Sa ajutam la terapia pentru Ema

Sa ajutam la terapia pentru Ema | Autor: mari_paun

Link direct la acest mesaj

nota de la administrator
Am primit toate actele necesare publicarii pe forumul umanitar Desprecopii.com
Mari - iti urez succes in campanie!


-------------------------


Multumesc freya pentru ca ai facut cunoscuta povestea noastra...
sper ca si in cazul mariei si al lui George sa primim si noi sfaturi si ajutor.
noi facem ABA " dupa ureche", in Slobozia nu sunt specialisti...si nu avem nici bani ca sa pregatim ...
din fericire inca vine logopedul ...voluntar, progrese incep sa apara insa e putin 2-3 ore / zi
astept vesti
aici gasiti povestea noastra www.afsolutions.ro/help-ema/index.php
Mari si Ema

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

multumesc pentru ca ati aprobat publicarea acestui caz...

speram ca prin intermediul dvs Ema sa iasa din clopotul de sticla...

_
Mari si Ema
www.afsolutions.ro/help-ema/index.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Susman Mihaela spune:

Nu pot sa accesez seitul pt. a citi povestea!!!!
De ce oare. Imi da eroare tot timpul.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

nu stiu ce problema tehnica apare...serverul a fost mutat si in fiecare zi se blokeaza...
sper sa fie in curand operabil si sa nu mai intervina probleme asa de des...
oricum va multumesc pt mesaj...


Mari si Ema
www.afsolutions.ro/help-ema/index.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

postez aici povestea Emei care este prezentata si pe site-ul ei


"Cand eram insarcinata si vedeam cum creste viata in mine...cum prindea contur , cand ma uitam pe monitor la ecograf, mergeam mandra ca o sa am un copil...ma simteam femeie...si o veriga importanta...parca voiam sa ies in evidenta cu burta mea...sa vada lumea ca o sa fiu mamica...
In momentele acelea imi faceam planuri...visam ca Ema va face scoala de dans, sport, va invata limbi straine si multe altele...
Visam ca orice mamica...
Acum nu mai visez...mie frica sa ma gandesc la viitorul ei, insa sper ca Ema sa fie un copil...normal...sa se descurce singura , sa nu depinde de cineva, sa poata fi primita in societate...
Oricum va fii Ema este copilul meu iubit...si voi fi mereu mandra de ea ..."
"Ma numesc Mariana Baba-Paun, am 31 de ani si locuiesc in Slobozia, lucrez ca functionar la AJOFM Ialomita si sunt studenta in anul III la ASE.

Am o minunatie de fetita care a implinit 4 ani pe data de 25 februarie a.c. si care in urma cu 1 an a fost diagnosticata cu AUTISM... la spitalul nr. 9 din Bucuresti...

Diagnosticul a picat ca un trasnet pentru mine, mai ales ca de putina vreme imi pierdusem ambii parinti si sunt si mama singura (m-am despartit cand Ema avea 9 luni)

Am inceput de 1 an sa caut rezolvari, remedii, tratamente pentru acesta ...boala. Desi ea pare un copil normal comportamental este foarte...diferita fata de copiii de varsta ei. La 4 ani Ema nu verbalizeaza, inca poarta pampers, e nemultumita pt ca nu este inteleasa, se trezeste plangand, adoarme plangand, se musca de maini, sau musca din obiecte, are anumite stereotipii, si hiperactivitate, nu executa comenzi simple...

Am fost cu ea si la alti medici sperand sa gasesc un ajutor...un sfat, un remediu...insa nimeni nu a putut sa ma lamureasca cum pot sa lucrez cu ea acasa si ce trebuie facut...

La un centru din Bucuresti , PSIHOBEST, d-na Iulia Pantazi i-a facut o evaluare (3 saptamani) si a stabilit ca pentru a devenii un copil normal trebuia sa urmeze un program special numit ABA.Pentru aceasta avem nevoie de cel putin 2-3 terapeuti care sa lucreze cu ea 6-7 ore/zi. La noi insa nu se gasesc specialisti si nici nu-mi permit sa angajez pe cineva ( intre 100-500 euro/luna/ terapeut)

O duc la centrul de recuperare neuropsihomotorie din Slobozia insa nici aici nu se cunoaste metoda comportamnetala ABA.

