cum se face coca? - de pizza!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

quote:
Originally posted by Deanny

Akella, asa faceam si eu , pana am descoperit urmatoarea reteta:
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 40 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sara
- 6 linguri ulei de masline
Se amesteca drojdia cu putin lapte si zaharul pana se dizolva, se pune peste faina impreuna cu uleiul, sarea si se amesteca. Are avantajul ca nu se lasa la dospit. Eu fac de obicei mini pizza rapide cu acest aluat (am invatat reteta de pe alt forum), dar este foarte bun si pentru pizza normala.

Deanny

Este aceeasi reteta cu cea postata de mine, diferind insa cantitatea de drojdie. Btw, la 1/2 Kg faina este suficienta o cantitate de 25 gr drojdie.

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

quote:
Originally posted by adriana_mihnea

Este aceeasi reteta cu cea postata de mine, diferind insa cantitatea de drojdie. Btw, la 1/2 Kg faina este suficienta o cantitate de 25 gr drojdie.

Adriana, ai dreptate, acum mi-am dat seama. Doar ca nu mai las coca sa creasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Eu am o reteta fff buna pt. blat: piine mai veche (de 2-3 zile), taiata felii si decupate sub forma de dreptunghiuri (ii tai coaja). Le pun in tava unsa cu unt sau ulei si torn pe deasupra un amestec de oua batute cu putin lapte, sare, condimente si putin suc de rosii (merge si fara). O bagam 10-20 de minute la cuptor, dupa care pe deasupra puneam toate ingrediemntele si puneam iar un amestec de oua cu suc de rosii (fara lapte de data asta)
Reteta asta o faceam acum 20 de ani (cind numa ingrasam asa... si de la miros )

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina + Bogdanel

Imnul lui Irinel

Semneaza protestul Maxim impotriva pedofiliei prostului-gust

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Deanny! Sunt foarte suparata! Am facut pizza dupa reteta ta de aluat. Am mancat mai bine de juma' de tava! Singura! Dar se poate asa ceva! Sa-mi dai reteta asa buna si sa ma impingi in ispita! Pai ma straduiam si eu sa tin un regim si m-a ros curiozitatea sa incerc reteta asta de blat... Am luat sigur vreo 2 kile... Peste astea 80 din dotare...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:

Akella, cu multa placere, sper sa-ti placa!
Eu am invatat o reteta foarte buna de mini mizza rapide - intind blatul, il ung cu sos de rosii, presar diverse ingrediente pt pizza (sunca, cascaval, ananas, etc) si il rulez ca pe o rulada, apoi tai felii de 1 cm grosime pe care le coc orizontale.

Deanny

n-ai cumva vreo poza sa vad cum arata mini-pizza asta? ca-s tare curioasa, n-am mai auzit cu rulatul, dar incerc, promit

www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">puiut de om

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

quote:

Akella, cu multa placere, sper sa-ti placa!
Eu am invatat o reteta foarte buna de mini mizza rapide - intind blatul, il ung cu sos de rosii, presar diverse ingrediente pt pizza (sunca, cascaval, ananas, etc) si il rulez ca pe o rulada, apoi tai felii de 1 cm grosime pe care le coc orizontale.

Deanny

Deany, tu rulezi blatul cu sos de rosii si toate ingredientele cand e crud? Apoi coci feliile taiate? Nu se imprastie umplutura?

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by akella

! Sunt foarte suparata! Am facut pizza dupa reteta ta de aluat. Am mancat mai bine de juma' de tava! Singura! Dar se poate asa ceva! Sa-mi dai reteta asa buna si sa ma impingi in ispita! Pai ma straduiam si eu sa tin un regim si m-a ros curiozitatea sa incerc reteta asta de blat... Am luat sigur vreo 2 kile... Peste astea 80 din dotare...

Hai, Akella, te rog iarta-ma!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by clau07

Deany, tu rulezi blatul cu sos de rosii si toate ingredientele cand e crud? Apoi coci feliile taiate? Nu se imprastie umplutura?

Da, Clau, rulez blatul cu ingredientele crud, dar cu grija - nu se imprastie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Deanny, cand mai postezi vreo reteta care stii bine ca iese super, te rog sa adaugi si o nota de subsol pentru mine; adica scrie si tu acolo ca, dupa ce se pregateste reteta respectiva, akella sa-si pregateasca pentru urmatoarele 2 saptamani ceai de sonerie si branza de veci cu paine prajita...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Akella, o sa am grija sa nu te dezamagesc!!!

Mergi la inceput