help- muzica clasica

help- muzica clasica | Autor: moko

Link direct la acest mesaj

spre marea mea rusine, abia acum, la 24 de ani, am inceput "sa gust" din acest gen de muzica.
Marea mea problema e ca, incepatoare fiind, o consum "amestecata", fara a avea niciun criteriu de selectie.Asa ca vin la voi cu rugamintea de a-mi da niste repere dupa care sa ma ghidez- eventual,sa-mi recomandati niste compozitori/opere.
Multumesc mult anticipat!!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Incearca sa asculti:Chopin-pian,Vivaldi,Johann Strauss,Chaikovsky(de aici pot sa-ti recomand Lacul lebedelor,Spargatorul de nuci...foarfe cunoscute de altfel)
Poti incerca si Zigeunerweisen....piese de vioara
The moldau-orchestral
Am facut o selectie aleatorie...
Sper sa-ti fie de folos

japonia prin ochii unui amator

www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Nu e nici o rusine, dimpotriva, mie mi se pare demn de lauda.Nu stiu daca acum se mai face muzica in scoli, dar il tin minte si acum pe fostul meu profesor de muzica din "generala" - culmea, il chema Wagner- cat de mult se straduia cu noi sa ne destzeleneasca timpanele...Si acum tin minte "Bolero" explicat de el.."acum intra cutare instrument...acum cutare...sa creeze impresia de.."
Pe mine m-a atras la inceput muzica de orga..Mi se parea inaltatoare..Mi-am cumparat singura primele discuri.Aaa, "Bolero" de Ravel, si "Simfonia spaniola" de Eduard Lalo s-ar putea sa-ti placa foarte mult, sa-ti trezeasca gustul, si apoi, in functie de starea de spirit, sa asculti si ceva mai "greu".Si "Balada" lui Ciprian Porumbescu.
Are dreptate devylla, Vivaldi si Chopin sunt deosebit de placuti si usor de ascultat.

Succes si sa ne spui ce ti-a placut,

V

PS Mai ales ca acum gasesti ce doresti, eu, in anii 80-90 gaseam greu

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Moko, eu zic e absolut ok sa asculti amestecat si ce iti trezeste atentia la inceput. Lasa-te "dusa " de val si nu iti fa probleme. Muzica clasica sa o asculti de placere si nu pt ca e la moda sa asculti nu-stiu-ce compozitor. Numai asa vei ajunge sa o gusti si sa ramii cu dorinta sa o asculti mai departe. Si ascultind la "nimereala" vei descoperi niste bucati frumoase, de suflet, "ale tale" pe care nimeni nu ti-i le recomanda.

Mie imi plac foarte mult: Rachmaninov (Concertul 2 si 3, Rapsodia pe o tema de Paganini), Ceaikovski (orice, cel mai mult insa uvertura Romeo si Julieta, Concertul 1 pt pian si Concertul pt vioara), Beethoven (Simfoniile, Sonata lunii si celelalte sonate), Dvorjak (Humoreska, Simfonia 9, Din Lumea Noua), Mahler (atentie, e pesimist bine), Liszt, Chopin, Orff (Carmina burana). Eh, imi mai plac multi, nu imi vin acuma in creier. Pot sa iti spun si cei care (ciudat) dar imi plac destul de putin. Unul dintre ei e marele Mozart , imi place numai Recviemul si Flautul fermecat. Restul ma plictiseste teribil, nu am rabdare sa il ascult, cred ca e prea fericit pt mine .

---------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Moko, eu nu vreau sa-ti recomand ceva anume dar te sfatuiesc sa mergi la concerte sau spectacole de opera, pe viu...
Si sa asculti clasica din fotoliu, acasa, e foarte-foarte frumos, bineinteles dar nu cred ca ar fi o idee rea sa mergi si sa vezi artistii vibrind, una cu publicul...
Pentru mine e una dintre cele mai placute experiente...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

da, lasa-te dusa de val, ce poate fi mai frumos intr-un anonimat de catve sute, vibrand si savurand, cu ochii inchisi, dand frau imaginatiei!
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

multzumesc mult, fetele!Ceaikovski am tot ascultat si-mi place tare mult...tot mult imi plac si concertele brandenburgiene(oi fi scris bine? ?!?!)ale lui bach.
printre propunerile voastre am gasit compozitori si opere necunoscute mie....asa ma fug repede pe odc sa mi le procur!!!
osi un pentru voi!!!
ma intorc cu impresii!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Zigeunerweisen e de Sarasate,tot de el iti recomand Introducere si tarantella,tot pentru vioara e,absolut superba,sau Introducere si Rondo Capricciso de Saint-Saens,Brahms dansurile ungare,mie imi place mult si W.A Mozart concerul de clarinet,din Capriciile lui Paganini imi place 13(Rasul Diavolului) si 24,D.Milhaud imi place tot,sa nu uit Stravinski-Pasarea de foc,Musorsgki Tablorile,imi tot vin in minte acum.
Dar cum zicea cineva mai bine mergi la Concerte,sau daca nu poti incearca inregistrari video,e altceva.
Si inca ceva,daca ti-a placut o lucrare de la un compozitor incearca sa mai ascuti si altele de acelasi compozitor te familiarizezi oarecum si le intelegi altfel.
Auditie placuta ca muzica buna este!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Asa cum spuneau fetele, nu trebuie sa fii un super cunoscator de compozitori sau titluri de piese e suficient sa le asculti ca sa-ti ramana in suflet ce-ti place.
Noua ne place mult acest gen de muzica, care iti spune realmente ceva.
Eu sunt topita dupa Chopin si Mozart, Beethoven, Bach si Ceaikovski, dupa "Mica sirena" a lui Grieg!
Dintre artistii mai noi imi place enorm Kitaro!M-am indragostit de albumul "Ten Years" din primul an de facultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by aschiutza
Pot sa iti spun si cei care (ciudat) dar imi plac destul de putin. Unul dintre ei e marele Mozart , imi place numai Recviemul si Flautul fermecat. Restul ma plictiseste teribil, nu am rabdare sa il ascult, cred ca e prea fericit pt mine .

Aschiutza, ani de zile am sperat sa mai aud si de la altcineva aceasta parere in legatura cu Mozart: e prea fericit pentru mine. In prima tinerete mergeam des la concerte, dar eram disperata de cate ori era si Mozart pe afis, ma deprimau trilurile fericite din muzica lui, deja stiam ca viata nu e doar o campie inflorita, inchideam ochii si parca simteam cum cineva imi toarna miere cu forta pe gat. Saracul Mozart...

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ceaikovski - concertele pentru pian si orchestra le ador!
Mozart: nr. 21 pentru pian si orchestra e unul dintre preferatele mele!
Chopin, Vivaldi, Bach (mai ales concertele Branderburgice), Schumann.
asculta orice iti suna bine....si felicitari pentru ce muzica asculti, nu e nici o "rusine"!

Roxana

Mergi la inceput