cum se extrage steriletul? pe loc,,,

cine si-a pus sterilet ma poate ajuta cu informatii pentru mama mea are sterilet de foarte mult timp, deja am inteles ca ia expirat dar ii este frica sa-l scoata e deja la meno pauza de 3 ani,,,si tot la tinut.
Cum se scoate ? direct fara anestzie? stiu ca are in forma de T asa mi-a spus si ca acum a luat-o frica ,cumnata ei a facut o mare infectie din cauza ca ia expirat si l-a tot tinut si a fost internata o sapt, acume timpul sa-l scoata mama mea dar ii este frica , va rog dati-mi cateva date sa ii pot explica sa o pot incuraja.
Va multumesc mult pe forum nu am gasit explicatii cu privire la extragere
Raspunsuri

miria_cristina spune:
Se scoate cu anestezie locala. Nu necesita spitalizare.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Caprioara spune:
Fuguta la doctor, ca nu-i asa o tragedie extragerea. Eu chiar nu-mi aduc aminte sa fi fost (ori daca era tineam eu minte ).
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

anda141 spune:
Cu anestezie sau fara ideea e ca trebuie sa mearga urgent la medic. Sa inteleg ca e expirat de 3 ani si il tot tine acolo??? Doar de frica de a-l scoate?? Nu poate sa fie mai rau decat atunci cand
l-a pus..dar poate sa faca o infectie de toata frumusetea daca il mai tine tot asa...Daca sta cu el e mai rau ..
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 ) Album Albert

gio spune:
pe mine nu m-a durut deloc, doar o usoara neplacere, si a durat ff putin. in schimb daca sta cu steriletul si intarzie sa si-l scoata are toate sansele sa se aleaga cu neplaceri (daca e f vechi firele se pot rupe..si cum il mai scoate dupa? etc etc).
e mult mai dureros sa-l pui decat sa-l scoti.
...I want a permanent vacation...

daniella4 spune:
Ionela, eu o inteleg pe mama ta perfect. Si eu am intarziat cu extragerea steriletului vreo 5 ani si tot de cea mai absurda si penibila frica. Din fericire am scapat ieftin, adica fara complicatii. Extragerea a durat cam 10-15 minute cu tot cu anestezie locala.
..sincer pe mine m-a durut, dar eu sunt scartaita rau si la dentist si la ginecolog.
PS: initial i-am spus doctorului ca eu vreau anestezie totala...era sa lesine de ras...in timp ce pe mine ma podideau lacrimile...
Daniella, mama lu' Alexis

boo lina spune:
eu habar n-aveam ca extragerea se face cu anestezie.
la mine a durat 2 minute si n-a durut neam!

olguttza spune:
idem!
mi l-a scos ieri, fara anestezie, fara nimic! are fir de control de care se trage. poate doar o usoara senzatie de jena...sau, ma rog, disconfort.
dat fiind ca e termenul depasit cu mult, s-ar putea sa necesite anestezie, iar operatiunea sa fie ceva mai complicata. oricum, trebuie mers la doctor cat mai repede posibil!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...

Roxali spune:
De ce se joaca cu sanatatea ei??
Ptr un sterilet, un firulez subtire, doar la vazut inainte de implantare...
mama de baietzoi Enrico

aurelia1278 spune:
Nici eu nu-mi amintesc sa-mi fi facut anestezie pentru scoatere si am simtit doar o foarte mica piscatura. Este adevarat ca are forma de T, dar este flexibil.
Unele sterilete pot fi tinute mai mult decat este termenul lor, medicul ginecolog hotaraste cat. Eu am avut un sterilet valabil 5 ani si in urma controalelor l-am tinut 7 (timp in care si-a indeplinit si functia de contraceptie).
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an