Canare-Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerifa
Cine a fost in august in Canare? eventual cu copii, unde ati fost, ce e de facut (nu avem voie sa stam zilnic la plaja si nici nu le place la pitici). Unde e mai bine de mers, de stat. etc.etc.
Thx!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Raspunsuri
ana_st spune:
Cristina eu personal nu am fost, dar mama mea a fost in decembrie. Daca te intereseaza pot sa o intreb, pt. ca ea a fost cu cineva care s-a nascut acolo si cu siguranta cunoaste. Oricum din ce am vazut in poze arata super si mama a venit super incantata.
Ana.S
Laura T spune:
Noi ne-am intors azi-noapte din Tenerife, am stat in Playa de las Americas, e o statiune mare si f. populata, frumoasa, buna pt plaja si shopping. Am stat la un hotel f. bun La Siesta 4*...super...dar de fapt cred ca toate cele de acolo isi merita cele 4*. E plin de nemti, englezi si alte natzii, serviciile sunt ok.
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
tinatache spune:
Multumesc, m-ar interesa exact cum e clima acolo in august, sa nu fie prea cald pt copii...
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
Lauraa spune:
Wow Cristina,ce-am uitat! m-ai intrebat atunci sicum am fost prinsa cu altele am uitat! Scuze!
Ti-am zis ca noi am fost anul trecut in Lanzarote. Noi putem sa mergem in conced doar in August ca na,atunci e Ferienzeit la firma lui Th. Bun, am intrebat in stanga si in dreapta si tot boborul a zis ca in August,cu copiii mici, se merge in Canare. Cea mai buna clima, 27-28 de grade,maxim. Ok,cateodata poti avea ghinionul sa prinzi vantul ala fierbinte (am un lapsus in leg. cu numele lui) dar dureaza maxim cateva zile -2-3)
A fost superbine, nu a fost zapuseala,din contra,ne uitam seara la stiri si vedeam ce calduri ingrozitoare erau in Germania si ne bucuram ca nu suntem acolo (aici) sa le induram. A fost f. placut, ce sa zic,dpdv al climei a fost ideal.Acum cu excursiile.. In Lanzarote se profita la maxim din potentialul relativ scazut al insulei. Lanzarote e o insula vulcanica si poti vedea o groaza de lava si niste formatiuni vulcanice de exceptie. Pe mine m.a interesat prn natura meseriei (geolog/geograf) toata treaba asta dar pentru altii s-ar putea sa fie plictisitor. Seara te poti plimba pe promenada cu buticuri,baruri,restaurante,locuri de joaca,terase,etc,ore in sir, nu glumesc,noi eram zilnic 2-3 ore pe drum,cu cupilu in buggy,da-i si umbla. Am inchiriat si o masina cateva zile si am facut turul insulei cu harta in mana, de obicei facem asa, cu TUI sau cu alti organizatori de excursii nu ne prea place ca nu putem lua "pulsul" locului asa cum trebuie. Am vizitat si chestiile celebre ale insulei dar in aceeasi masura am fost atrasi de viata de zi cu zi a locuitorilor, de pietele din oraselele nebatute de turisti,de carciumile lor,etc. A fost ideal pentru noi,Lara avea 1 an jumate,unde sa ne ducem in luna lui Cuptor?
Fuerteventura este mai mult pentru iubitorii de plaje intinse,dune,etc.Acolo bate si un vant permanent.
Gran Canaria cred ca e cea mai atractiva pentru familii,la fel si Tenerifa.
In Isla La Graciosa nu m-as duce,e foarte mica si nu poseda infrastructura proprie,e ceva pentru calugari :) .
Ah, hai ca trimit o data asta (spre aprobare) si eventual mai continui mai tarziu. :)
Mama de Lara Celine
tinatache spune:
multumesc laura astept continuarea:)
revin cu o intrebare: cat ati stat voi in insule?
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
Lauraa spune:
Am stat 14 zile.
acum ce sa mai scriu ca mi-am iesit din mana,eventual sa ma intrebi ceva. Ah, in lanzarote se pot vizita obictivele turistice create de "ingerul insulei", Cesar Manrique, un "arhitect de peisaje"(suna naspa in romana :) ) care a creat niste chestii superbe, care merita vazute.Acestui om ii datoreaza insula renasterea ei. A luptat in aceeasi masura insa pentru conservarea pesisajului natural, "dând" o lege prin care se interzice construirea unor cladiri mai inalte de 3 etaje (parca). La fel din initiativa lui pe insula nu exista intersectii semaforizate (doar in Arecife,capitala cum ar veni) ci doar sensuri giratorii ca sa nu se strice peisajul. El a murit chiar implicat intr-un accident intr-un sens giratoriu din fata casei sale :( . Dar deja o dau in altele, ideea e ca DA, insulele sunt fff buen din pct de vedere al climei pentru copii si pt. oricine de altfel.
Mama de Lara Celine
anacami spune:
Buna!
si noi ne-am cumparat bilete pt. Tenerife ( pt. inceputul lui septembrie). Problema este ca ne-au pus sa alegem doua hoteluri (unul de rezerva !?!). Este vorba de unul din Costa Adeje (Iberostar Torviscas) si unul din Playa de Americas (H10 Conquistador). Acum ma gandesc daca am ales bine prioritatea, care sa fie prima alegere.
As fi vrut ca si conditiile din hotel sa fie bune (amandoua sunt de 4*), dar si plaja ok (sa fie cu nisip), apa nu prea adanca inca de la mal,etc. Pe net nu am gasit atatea informatii cat as fi vrut...
Poate ma ajutati voi, va rog!
Lauraa, ti-am vazut anul trecut pozele din Lanzarote; superbe!
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Laura T spune:
Camelia, hotelul Conquistador era chiar vis-a vis de La Siesta unde am stat noi, arata bine, e intr-o zona buna, f. comerciala, la vreo 10-15 min de mers pe jos de plaja cu nisip (el e pe plaja, dar in zona aceea nu e nisip, ci pietre). Si pe celalalt parca l-am vazut, dar nu mi-l amintesc prea bine...oricum mie mi-a placut mai mult statiunea Playa de las Americas decat Costa Adeje.
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
Lauraa spune:
Anacami, m-am uitat scurt pe ite-ul meu de referinta in materie de hoteluri, nu rezerv niciodata fara sa citesc impresiile altora despre un anumit hotel.Agentia spune ce vrea ea, important este sa auzi de la cei care chiar au fost acolo.
Uite aici:
Iberostar
http://www.holidaycheck.de/hotel-Hotelbewertungen_Iberostar+Torviscas+Playa-ch_hb-agent_hc.hs.me.cb-hid_34892.html
Are o rata de recomandare din partea turistilor de 79% ceea ce e ok, sub 70% e deja cu semnul intrebarii.. Iberostar e o retea buna de hoteluri!
H10
http://www.holidaycheck.de/hotel-Hotelbewertungen_Hotel+H10+Conquistador-ch_hb-hid_13587.html
Tot 79% rata de recomandare.
Despre amandoua turistii zic lucruri bune si rele, ideea e ca rau nu are cum sa fie, e importanta si deschiderea cu care se merge in concediu,unii merg numai si numai sa caute pete pe fatza de masa si apoi sa "dea cu papagalul",altii sunt mai relaxati.. Si eu cred ca Playa del Americas e mai ok din punct de vedere al "vieti",e mai distractiv.
Mama de Lara Celine
anacami spune:
Multumesc mult, !
LauraT (ca ai fost prin zona), insula este frumoasa, are "obiective" de vizitat?
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)