dieta cu orez

dieta cu orez | Autor: aalina2003

Link direct la acest mesaj

Am auzit si vreau sa incep si eu dieta cu orez. Mentionez ca am 74 kg, as vrea sa ajung la 55 si intreb si eu daca ati tinut aceasta dieta, daca functioneaza si poate trecem impreuna prin asta. Astept raspunsuri si pareri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Nu situ cum e dar cred ca te constipa ingrozitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Eu cunosc o varianta scurta a acestei diete-se mananca trei zile numai orez brun,cu foarte putina sare si se beau 2 litri de apa.
Se pierde din greutate cam 2 kg.
Daca vrei sa pierzi mai multe kg.mai bine te orientezi spre alte diete pe baza de carne,fructe,lactate,sunt mai sanatoase si mai usor de tinut.
E adevarat ca orezul "umfla",taie foamea dar de fapt e un aliment interzis in dietele de slabire datorita contitnutului caloric ridicat si lipsei de vitamine,minerale.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Mai eu am auzit de o trasnaie-adjuvant in cura de slabire care suna cam asa:
- dimineata pe stomacul gol se papa timp de 40 de zile orez crud, adica un bob in prima zi, 2 a doua zi, ..., pana la 40 in ziua a patruzecea, apoi descrescator inca 40 de zile. Se bea la orez min 1/2 l de apa.

Mentionez ca nu am incercat-o ca mi s-a parut greu sa numar boabele...asa ca nu-ti pot spune cat si daca slabesti dupa 80 de zile!!!

Daniella, mama lu' Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Eu am tinut cura de mai jos si in 2-3 luni am slabit in jur de 8 kg. Era cand tineam si de doua ori pe saptamana. Sper sa te ajute

CURA CU OREZ BASMATI

Prima zi
Micul dejun (identic in ambele zile)
Ingrediente: 1 mar sau 1 para sau 50g fructe congelate, 30g orez, 100g iaurt degresat
Mod de preparare: orezul fiert si racit se amesteca cu marul sau para data pe razatoare sau cu fructele dezghetate. Se amesteca bine iaurtul pana devine crema si se toarna peste fructe. Alaturi: doua ceaiuri de fructe.

Ora 11 (identic in ambele zile)
Ingrediente: o jumatate de pahar de suc de rosii, 30g orez
Mod de preparare: orezul fiert se amesteca cu sucul de rosiicat este inca fierbinte. Alaturi: apa plata sau zeama de legume.

Pranz
Ingrediente: 150g conopida sau broccoli, 75g orez, 15g sunca, 3 lingurite margarina, patrunjel verde tocat
Mod de preparare: se fierb orezul si legumele. Sunca se prajeste in putina margarina. Se amesteca toate ingredientele cand sunt fierbinti cu restul de margarina, se pun intr-un castronel si se dau cateva minute la cuptor.

Cina
Ingrediente: 40g orez, ½ portocala, ½ grapefruit, 50g peste alb fiert sau prajit pe gratar, 100g iaurt degresat sau suc de lamaie, piper alb
Mod de preparare: se fierbe orezul, se scurge si se lasa la racit. Se curata fructele si se taie bucati. Se amesteca orezul cu pestele maruntit, cu fructele si iaurtul (sau sucul de lamaie) si piperul. Se lasa putin sa se imbine.

A doua zi
Micul dejun si la ora 11 la fel ca in ziua precedenta

Pranz
Ingrediente: 1 catel de usturoi, 100g file de piept de pui, 1 lingura ulei, foarte putina sare, piper, 75g orez, 1 ceapa, 1 ardei, ½ praf de curry (facultative), un morcov
Mod de preparare: se toaca usturoiul si se pune intr-un vas cu putin ulei. Impreuna cu pieptul de pui. Se adauga condimentele. Se lasa sa se marineze o ora. Se fierbe orezul. Se scoate carnea de pui din marinata si se prajeste impreuna cu ceapa tocata si ardeiul taiat feliute. Se adauga orezul, curry, morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa sa se mijoteasca putin pe flacara mica.

Cina
Ingrediente: 100g orez, 1 dovlecel mic, 1 ardei, 2 catei de usturoi, 1 lingura margarina, sare, piper, curry
Mod de preparare: se fierbe orezul. Dovlecelul si ardeiul se spala, se taie cubulete, se amesteca cu cateii de usturoi zdrobiti. Se calesc toate intr-o tigaie. Se adauga orezul, se pun putina sare, piper, curry.

• OBLIGATORIU beti 2 l de apa plata pe zi (ceaiuri de plante sau zeama in care s-a fiert zarzavat). Alcoolul si zaharul sunt interzise. Reduceti cafeaua la minimum
• Orezul poate fi fiert in cantitati mai mari si pastrat la frigider
• 1 lingura mare plina de orez crud = aprox. 20g
• 1 lingura mare plina de orez fiert = aprox. 10g

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput