Sa ajutam la terapia pentru Ema
Raspunsuri - Pagina 30
Anina_n spune:
uta_ciun si Cornelia, sunteti minunate !
Mari, ce mai face draga de Emma ?
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Nicoleta spune:
Mari draga, azi am reusit si eu sa iti trimit in cont, prin transfer bancar, 200 de ron.
Un pupic pentru micuta ta, de la mine (si familia mea, implicit).
Nicoleta
dodo2007 spune:
Buna Mari! N-ma mai scris pana acum , dar am citit ce-ati scris voi de foarte mult timp. Este extraordinar cum lupti tu pentru micuta ta!
Am citi azi ceva ce cred c-o sa-ti dea speranta.
Enzyme key to fighting autism, say experts
June 27 2007 at 03:53PM
Chicago - US researchers have reversed the symptoms of mental retardation and autism in mice by inhibiting an enzyme that affects the connections between brain cells, researchers said on Wednesday.
In a series of experiments on mice, the MIT investigators showed that they could undo the brain damage seen in a condition called Fragile X syndrome by inhibiting a key brain chemical called PAK.
In humans, Fragile X syndrome (FXS) is the leading cause of mental retardation and the most common genetic cause of autism - the complex and devastating developmental disorder that is now being diagnosed in increasing numbers of children.
The study raises the intriguing possibility that the brain damage seen in children with the condition can be rolled back and identifies a specific target for potential drug therapies.
"It opens up a new avenue for drug research to treat this condition," said Susumu Tonegawa, a neuroscientist at the Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, Massachusetts, and lead author of the paper.
MIT researchers began by creating a batch of mice that had been genetically modified to have Fragile X, a condition in which the neurons of the brain are structurally abnormal and functionally impaired compared to regular nerve cells.
These transgenic mice had many of the behavioural problems seen in kids with the condition: hyperactivity, attention deficits, repetitive behaviours and poor social skills.
The investigators then cross-bred these mice with another batch of mice that had been genetically modified to inhibit the activity of the PAK (p21-activated kinase) enzyme which is instrumental in shaping the formation of neuronal connections in the brain.
The researchers knew that when PAK was inactivated, the mice developed neurons that had short, fat dendritic spines, with a higher-than-usual capacity for relaying the electrical impulses that pass between brain cells.
In other words, the shape and function of the dendritic spines in the PAK mice was just the reverse of those seen in the brain cells of the mice with Fragile X syndrome.
The researchers gambled that the two abnormalities would cancel each other out, and that's exactly what the experiment showed.
The cross-bred mice had been genetically engineered so that the inactivation of the PAK enzyme began two weeks into the mouse's life cycle, which in human terms would be several years after birth.
Tests and autopsies showed that the PAK-blocking action restored electrical communication between neurons in the brains of the double mutant mice, correcting their behavioural abnormalities in the process.
"This is very exciting because it suggests that PAK inhibitors could be used for therapeutic purposes to reverse already established mental impairments in fragile X children," said Eric Klann, a professor at New York University's Centre for Neural Science.
The study was conducted by Tonegawa and a postdoctoral student at MIT's Picower Institute for Learning and Memory and appears in this week's edition of the Proceedings of the National Academy of Sciences.
Imi cer scuze ca-i in engleza si n-am avut timp sa-l traduc, dar in cateva cuvinte spune ca cercetatorii americani au descoperit ca prin inhibarea unei enzime se pot "sterge" efectele autismului. Este inca n testari , dar medicina avanseaza atat de rapid, incat speranta exista.
Iti doresc numai bine si sanatate printesei tale.
mari_paun spune:
am fost cu Ema aseara la neuropsihiatru...acesta nu a mai vazut-o de ceva timp...a fost tare incantat de cum se prezinta Ema, mai linistita, mai constienta, atenta si a testat-o si la imitatie...
oricum s-a dus vestea in oras ca noi facem ABA ...asa ca dl. doctor mai trimite cate un parinte la noi.