Privesc neputincioasa cum Ema se pierde in lumea ei si nu reusesc sa gasesc solutia cea mai buna .
Sper ca prin aceasta metoda sa fie cunoscuta povestea Emei , si mai sper ca exista oameni care o pot ajuta sa iasa din acest clopot de sticla ce o separa de ceilalti..."

"Ema s-a nascut la 43 de saptamani, intr-o zi de februarie la spitalul Cantacuzino din Bucuresti.
Pentru a ramane insarcinata am facut investigatii si tratamente ...si minunea s-a produs. Total a fost perfect pana cand intr-o zi ...au inceput o serie de evenimente...
Cand Ema avea 9 luni m-am despartit de tatal ei. Relatia o pastram pentru ca Ema are nevoie de amandoi...si se implica in educarea si tartarea ei.
In aceeasi perioada am reluat activitatea si facultatea. Ema era ingrijita de bunici (parintii mei). CAnd Ema avea 2 ani si 3 luni mama mea a suferit un accident vascular ...fatal, 6 luni mai tarziu tatal meu a facut infarct...si am ramas orfana. Am trecut greu peste asta insa Ema m-a ajutat sa ma ridic si sa continui ...
Am inscris-o la cresa...insa dezvoltarea ei era destul de ...lenta, era nervoasa, plangea si nu stiam ce are. Medicul de familie ma asigura ca sunt o multime de copii care vorbesc mai tarziu si au un ritm de dezvoltare mai lent asa ca ...
Cand a implinit 3 ani am mers cu ea la medic specialist la Bucuresti...acolo am primit vestea..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

40 de ore saptamanal in care copilul este invatat totul. Este o terapie extrem de costisitoare pentru ca se bazeaza direct pe lucrul COPIL-TERAPEUT.

Este nevioe de terapeuti care sa lucreze zilnic cu copilul (aproximativ 400 Euro/luna), timp de cel putin 2 ani.

Donatii se pot face in conturile deschise in Romania la:

RAIFFEISEN BANK S.A, Sucursala IALOMITA. Slobozia, b-dul Chimiei, nr 13.

Titularul contului: Baba-Paun Mariana

Cont in LEI: RO20 RZBR 0000 0600 0177 2029
Cont in EURO: RO98 RZBR 0000 0600 0777 3179
Cont in USD: RO87 RZBR 0000 0600 0777 3183

Aceasta terapie ABA este singura solutie pentru ca Ema sa devina un copil normal; din pacate costurile sunt foarte ridicate - in tara nu exista centre specializate, decat particulari care lucreaza cu copii si asta daca ai norocul sa intalnesti terapeuti care stiu sa lucreze cu copilul si implicit cu parintii.

Pentrua incepe un astfel de program e nevoie de cel putin 2 terapeuti. Timpul alocat acestui program este de 6-7 ore/zi. Programul este destul de dur insa si eficace.

Am vazut parinti care sau implicat si au reusit sa angajeze astfel de terapeuti. Rezultatele sunt imbucuratoare; recuperarea este fantastica.

Doresc din tot sufletul ca Ema sa devina un copil normal si sa fiu impacata sufleteste ca am facut totul pentru ea, chiar si faptul de a recurge la metode disperate.

E trist ca, desi am salariu, nu pot sa fac mai mult pentru copilul meu, nu pot sa-i aduc zambetul si bucuria de a fi... ca ceilalti.

