primule sau brumarele- au aproape toate culorile. Am pus si eu doar cateva. Iar la frunze astept sugestii. Am pus pana acum ce am gasit mai deosebit ca forma si culoare. Imi plac in mod special verzele , dar nu stiu daca se pot presa .
Liviana, vad ca deja ai umplut mesajul cu denumiri , ma bucur ca sunt de folos pozele .
Va pup, mai revin .
P.S. A inceput o furtuna in Bucuresti...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
Aldebaran spune:
Am mai cautat si eu pe net flori si plante si am gasit www.flickr.com/groups/indoorplants/pool/" target="_blank">ceva dragut, cred ca o sa va placa, unele sunt uimitoare si nu-s de pe la noi. Acum cred ca am deviat putin de la flori presate, dar cred ca merita sa le vedem chiar daca nu le vom intalni (si presa) niciodata.
poze filmulete
lbelciug spune:
Fetele, ce e cu stelutele de la subiectul nostru? Am vazut ca e oe baza de voturi, insa nu stiu cine si in ce conditii le poate acorda.
Diana, eu as fi interesata sa am arhiva de 100MB cu flori. AM putea incerca un transfer prin reteaua de cartier, daca folosesti DC++ sau alt soft inrudit. Referiot la albumele tale, cred ca ar fi o idee buna daca pe langa denumirea in latina, vei incerca sa o pui si pe cea populara caci e mai usor de retinut. Multumim pt tot efortul depus!
Corina, frumoase pozele cu indoor flowers.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Iunie 2006
Grecia 2006
Forum despre Flori Presate
ML spune:
Corina i-a trecut baietului, a ramas cu maraiala de nopti nedormite.
Ce nu-ti place la tablouas ca si floarea si rama sunt frumoase? Poate ca s-ar fi potrivit o alta rama si lasat mai mult spatiu in jurul florii ca sa o scoata in evidenta ? Cum se numeste?
Printre poze am regasit si cala (am incercat cu una mica din gradina si a iesit ingrozitor). Multumiri pt. flori!
Liviana, florile cu multa apa in ele sunt cele mai "grasane" sau care? M-ai zapacit cu toate floricelele pe care le cunosti! Sa ne tii la curent cu ce mai merge si ce nu la presat. Apropo de zorele, am mai pus dimineata una,de incercare... ;sunt coplesite de caldura si abia se mai tin.
P.S. Si eu am vazut stelutele azi si ma intrebam acelasi lucru.
Dianace mai face sulfina? Ha, ha eu am varza in gradina, dar varza de mancat nu ornamentala. Deunazi ma gandeam sa presez patrunjel.
Ieri am terminat o felicitare pt. o prietena, facuta din aceeasi frunze mancate (bucatele), nervuri (cadru) si o frunzulita mica in loc de inima (vopsita cu auriu). Initial am vrut frunzulita/inima verde, verde plus cateva din versurile lui Bob Dylan (Forever young) dar nu mi-a reusit asa ca am aurit-o:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_0954.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Aldebaran spune:
ML- esti prin zona? ca io n-am somn si stau pe forum.
Imi place muuult feicitarea, e o idee excelenta, cu femeia din frunze mancate de goange. Acu' serios, ai multa imaginatie, felicitari! Sigilezi cu ceva felicitarea sau o lasi asa? Mai bine o faci tablouas, ar fi protejata.
Amaraciunea mea de tablou nu are rama, sa-ti zic ce am facut. am avut 2 bucati de sticla (taiate si stramb pe margini), am pus florile in sandwich, lipit sticlele intre ele, si pe margini am pus un liner argintiu pe care il folosesc la pictatul pe sticla, deci practic am acoperit marginile cu argintiu, asta e ca o crema groasa in tub, se usuca si se intareste in relief. Ai inteles ceva?
Oricum mai mult m-am jucat cu incercarea asta.
Florile nu stiu cum se numesc, erau la viata lor bleu-mov, acum sunt gri, frunzele sunt de leandru.
Gata m-am luminat cum e cu voturile, uitati aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81568
poze filmulete