fetelor, fetitei mele de 2 ani (fara cateva zile) ii place mult broccoli, dar nu prea stiu sa-l gatesc.
in afara de ghiveci de legume, ce sugestii mai aveti?
multumesc
ps cum pregatiti broccoli proaspat?
Broccoli cu smantana
se fierb buchetelele de broccoli 5-7 minute, sa ramana taricele. intre timp se face un sos alb din 2 linguri de ulei si una de faina, stinsa cu supa sau apa fierbinte. cnad fierbe sosul se adauga broccoli, se potriveste de sare si piper, se micsoreaza focul si ser fierbe cam 5 minute. se adauga smantana si se serveste.
Sufleu de broccoli cu sunca (preferatul lui Patrick
)
se fierb cam 400g broccoli 5-7 minute in apa cu sare. se aprinde cuptorul la 180 grade, se unge o forma rezistenta la foc cu unt si se presara cu pesmet. se aseaza bucatele de broccoli fierte in vas. se bat 3-4 oua cu 200g smantana, se sareaza/pipereaza si se adauga 100g cascaval ras si 100g sunca taiata cubulete. amestecul se varsa peste broccoli din forma, se da la cuptor cam 30-40 minute pana e rumen deasupra. se lasa sa se raceasca putin, se taie felii, se serveste.
Roxana
retetele din arhiva:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27773" target="_blank">broccoli
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20168" target="_blank">ce retete cu broccoli stiti?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5111" target="_blank">broccoli
Roxana
Clyo,iaca o reteta de la scorpiuta noastra Monica:
-se fierbe broccoli,se scurge,se taie olecuta mai marunt,se pun intr-un vas de yena sau o tava,desupra se toarna o cutie de smantana,3-4 oua batute,pui condimente si bagi la cuptor vreo 30 de minute,cu aprox...
Am uitat :razui niste cascaval peste "melajul" de mai sus,inainte de a il pune la cuptor.
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Roxana, multumesc mult pt retete si linkuri.
drei mele nu prea i-am dat sunca / mezeluri, tre sa ma gandesc la ceva.
Ana68 
acum am vazut c-am scris gresit broccoli ![]()
Clyo, poti inlocui sunca cu piept de pui la gratar de exemplu, sau curcan. sau o poti uita, nu e bai.
R