ajutor

ajutor | Autor: halina79

Link direct la acest mesaj

va rog sa-mi dati un sfat.iata care este problema:angajatorul meu mi-a dat cartea de munca acasa acum o saptamana iar astazi mi-a spus ca nu el imi plateste prenatalul ci casa de asgurari si sa ma ocup eu de intocmirea si depunerea dosarului.intrebarile mele sunt :cine imi plateste prenatalul si postnatalul,ce acte imi trebuie si unde trebuie sa merg cu dosarul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

Pre si postnatalul se platesc de angajator,(85 % din brut),126 de zile in total din care trebuie luate cel putin 42 dupa nastere.Restul le poti lua sau nu.
Edit:banii si-i recupereaza pe urma patronul de la casa de asigurari.
Nu se face nici un dosar,ci ii duci angajatorului concediul de la medicul de familie.
Pentru cic se face un dosar cu care mergi la primarie ,dar numai dupa 42 de zile de concediu de lauzie.Trebuie sa ai 12 luni lucrate inainte de nastere ca sa beneficiezi.
Nu inteleg de ce ti-a dat cartea de munca acasa.

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

halina79, cum adica ti-a dat cartea de munca acasa?! Stai ca nu inteleg!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Halina, pe carte de munca ce scrie, ti-au inchis contractul de munca fara acordul tau?

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput