AJUTOR!!! Nectar de caise

AJUTOR!!! Nectar de caise | Autor: alexuta2005

Link direct la acest mesaj

Buna!
Vreau sa fac si eu niste nectar de caise, de fapt am incercat 2 retete dar nu mi-au iesit.Nu tine. A aparut mucegai de-asupra nectarului la o saptamana.Vreau totusi sa fac nectar de caise pentru fiica mea si sa reziste pana la iarna.
Ma puteti ajuta?

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ingrediente :
5 kg de caise
1,3 kg zahar
3 pahare cu apa.

Mod de preparare :
Se iau caise coapte, proaspete, se spala si apoi se scot samburii. Caisele - jumatati se pun intr-un vas la fiert 10-12 minute la foc potrivit. Nectarul caldut se toarna apoi in sticle incalzite care nu se vor umple (se lasa un spatiu de doua degete) si se vor steriliza la bain-marie. Sticlele de 1 litru se sterilizeaza cca 25 minute, iar cele de 0,5 litri se sterilizeaza 15 minute. Dupa ce au fost sterilizate, sticlele se astupa cu dopuri oparite si se pun la rece.





Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

sper ca nu ai facut nectarul. iti mai dau si eu o reteta. caisele fara samburi, cate incap intr-o oala de 10l, se dau prin selectorul de rosii. peste sucul obtinut se pune 1kg zahar si 3l apa. compozitia rezultata se toarna in sticlute (eu pun in sticle de nectar de 330ml) si se capseaza. pentru aroma eu pun cateva cuisoare in timp ce prepar nectarul (nu multe ca iese compozitia iute!). se sterilizeaza in bain-marie 2 ore (o jumatate de ora la foc mare, pana da in clocot si apoi la foc ffff mic pt ca trebuie sa fiarba si compozitia din sticle)
ffff important este ca dupa ce le scoti de la sterilizat sa le tii o zi infasurate intr-o patura pana se racesc ele bine. daca pui nectarul in sticlute de 330ml cu capac, atunci cand se racesc sa mai rasucesti capacul, ca poti avea surpriza ca nu s-a insurubat bine.pt iarna este important sa le tii in camara jos pe ciment sau cel mai bine in beci ca sa nu ajunga caldura la ele si sa faca floare!

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina

Caisele - jumatati se pun intr-un vas la fiert 10-12 minute la foc potrivit. Nectarul caldut se toarna apoi in sticle incalzite care nu se vor umple
Cristina si Damiana (5 nov 2004)



Cristina tie asa iti iese nectar, fara sa pasezi nimic??? eu asa fac gemul, fara apa mentionata in reteta. din cate stiu pentru nectar fructele trebuie zdrobite, puse in blender, in storcator.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Poate se mai arunca un ochi pe aici si se gaseste cineva care are idee cat trebuie fiarta compozitia pana se toarna in sticle.Ca la sucul de rosii,pana ajunge jumatate din cantitatea initiala,sau mai putin? E f. buna idea de a face nectar pentru iarna.
Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana-alexia spune:

Mie imi place foarte mult nectarul de pere, si as vrea sa incerc sa fac si eu. Se procedeaza la fel ca pentru caise?

DANA & ALEXIA (12.06.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

hana, eu pun nectarul rece in sticle si il fierb cu totul aproximativ 2 ore. uite-te mai sus si vezi reteta mea

mirela

Mergi la inceput