help- muzica clasica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Eu sunt fana desavarsita Mozart, (se potriveste cu optimismul meu debordant) si imi plac de la el mai toate: Requiemul, Simfoniile in special 40 si 41, concertele in special cele de pian, dar si operele. Pot sa ma laud ca am vizitat si casa lui in care s-a nascut in Salzburg, i-am vazut toate instrumentele originale la care a cantat.
Apoi imi mai plac Handel ("Muzica apelor" si "Muzica focurilor de artificii"), Haydn (concerte de pian) si Bach (mai ales fugile la orga).

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori-Cori spune:

Aschiutza, ce zici de Concertul No. 23 pentru pian si orchestra al lui Mozart, Adagio? Ca mie mi se pare absolut superb! Si n-are nimic optimist in el... Ci e chiar nitel... trist... Da de "Elvira Madigan" (din Concertul No. 21 pentru pian si orchestra, tot de Mozart)?

Eu sunt fan Beethoven . Imi plac toate simfoniile, da' am o slabiciune maaare pentru a sasea ("Pastorala"), imi plac sonatele, in special Sonata "Clar de Luna", concertele pentru pian (cele mai cunoscute sunt 4 si 5)... De fapt, cam tot ce-a compus Beethoven imi place.
Ma innebunesc si dupa Vivaldi, mai ales Anotimpurile.
Chopin e grozav. Ma dau in vant dupa nocturne, Concertul No. 1 pentru pian si orchestra, valsuri...

Alti compozitori: Mahler (in general), Bach (in general, in special "Matthäus Passion"), Barber (Adagio pentru coarde, care ma impresioneaza de fiecare data aproape pana la lacrimi...), Grieg, Schumann...

Eu ti-as sugera sa mergi la concerte de cate ori ai ocazia. Ateneul Roman are concerte superbe, care sunt relativ ieftine. Eu am avut, pentru 2 ani, chiar si abonament. Mergeam in fiecare joi seara la concert. (Mi se pare ca se putea merge joi sau vineri, iar eu am ales joia.) A fost o experienta grozava!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinelteodoru spune:

io sunt o pesimista incurabila ... daca e o zi cu soare, deasupra mea, sigur e un nor din care fulgera si ploua (doar deasupra mea, ca in desene animate )
dar mozart e intotdeauna pe inima mea ... nu e optimism, si muzica lui nu are nicio legatura cu viata de zi cu zi ... e intrezarirea unui altceva, a unei seninatati de dincolo ... e momentul cand te desprinzi de corp, si esti doar un suflu luminos ...

Zambeste-mi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

moko, iti recomand, daca ai posibilitatea, sa mergi si la o repetitie. Mie mi s-a parut tare interesanta experienta, pentru ca piesa respectiva se "re-compune" polifonic chiar atunci, in "urechea" ta. Iar la sfarsitul repetitiei poti sa distingi fiecare instrument in parte.

Cateva recomandari :
- Rachmaninov (concertele de pian - Concertul nr. 2 e preferatul meu)
- Brahms (Concertul pentru vioara in fa major, Simfonia a doua, Sonata nr. 3 pentru vioara si orchestra in fa minor)
- Ceaikovski (Concertele pentru pian)
- Berlioz (Simfonia fantastica)
- Beethoven (Sonatele pentru vioara si pian - Sonata Kreutzer)

www.classicalarchives.com/" target="_blank">Aici e un site foarte bine structurat. Daca te inregistrezi poti asculta pana la 5 piese pe zi.

Auditii placute!

Daniela

Mergi la inceput