Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 24
Laura13 spune:
Fetelor mai am o intrebare. As vrea sa ma duc in august la Sovata (ca vreau si baie si munte si nu am bani de 2 concedii). Stiti cumva daca am voie sa fac baie in apa foarte foarte sarata? Si sa stau la plaja?
Pupici!
Laura
si bebe strumf 
dolores spune:
si eu intentionez sa merg la Sovata..nu vad de ce ar face rau apa sarata....dar e bine de intrebat
quote:
Originally posted by Laura13
Fetelor mai am o intrebare. As vrea sa ma duc in august la Sovata (ca vreau si baie si munte si nu am bani de 2 concedii). Stiti cumva daca am voie sa fac baie in apa foarte foarte sarata? Si sa stau la plaja?
Pupici!
Laurasi bebe strumf
dolores
19+www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici; dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit. Dumnezeu este treaz."
-Victor Hugo
roxana c. spune:
Dolores si Laura, soarele nu face rau, sa aveti grija doar sa va acoperiti burtocu daca e soarele puternic, apa sarata nu cred sa faca rau, si marea e sarata, atat doar ca la Sovata e si mai sarata, intrebati doctorul cel mai bine, iar daca va este frica ptr ca veti avea sarcina mai mare, nu-i problema, stiu persoane care au fost in luna a 8-a la mare si au inotat , a fost totul OK.
Roxana
20+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
ramsan spune:
Am reusit in sfarsit sa intru in pas cu voi dar sunt sigura ca maine nu va fi la fel.
Aelita ceea ce simti tu, cand se intareste burtika doar intr-o portiune si tot acolo se umfla este de fapt... ghici... bebe!! Asa face si bebe Rares, se impinge, se inghesuie, pana-si face loc. Nu lua nici un No-spa ca nu are rost sa inghiti chimicale degeaba. La mine are program de invartit dimineata si seara, doar simt cum se intinde ceva pe acolo dar nu ma doare, ci parca ma tine...![]()
Monis, P_onu, Danita, Luciaro, Veronici, Dacicica.... sa va fie sanatosi flacaii si sa-i nasteti usor.
Pitikot bine ca mai este cineva care sa reprezinte si partea feminina pe cale de disparitie anul asta. Doar urari de bine pentru tine si bebelusha ta.
Bamboletta bine ai venit in club si sedere placuta alaturi de noi.. esti pacienta dr. Mihalceanu asa cum este si Laura13 iar ca varsta a sarcinii esti destul de apropiata cu a mea, tot 22+ . Hai sa ne vedem... eu vreau mai devreme, nu la nastere. Scrie-ne mai multe despre tine si mai era ceva... activeaza-ti PMul (mesaje private) ca sa comunicam mai bine... vezi ca in stanga paginii de DC sunt niste meniuri... te duci pe mesaje private, activeaza..etc 
Roxana_c si Miraco si eu stiam despre faza cu dormitul cu burta in sus interzis in luni mari, iar despre dormitul pe stanga stiu ca inima pompeaza mai usor si ea fiind tot pe stanga, face un efort mai mic, placenta se oxigeneaza mai bine si deci bebe este mai fericit. Eu de exemplu ma trezesc mult mai odihnita cand dorm pe stanga, si mai stau si in locul de nani al sotului meu. Mi-am spus ca ii voi face o delegatie prelungita pana nasc ca sa dorm mai bine 
Va doresc sa aveti o zi fantastica.
Ramona
22+
Rares
Ramona
dolores spune:
ramsan, aelita zicea ceva de genul ca daca ar tine mult acea durere ca un carcel nu ar fi foarte placut...si am sfatuit-o sa intrebe medicul de nos-pa...mie mi-a dat de luat nos-pa la nevoi...cand ma doare destul de rau burtik sau daca am contractii sau chiar si o zi stresanta si agitata
dolores
19+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici; dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit. Dumnezeu este treaz."
-Victor Hugo
Laura13 spune:
Ramsam nici eu nu tin neaparat sa astept pana la nastere si poate nu ar fi o idee rea ca intr-un weekend sa la facem cunostita la burtici live! Asa ca hai sa stabilim o iesire la o bere fara alcool.
Pupici
Laura
si bebe strumf 
Laura13 spune:
Bamboleta eu merg la control la cabinet si am deja 2 poze cu bebe. La maternitate stiu cum era acum 2 ani (a nascut sora mea), tot cu Mihalceanu. Ea a stat intr-o camera cu inca o mamica, cu bebelusii in camera, era curat (acceptabil), singura chestie ca trebuie sa dai in dreapta si in stanga. Totusi stiu ca sunt si saloane cu 6 si 8 paturi, sora mea a avut noroc.
De nascut si eu as vrea tot natural, dar si mie mi-e frica de MOR, dar ma consolez cu ideea ca stie doctorita ce face, nu? Oricum acum sunt in faza de Doamne ajuta!
Laura
si bebe strumf 
luciaro spune:
sa semnez si eu condica pe ziua de azi...
Vad ca se tot discuta de plaja...si mie mi-a recomandat doctorita de aici sa fac plaja cu costum intreg, deci burtica acoperita...
Despre IR-uri, redau aici o explicatie f pertinenta postata de Ingeras26a cred cu ceva timp in urma:
Despre IR, pt cine nu stie, inseamna indice de rezistenta pe arterele sangvine uterine, adica arterele se contracta cateodata putin cam mult si nu pompeaza destul sange la inimioara lui bb, ceea ce ar putea duce la retard de crestere. Este mai rau daca ai si pe st si pe dr IR crescute si notch-uri (adica nu prea mai patrunde deloc sange, sunt ca niste umflaturi in interiorul arterelor...). Trebuie supravegheata sarcina cu mai multa atentie.
Mie mi-a explicat Tutunaru ca valori normale acceptate ar fi intre 0,3-0,5; mai mari e problema. oricum, f importante sunt valorile de pe partea unde e inserata placenta, asa ca daca acolo valorile sunt mai scazute, tot e bine... Cam asta stiu eu...
Suvite mi-am facut si eu, pe la 17 sapt, si sper ca a fost totul Ok, mi le-a facut cu staniol...
Miraco si Bamboletta, bine ati venit!
chiar asa, Veronici, de unde ai sa mai stii cand nasti care e unul si care celalalt?
A propos de nume, si noi ne-am cam hotarat, o sa-l cheme Serban-Alexandru. Serban a fost alegerea mea, de mica tot spun ca o sa am un baiat pe care o sa-l cheme Serban, si tati nu a avut nimic impotriva, iar Alexandru este de la nasul...
Aelita, ma intrebai cat am pus...nu stiu ce sa zic, dar oricum nu mai mult de 3 kg cred...nu inteleg cum sa slabesc intr-o saptamana 2 kg, ca doar nu am tinut cura, am mancat normal, ba chiar mai mult... Dar lasa ca mergem in concediu si atunci eu intotdeauna ma ingras, dar acum... Am facut rezervare ieri la o pensiune la Cheia, 5 nopti, la sfarsitul lunii... sa mergem sa lancezim si sa respire bebe aer curat...
Chiar, fetelor, voi stiti ceva de diferitele grade de maturizare a placentei, ati gasit ceva pe net? Nici eu nu mai inteleg nimic, si eu o am tot gr. II acum, la echo de 20 sapt...
cam atat pt azi, pupici pe burtici,
Lucia
21+ si 
bamboletta spune:
Gata mi-am activat Pm-ul am reusit 
da ar fi interesant sa dam intalnire la burtici ![]()

Laura deci tu mergi la cabinet la control,eu de cand sunt insarcinata ma chemat la spital,am auzit ca are cabinet si pe langa cinema victoria,acolo mergi tu? deci sunt camere si cu doua paturi,asta cu datul in stanga si in dreapta deja se stie
Ramsan vad ca si tu esti la acelasi medic
si tu si laura o sa aveti baietei eu cred ca fetita dar inca nu stiu sigur va invidiez ca stiti deja dar o sa aflu si eu curand
Si eu am ceva tare si un pic umflat in partea dreapta si nu stiam de ce e asa si ma ingrijoram banuiam eu ca ar fi bebe da nu eram sigura
acum m-am mai linistit.
Va pup