Mamici de ianuarie - februarie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Buna ziua burticutze!

Multumesc tuturor pentru urarile de bun venit! In fiecare dimineata ma asez cu nerabdare sa va citesc mesajele, sunteti colosale! (se pare ca intru in dependenta de DC!)

Aelita, chiar ar trebui sa te odihnesti noaptea, dar tu ai grija de noi, toate. Sarcina mea e ok, daca n-ar fi burticutza (care se vede deja) si daca n-as fi somnoroasa toata dupa-amiaza, chiar nu as sti ca sunt insarcinata! Multumesc lui Dumnezeu ca nu am greturi, poate nici pofte speciale, desi saptamana asta mi-a trebuit salata de vinete si am tanjit dupa gustul de parizer ceausist, daca-ti vine sa crezi.

Ralu74, bucura-te ca esti intr-o tara in care doctorii nu tin sa-si dea atata importanta, dar unde stii sigur ca vei fi bine tratata, si ca nu vei umbla cu bancnote dupa asistente si doctori. Sora mea este in Danemarca, a nascut acum doi ani, si tinea mortis sa nasca in RO. Desi mama e medic ATI si ar fi scutit-o de "bucuriile" spitalelor noastre, i-a bagat mintile in cap si i-a recomandat sa stea acolo, in Copenhaga. Sora-mea s-a simtit relativ frustrata fiindca luni de zile s-a intalnit doar cu moasa, dar a inteles ca pe acolo sarcina este privita ca o stare normala si nu ca o boala. Si ai nostri ar trebui sa faca la fel, dar daca esti sanatos, cum sa-ti scoata banii din buzunar?

Aprilber, bine ai venit, fii optimista, asta-i face cel mai bine lui bb!

Kachi, nunta de vis, casa de piatra si luna de miere superba!

Crisotexa, ma bucur ca suntem de-un leat, dar tu ai deja un la activ, pe cand eu cam mor de frica ca nu prea stiu ce ma asteapta!

Catalina, nu inteleg ce se intampla cu burtica ta, eu am doar 9 saptamani si am senzatia seara ca sunt in luna a patra, cel putin!

Fetelor, ieri am fost la dr sa-mi vad analizele, eram cam spasita fiindca n-am facut nici o analiza de ani de zile, m-am simtit cam rusinata cand mi-a zis ca totul e ok, sa continui doar cu acidul folic, plus alimentatie echilibrata, fara dulciuri fiindca astea papa calciul de care are nevoie bb. Mi-a dat o copie dupa cartea de exercitii Pilates, mi-a zis sa am grija sa nu stau ziua in amiaza mare la soare, si la revedere pana prin 20 august (asta daca nu apar probleme). Initial m-am gandit ca dr e indiferent, dar apoi mi-am dat seama ca nici nu are ce sa vada la mine toata ziua, si ca mai mult decat oricine, eu trebuie sa am grija de mine.

Inca o intrebare: cum stati cu sanii? Ai mei au crescut de la cupa B la C, ma dor, si am probleme noaptea, ca de obicei dormeam pe burta...

cristiana 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Catalina nu este o regula ptr cat de umflata tre sa fie burtica in anumite perioade...pur si simplu depinde de la un organism la altul. Eu inca din sapt 6 am inceput sa dezvolt o burta serioasa si o aveam plata initial si sunt si la prima sarcina...am tot zis ca sunt balonata dar de ceva vreme buna ma indoiesc. Mi-a fost cam jena sa pun poza aici sa o vedeti ca mie imi pare imensa ptr perioada asta...de altfel mi s-a si spus in jur...dar asta este.
Ma gandesc ca poate la mine corpul o fi reactionat mai repede si s-au marit fugutza uterul si ligamentele. In rest iti dai seama ca la 14 saptamani cat ai tu bebele are undeva la cativa cm si incape linistit in burtica ta chiar daca nu s-a umflat. Ai rabdare si ai sa vezi.

Eu si Noi
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Daconst pai atunci nu ai de ce sa-ti faci probleme ca te vei ingrasa.daca iti cunosti limitele vei putea sa spui nu dulciurilor si totul se rezolva.ai grija si cu fructele.contin zaharoza si in cant mare duce la surplus de kg.

fetele l-am simtit pe bebe bine bine astazi.eram la cumparaturi si cascam gura la un aliment ca nu intelegeam ce scrie.am simtit cum s-a atins de peretele uterin,a fost ca o stergere.m-am speriat putin pt ca nu ma asteptam si mai eram concentrata si la altceva.sper sa se inteteasca miscarile ca e atat de placuttt

octy13,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Ralu...n-am avut asa ceva si nu as vrea sa imi dau cu parerea caci nu am deloc cunostinte de medicina. Ce mi-am amintit la un moment dat este ca acum cateva luni am vazut la televizor ca iti poti face consultatii on-line. Oarecum imi pare ...peste mana...ca sa vorbesc frumos. Dar uite ca ptr cazuri de genul asta ma gandesc ca mai bine poti pune acolo o "intrebare" la care iti vor raspunde medici profesionisti. Costa ceva de genul un dolar sau un euro consultatia si prima parte consta dintr-o lista de intrebari detaliate la care tu trebuie sa raspunzi.
Din pacate nu mai stiu linkul...dar cred ca se poate afla destul de usor cu google. Tu cauta si am sa ma uit si eu...poate iti foloseste la ceva. Altceva nu stiu ce sa iti zic.

Eu si Noi
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

eu am observat ca-mi iese burtica in relief cand sunt obosita si asta e la ordinea zilei din cauza micutului meu baietel.dimineata cand ma trezesc nici nu prea se cunoaste.

octy13,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Ralu...uite ca am gasit acest topic este si pe site-ul Desprecopii. Oricum indiferent de ceea ce spune te sfatuiesc totusi sa nu iei un medicament fara a vorbi in prealabil si cu ginecologul tau. Poate insa te lumineaza cu ce ar putea fi...

Eu si Noi
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Dragele mele, inteleg de la voi ca la unele se manifesta intr-un fel burtica, la altele in alt fel. Nu ma intelegeti gresit, eu am burta. Nu mare insa si, asa cum ziceti, parca s-a mai retras, in special dimineata. Seara e dubla. Nici eu nu sunt mare de constitutie, poate si asta e.
Si io mor de somn seara, adorm de pe la 6 jumate cand vin de la munca, abia urc scarile (mai ales daca vin si cu metroul si pe jos ... sunt rupta).
Octy, felicitari ca l-ai simtit pe bebe. Vezi mai, se poate. Si ziceati ca am inebunit io. :-) . Sa iti fie sanatos.

Nu prea mai am rabdare pana miercuri la eco, am inceput sa imi fac tot felul de ganduri ...

Hai va pup pe toate

Catalina 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara burtici,

Vad ca nu sunt singura care nu am burtica la 12 saptamani! Ba chiar la 14 sapt dupa cum spui tu, Catalina. In weekend-ul trecut mi se parea ca e mai mare, acum parca am pierdut-o. Ce sa zic, pantalonii nu prea imi mai vin in talie, la kg am mai slabit, cu toate acestea nu vad ceva concret. Mie imi pare doar ca a scazut masa musculara de la lipsa de efort fizic si ca incepe sa se depuna tesut adipos pe unde nu trebuie. Doar ca in zona taliei nu prea depuneam inainte! Ce s-o mai dau cotita, cred ca mie mi-ar trebui un ecograf la capul patului sa verific de 3 ori pe zi daca nu s-a intamplat nimic.

bits, nu-mi vine sa cred ca deja l-ai simtit pe BB in burtica. Esti totusi la a doua sarcina si poate e posibil. Eu aseara simteam niste gadilituri prin zona unde ar trebui sa fie bb, dar desi mi-ar place, nu prea cred ca l-am simtit pe el.

Eu inca ma lupt cu greturile, era sa vomit in masina gandindu-ma la meniul pe care urma sa-l pregatesc sotului. Pana la urma am reusit o colaborare. Din trei in trei zile ma simt bine, conform cu administrarea de B6. As vrea sa plec undeva, oriunde, dar nu stiu cum suport drumul si atmosfera nefamiliara. Ar putea fi benefica sau dimpotriva. Nici gandul ca voi avea cel mai dorit, frumos, sanatos bebelus (ce bine ar fi sa fie asa) nu-mi schimba starea de spirit.
Daconst, pana la urma greturile tale au fost alarma falsa? Ca nu te-am mai auzit vorbind de asta. Ma gandesc la tine cum spui ca te abtii cu greu de la dulciuri. Ce mi-as dori sa mai pot manca si eu din cand in cand ceva bun! De 2 luni nu cred ca am pus gura pe dulciuri, decat f putin de pofta si mi-a fost rau imediat.

Desi am citit tot ce ati scris, acum nu-mi mai amintesc daca aveam de raspuns cuiva. Poate ca nu stiu sa raspund la respectivele intrebari.

V-am pupat pe toate, si astept sa vad ce mai faceti

criss 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salutare tuturor fetelor cu burtici,

Ralu74 eu am patit o chestie destul de nasoala de la niste zgarieturi care erau foarte mici intai apoi un pic mai rosii. Am reusit sa fac o infectie de toata frumuseta, acum sunt pe antibiotic, si puteam sa previn daca ma duceam mai repede. Dar si aici e ca si acolo, dureaza pana vezi doctor. Eu traiesc in Canada, si aici exista niste clinici care se numesc 'Urgent Care/Walk in' la care poti sa te duci fara programare cu chestii din astea. Trebuie sa astepti putin. Eu m-am duc cand mi se facuse infectia de 10 cm si era duminica...nici un dr de fam nu are program!. Am asteptat vreo ora jumate prima data si inca o ora a doua oara. Clinicile asetea sunt diferite de Emergency room de la spitale.
La voi cred ca sunt si cu plata. Aici nu exista clinici private. Nu vreau sa te stresez, dar din experienta proprie :), te-as sfatui sa nu lasi chestia aia sa creasca fara sa o vada un medic.

Si aici e complicat cu medicii. Rar gasesti unul sa te vada inaite de 12 saptamani. Ca merg pe selecita naturala. Ei zic ca n-au ce sa-ti faca in primele 3 luni, asa ca de ce sa te vada?!?!

Va pup si bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Dragele mele: In sfarsit mi-am facut curaj si iata-ma...
:)
Sunt insarcinata in 14 saptamani, data probabila a nasterii este
17 ianuarie 2007.
As avea si eu o mica nelamurire care nu prea ma lasa sa dorm linistita:mi-am facut din intamplare niste analize zilele trecute si nivelul de fier a iesit in limitele normale dar aproape de limita superioara( 138).
Problema este ca am inceput sa iau si vitaminele prenatale...Elevit, care contin si astea vreo 60 de mg de fier. Din cate stiu esu o valoare prea mare a fierului nu este prea buna pentru bebe.
Asa ca sunt tare dezorientata si nu stiu ce sa fac: sa iau vitaminele, sa nu le mai iau...
Poate stie cineva ceva mai mult pe subiectul asta...
Va pupic tare!

Maryela

Mergi la inceput