Baba-Paun Mariana



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Susman Mihaela spune:

Eu am facut practica la copii autisti in Germania. Am fost plecata cu bursa acolo trei ani.
Poti sa-ti spun doar (si nu vreau sa te descurajez) ca metoda aduce o imbunatatire si ajuta copilul sa se integreze dar nu este o boala care se vindeca total. Inca nu s-a gasit un remediu clar. Se cerceteaza inca ca si sindromul Down.
Tu lupta in continuare si iti doresc bafta.
Orice parinte isi doreste ce e mai bun pt. copilul lui. Pacat ca nu ai o familie care sa te sprijine macar moral.
Dar poate o vei gasi aici cu noi. Bafta!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

Mihaela si Robest,
multumesc pt incurajari.
Stiu ca Autismul este ca un stigmatdar la un moment dat poate fi privit ca o toata acest comportament. Cati ciudati nu sunt in jurul nostru? si ne purtam civilizat, ii respectam...
Asta ne dorim si noi , parintii copiilor cu autism...sa reusim sa-i facem sa se amestece in multime si sa se descurce singuri...


pupici
_
Mari si Ema
www.afsolutions.ro/help-ema/index.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

rectificare...
imi cer scuze pt greseli ...era vb de un comportament privit ca o TOANA, la un moment dat...
scriu de la servici...in timp ce oamenii doresc o multime de informatii

Mari si Ema
www.afsolutions.ro/help-ema/index.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza-daniela spune:

Draga Mary, am citit despre Ema pe pagina ei de web. Cred ca ai facut enorm de bine ca ai deschis acest subiect pe desprecopii, caci recent au mai fost – si cred ca sunt inca- doua cazuri asemanatoare – de copilasi autisti, care au gasit sprijin si indrumare aici pe dc.

Inteleg ca vrei sa desfasori o campanie sa strangi fonduri pentru terapia ABA cu un specialist din Marea Britanie? Oare trebuie sa strangi initial toata suma, sau specialistul accepta si un avans, ca sa poti incepe terapia mai repede, urmand sa strangi restul banilor pe parcurs.

Am incercat sa ma uit pe pagina de donatii de pe pagina de web a fetitei – s-a reusit sa se stranga ceva pana acum? Cat esti de departe (sau aproape) de ceea ce ti-ai propus? Inteleg ca si timpul joaca un rol cheie aici – caci din cate stiu trebuie sa incepi terapia cat mai devreme si in acelasi timp listele de asteptare la specialist sunt lungi?

Va trebui sa gasesti si trei/patru studenti cu care sa lucreze Ema zilnic?

Iti recomand sa incerci intai sa publici apelul umanitar despre Ema in cateva ziare din Romania (Jurnalul National, Formula As), apoi, daca vrei, voi incerca sa iti dau o mana de ajutor sa postezi poveste Emei si pe websiteurile romanilor din Canada.

Nu stiu sigur, dar parca unii dintre moderatorii de pe dc ti-ar putea da o mana de ajutor cu realizarea unei emisiuni radio sau al unui interviu pt ziare despre cazul Emei? Stie cineva cum o putem ajuta pe Mary sa inceapa cu asta?

Doamne ajuta!


Eliza
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">
Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Intr-o zi am primit un mail de la o mamica,Mari Paun, cu o fetita, Ema, autista.
Si atunci am aflat una din cele mai triste povesti...
... am aflat ca e singura, sotul ei a divortat(e usor sa condamni, n-a mai putut sa respire)Ema avea atunci doar 9 luni...Mari a invatat sa respire singura,s-o creasca pe Ema,sa fie si mama si tata si sa planga pe ascuns
Cand avea Ema 2 ani si ceva lui Mari i-au murit ambii parinti...
Ema a ramas si fara bunici...Respira, Mari, respira... si plangi pe ascuns...
La 3 ani Ema a fost diagnosticata cu autism si i s-a spus ca nu se poate face nimic...
A respirat in continuare pe pilot automat... nu stiu daca a mai plans

La cateva saptamani Mari a venit cu fetita pe la mine...
Ce sa fac,doralina, ce sa fac?Acum ca am aflat ca Ema poate evolua, ca se poate face ceva nu pot sa ma prefac ca nu stiu...Si e tarziu, nu mai e timp de pierdut...

Si singura nu mai pot...S-au adunat prea multe, mult prea multe...
Am vorbit atunci de posibilitatea unei campanii...Parca i s-a stins lumina din ochi...Nu pot sa fac asta...
Trebuie sa poti...Da, o sa ceri bani si o sa primesti prieteni adevarati...pe viata...care or sa ramana mereu langa tine si langa Ema
Bine ai venit!

Mergi la inceput