violenta la un copil de 5 ani

violenta la un copil de 5 ani | Autor: andreia

Link direct la acest mesaj

Dati-mi si mie un sfat ca nu mai stiu ce sa fac.
Dennis are 5 ani si deja l-am mutat de la doua gradinite.La ultima a impins un copil si i-a spart capul.Am avut un catelus mic si aproape l-a omorat.Am renuntat la el.Ieri mi-a omorat pestii din acvariu.Are cineva probleme de genul asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

buna andreia..e bine ca ai pus problema pe post,e destul de delicata si o sa.ti spun ce am citit despre psihologia copilului..si am citit destul in timpul sarcinii..Cu siguranta or sa.ti scrie si alte mamici mai experimentate si cu pareri mai competente ca ale mele:)
ce am citit eu...una ar fi ca..e posibil ca alti copii sa rada de flacaul tau,poate nu il includ in jocuri sau mai stiu eu ce situatii frustrante pt el-stiti cat de rai pot fi copiii..valeu:)
alta ca ar fi putin timid..
In ambele situatii unii copii se inchid in sine,altii ,functie de caracter,se exteriorizeaza asa violent.
TRebuie doar sa.i explici ca e un baietel deosebit si bun..si o varianta e sa.l dai la karate..hei nu stramba din nas:)
Acolo nu se incurajeaza violenta,din contra se urmareste educatia in spiritul ca bataia e buna pentru aparat,nu pt atac..si pt aparat fetite la ananghie:).si trebuie sa.l lamuresti si tu nu lasa numai pe instructor.
am mai citit multe despre acest subiect,daca vrei caut iar cartile,ma redocumentez si revin:)

multa bafta,rabdare si intelegere,in orice caz nu.l pedepsi aspru pt faptele sale,asa crede el ca e bine acum.Oricum incearca sa.l tragi de limba despre prietenii lui,s.ar putea sa nu.ti spuna de la inceput..sau vezi daca are tendinte de mare sef de trib ce isi pedepseste supusii pt neascultare:)...multa,multa rabdare si intelegere!!

cu drag,ancuta si bebe Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Andreia, cred ca Dennis este gelos si se poarta asa ca sa iasa in evidenta. Probabil ca nu prea mai ai timp de el (avand tripletii) si el se simte neglijat. Prin comportamentul lui cred ca el cauta sa va atraga atentia. Stai de vorba cu el si incearca sa-i explici ca nu prea mai ai timp, dar el ramane important in continuare si-l iubesti mult . Vezi daca merge sa-l faci sa te ajute la diverse "treburi" si spune-i ce mult te ajuta si ca esti mandra de el. Pune-l sa aiba "grija" de bebei, sa-i plimbe cu caruciorul etc. Si cauta sa petreci putin timp pe zi numai cu el. Nu stiu daca o sa mearga, dar incearca. Cred ca ai o rabdare de fier!
Sanatate si ,
Claudia si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Si eu cred ca baietelul este gelos pe fratiorii mai mici, carora tu le acorzi mai multa atentie acum, evident. Si fetita mea, care are 4 ani, si fratiorul ei 1 an si 4 luni, este violenta uneori, si chiar cu el, dar ea imi spune si verbal "nu-l mai iubi atit" cind ma vede ca il sarut. Deci am incercat sa ii vorbesc, i-am spus ca ii iubesc pe amindoi la fel, si am incercat pe cit posibil sa ii arat aceasi atentie si ei, si sa o implic si pe ea in ce faceam pt el. Am observat ca nu mai este asa geloasa, ba chiar a inceput sa-si manifeste dragostea fata de el. La virsta de 4-5 ani, violenta poate fi si un mod de a arata ce mare si tare este el fata de alti copii, dar cred ca noi ca parinti putem sa i-o canalizam spre scopuri pozitive. Incearaca sa faci asta atit cit poti, ca imi inchipui ca nu iti este usor cu trei piticuti care au nevoie de tine tot timpul. Mult succes si sa-ti dea Dumnezeu putere sa le treci cu bine pe toate!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Si eu cred ca el incearca sa iasa in evidenta prin faptele lui.
Dar cand a inceput sa se manifeste asa? Dupa ce au aparut bebeii, cand erai insarcinata sau inainte de acestea?
Taticul lui ce parere are? El se implica in educarea lui? Uneori lipsa modelului masculin poate sa produca asa ceva...
Poate ca a facut toate acestea din intamplare. Fata de bebelusi ce atitudine are?
Si eu am vazut copii care din prea mare drag au omorat pui sau rate... Se manifesta violent si in relatiile cu cei de acasa?
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

ai dreptate Nicoleta,da sunt copii care din prea mult drag ,fara sa vrea fac rau ,animalutelor.Eu am fost asa un caz ...am vrut sa invat un pui de gaina sa ...mearga pe bicicleta...dar cum saracul nu ajungea cu picioarele la pedale si sa stea si cu fundul pe scaun ,cand a scapat din mana mea a fugit de nu l-a mai gasit nimeni.
Dar am facut si fapte bune ...am salvat un pui de gaina ,care se nascuse mai devreme ,tinandu-l deasupra cuptorului cald sa se usuce ...si ma gandeam adesea daca asa a facut si Doamne Doamne cu baietelul meu care s-a nascut prematur si El l-a salvat.
Deci sa stii ca face toate astea din cauza ca in sufletelul lui crede ca fratii lui i-au luat-o pe mama lui de langa el ,si asa ,macar certandu-l si este iar in centrul atentiei tale.
Scuze pentru mesajul meu asa alambicat dar sper ca ai inteles ce am vrut sa spun

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Andreia, ce mai face Dennis? Mai povesteste-ne despre el. Stiu ca nu prea ai timp, dar poate reusesti.
Claudia

Mergi la inceput

Andreia, ce mai face Dennis? Mai povesteste-ne despre el. Stiu ca nu prea ai timp, dar poate reusesti.
Claudia

Mergi la inceput