Madrid
Plec simbata la Madrid pt o sapt .Am citit un ghid de calatorii si m-am ingrozit :sint atitea locuri de vazut incit nu o sa am timp de nimic ,mai ales ca plec in interes de servici si o sa ma fofilez ca sa mai bintui prin oras .
Cele care ati fost in acest oras ce mi-ati recomanda sa vad neaparat ;ce locuri v-au impresionat sau ce locuri v-au ramas la suflet ?
Raspunsuri
roxanaz spune:
am fost in 2003 la Madrid, 10 zile. este superb, intr-adevar si muulte locuri de vazut. transportul in comun este extrem de eficient si ajungi in orice loc super rapid. noi am avut norocul de a sta la 10 minute de mers pe jos de centru, asa ca....am batut muuuult orasul pe jos.
de vazut, in centru:
1. Plaza d'Espana - cu statuia lui Don Quijote si Sancho Panza, arhitectura neo-romantica si moderna
2. Plaza Colon - cu fantana arteziana enorma cu restaurant dedesubt, turnurile lui Colon (si hard rock cafe )
3. Puerta del Sol, coborand in jos de la plaza Colon, pe Gran Via bulevard plin de magazine - zona centrala km 0, cu statuia simbolului Madrid-ului, ursul in copacul cu zmeura. aici este zona comerciala, cu super magazine, o gramada de restaurante mici si cochete, cafenele.
4. muzeul Prado si Thyssen (sunt alaturate) cu picturi celebre, nu trebuie ratate salile dedicate lui Velazquez si El Greco, precum si sali intregi ale pictorilor flamanzi. alaturi incep gradinile si parcul cu "Palatul de cristal". cu 200 de metri inainte este cladirea Postei in plaza des Cibeles, monument superb in stil neo-clasic. Mergand inainte pe Paseo del Prado gasesti
5. muzeul Reina Sofia - dedicat artei moderne spaniole, singurul in care nu ai voie sa fotografiezi. gasesti in schimb "Guernica" lui Picasso, sali dedicate lui Miro si Dali. coborand inca 300 de metrei gasesti
6. gara Atocha, in care e de vizitat vechea gara cu gradina botanica si un restaurant frumooooos (si scuuump ) in care te poti relaxa macar cu o cafea. vis-a-vis vezi Ministerul Agriculturii intr-o cladire superba in stil neo-grec.
7. Palacio Real si catedrala Almudena de alaturi. de vazut si de rezevat cam jumatate de zi. gradinile regale de langa palat sunt superbe si ofera o viziune superba a partii noi a orasului. de la Palacio Real se coboara inspre partea veche a oraslui, spre
8. Plaza Mayor - statuia regelui Ferdinand I si iar restaurante cochete si frumoase. toata zona aceea este de explorat si de batut cu piciorul, este superba.
9. Gradina zoologica, este la 15 km de madrid dar exista linie de metrou directa, moderna, un parc enorm care include si delfinariu, si terariu, expozitie de primate mari....iar o zi de pierdut acolo, incercati sa nu fie ff cald ptr ca se sta doar afara dar nu e de pierdut!
ce este foarte important: daca ajungeti cu avionul exista niste puncte de informatii chiar in aeroport, care va dau niste ghiduri mici de buzunar care mai contin si o gramada de bonuri de discount (5% la un tur cu autocarul, 10% la gradina zoologica, si tot asa).
aceste puncte de informatii exista cam peste tot in centru ca de, e oras turistic. de asemenea, luati unul dintre autocarele cu open deck (duble, ca in anglia) si faceti cel putin un tur al orasului, merita intr-adevar!
cam asta e de spus....sunt doar punctele de baza.
daca mai ai intrebari....iti stau la dispozitie.
Roxana
Laura T spune:
Eu tocmai ce-am venit de la Madrid (in drum spre Tenerife ne-am oprit si 2 zile in Madrid) si am fost foarte impresionati de frumusetea orasului. Totul este ingrijit, curat (mult mai curat decat Paris sau chiar si Roma), nesperat de frumos...
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
diana2004 spune:
Roxana ,Laura, multumesc ,se pare ca am noroc si o sa stau la un hotel chiar pe Gran Via ,deci o sa merg mult la pas .Abia astept sa simt atmosfera ...
apsara spune:
Iti recomand doua cartiere centrice speciale: Chueca si Lavapies. Chueca e cartierul gay, scumput da´frumos, magazine deschise toata noaptea, baruri interesante etc si Lavapies (sa fie totusi ziua nu ca noaptea nu s-ar putea)un cartier plin de culoare si oameni din toate partile lumii.
Profita la maxim de Madrid, ca e frumos.
apsara
roxanaz spune:
Diana, atunci ai mare noroc ca multe obiective pe care ti le-am descris sunt la indemana pe jos. vacanta frumoasa si sa petreceti bine!
Roxana