Bacsis-ul si alte tips-uri pentru Turcia

Bacsis-ul si alte tips-uri pentru Turcia | Autor: veras

Link direct la acest mesaj

Fetelor care ati fost in Turcia, help. O sa mergem pentru prima oara in aceasta tara, in vacanta, in zona Alanyei.
Cum e cu bacsis-ul in Turcia - se ofera pentru servicii gen schimbat prosoape la hotel, pentru restaurant (daca avem AI mai e cazul?), pentru alt gen de servicii?
Bineinteles, n-o sa stam doar pe plaja si la hotel, o sa mergem si la mici cumparaturi. Cum "traditionalele" haine de piele si bijuterii de aur nu ma intereseaza, as vrea sa aflu daca exista in Alanya magazine cu haine dragute gen blugi, tricouri, incaltaminte, genti. O fi asa cum am auzit eu - totul se negociaza? Daca da, cum se face chestia asta, ca eu sunt obisnuita sa platesc cat scrie pe eticheta?!
Ce alte lucruri ar trebui sa mai stiu despre turci? Sunt draguti, amabili sau daca te vad ca esti turist sunt ...pusi pe jecmaneala? Cum iti dai seama daca iti ofera un pret bun ori ba?
Restaurantele sunt safe d.p.d.v. igiena alimentara? Cum e cu apa?
Si, daca mai aveti sfaturi, please...
Multumesc mult,
Vera

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

se negociaza in bazaruri, pietze etc.
Da' i vezi, ca te invita la discutzii!

Daca te duci in magazine mari... eu n-am avut avintul sa incerc!
Iar in restaurante am lasat 10-15%, eu cam asa las de obicei peste tot... nu stiu traditia locului.
Enervant e ca daca esti cu prieteni sau prietene blonde cu tine te considera toti rusoaica!!!

PS:
m-a distrat o faza... am fost anul trecut la Istanbul si am vizitat un fel de targ unde erau si tot soiul de contrafacatoshenii.
Un turc care vindea blugi ne-a intrebat care ne plac...
Sora-mea a zis nu, tx., vrea Levi's.
Turcul' cik "no problem!" - a scos repede o pereche de blugi dintr-un sac, o eticheta Levi's din alt sac, si a inceput sa coasa cu sarg....
In citeva secunde ne arata incintat noua pereche "originala"!!
Acu' erau facutzi "la comanda", trebuiau cumparatzi....nu?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

buna!
in general se negociaza la bazaruri.cu siguranta vei gasi magazine cu blugi,posete...pt ca alanya este loc turistic.oamenii sunt primitori.daca mergi la un hotel all inclusive,ai sa vezi ca au niste cutiute in care poti sa pui bacsisul.nu esti obligata!
poti sa iei cateva sticle de vin si sa dai ici ,colo.noi asa am facut si sa sti ca au fost f multumiti,pt ca ei nu a u vinuri asa de bune.
apa o cumperi.cea de la robinet nu este buna.eu nu am aluns in alanya dar am auzit ca e f frumos.
distractie placuta!

ege si arzu ege (30.09.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veras spune:

Multumesc frumos ptr. informatii; daca mai aveti sfaturi sau daca v-ati lovit de chestii mai neobisnuite in vacantele in Turcia (de ex, am citit pe un site suedez ca e de preferat sa-i ceri voie persoanei pe care o fotografiezi, mai ales daca este batran(a), ca s-ar putea sa se supere rau; va rog sa ma mai invatati si pe mine;
Vera

Mergi la inceput