In rest, ce sa zic...din cauza caldurii Ema are momente cand este agitata...dar ii place sa o tin in cada cu apa...sa se racoreasca...lectiile le face ca si pana acum.
maine am banchetul de terminarea facultatii.
cam atat
va multumesc pt ca ne sprijiniti sa continuam terapia Emei
va doresc numai bine si Doamne ajuta!
www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema
Anina_n spune:
Bravo, Ema si Mari !
Petrecere frumoasa la banchet !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
dana_e spune:
ce bine e ca ne tot dai vesti bune despre progresele Emei !! si felicitari pentru terminarea facultatii, doamne, nu-mi pot imagina cum de ai avut timp si de asta. BRAVO, ai terminat cu bine si vei avea o grija mai putin
am pus 250RON in cont, cred ca se proceseaza luni tranzactia.
si incet-incet ma apuc de fabricat inca o serie de bijuterii, desi orgoliul meu artistic a suferit o lovitura cind mi-am dat seama ca nu-s asa indeminateca sa fac niste chestii (indelung visate) cu niste ametiste. dar lasa, comand la salariul urmator un fel de masina de gaurit si tot le vin de hac . pietrele sint superbe si STIU ca or sa aiba mare succes.
hihi, mi-o si imaginez pe Ema in cada, cu tot felul de jucarele (ratzusca DC), balacindu-se ca "o peshte" ce este
uta_ciun spune:
mari, felicitari pt terminarea facultatii...esti incredibila
am citit in jurnalul national un articol http://www.jurnalul.ro/articole/96112/bataia-ingerilor-in-geam in care se pomenea de o fundatie la birlad...stiai de ea? uite aici site-ul
http://www.woodallkids.org/index.html
felicitari inca o data si multe, multe progrese cu ema
"The most beautiful thing in life is LIFE itself !" http://www.help-ema.puls-il.ro/
uta_ciun spune:
Dana sunt superbe bijuteriile...ma tot gindesc cum sa fac sa comand si eu...cred ca am s-o rog pe mama mea sa comande ceva si sa mi le trimita pe urma in sua cind mai vine cite vreun roman in concediu.
"The most beautiful thing in life is LIFE itself !" http://www.help-ema.puls-il.ro/
mariarusu spune:
Bravo Mari meriti tot ce e mai bun
ma bucur ca Ema e bine , si inca mai sper ca o sa va salutam personal cit de curand,
va pupam cu drag
Maria cu Sebi
mari_paun spune:
buna fetele,
azi e prima zi de CO si am venit la servici sa imi iau lucrarea indosariata de una din colegele mele...MULTUMESC HIHA!
la banchet a fost tare frumos, si la festivitate kiar a fost emotionant, colegi cu copii si familia...in rocapeline ,si berete pe cap...cantanad gaudeamus...
Eu am fost singura, nu am putut sa o iau pe Ema pt ca nu cred ca ar fi rezistat o ora sa stea linistita, cu toata lumea imbracata in negru...
dar am avut cu gandul langa mine.
ce sa va mai spun, ca am emotii, ca simt ca se apropie examenul de licenta si ca intru in panica...
pe de alta parte ...echipa nu mai da randament...apar neintelegeri legate de bani, nu ma mai res[pecta si asociatia din pacate nu strange nimik desi eu ma kinui, dar nu pot kiar sa le fac singura pe toate...lumea nu ma intelege, primesc reprosuri ca am afisat pe site-ul Emei banii donati...dar nu se gandesc ca aceasta suma e stransa in mai bine de 1 an si ca am keltuit banii respectivi tot pt Ema, tutori, materiale, logoped, premii, coordonator...
ma doare ca desi ma zbat, nu sunt respectata si nu se apreciaza efortul meu...
Astept sugestii. Nu stiu cum sa procedez. Ce masuri sa iau si cum sa fac sa fie bine.
VA MULTUMESC TUTUROR PT CA MA INTELEGETI, POATE CA MA FAC MAI BINE INTELEASA IN SCRIS
www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema