Povesti, desene animate si filme de groaza
Raspunsuri - Pagina 2
pisik 4ever spune:
blue eyes, cum sa nu-mi pese de bietul motanel, confrate de-al meu???
daniela, am zambit cand am citit mesajul tau. nici eu nu stiu sa explic scrupulele astea...
tocmai mi-am dat seama ca printii din povesti nu au nume. ca vin pentru cenusareasa, alba ca zapada sau ilena cosanzeana, tot printul fermecat calare pe un cal apare si habar nu avem cum il cheama.
... si albastricile lui mami 08.05.05
Cristina_C spune:
Eu trec oricum prin filtrul propriu "informatiile"/formularile din povesti si, daca mi se par nepotrivite, le omit sau le modific. Mai ales pentru ca Robert este la varsta cand comenteaza povestile, nu le asculta doar si atunci totul trebuie sa fie cat se poate de logic pentru ca face legatura intre o poveste si alta. Faza cu capetele iezilor din geam, tot horror, normal c-am sarit-o. Am preferat varianta cu lupul care i-a inghitit din cap pana-n picioare asa cum a facut si cu bunica si Scufita Rosie, ca sa fie acelasi "tipar". Comentariul lui Robert insa a fost: "Pai capra trebuia sa cheme vanatorul ca sa-i scoata pe cei doi iezi din burta lupului. Asa l-a aruncat pe lup in groapa cu foc si au ars si iezii care erau in burta lui.". Apoi mi s-a parut prea dur sa-i zic copilului ca parintii lui Hänsel si Gretel i-au lasat in padure ca sa scape de ei pentru ca erau saraci. El stie ca parintii isi iubesc copii, daca-i spuneam "adevarul" din poveste trebuia sa-i explic si ca sunt parinti care ii abandoneaza. Asa ca i-am spus ca s-au ratacit singuri in padure si asta pentru ca n-au ascultat si nu s-au tinut dupa tatal lor. Dar si despre asta Robert mi-a zis: "Dar tatal lor trebuia sa-i supravegheze, ca erau mici". La "Cei trei purcelusi" n-a avut nici o problema ca lupul a nimerit in cazanul cu apa fierbinte. Alba ca Zapada si Cenusareasa nu i le-am povestit in detaliu, nu-l intereseaza poestile cu printese. Stie doar ca Alba ca Zapada a ajuns pur si simplu in casuta piticilor si-am insistat mai mult pe pitici, cum ii cheama pe fiecare, ce fac. La Bambi s-a intristat cand a murit mama lui - stie ca, atunci cand cineva moare, nu-l mai vezi niciodata. Atunci am discutat prima data despre moarte. Eu prefer insa sa-i citesc/arat lucruri mai vesele, de lucruri serioase o sa aiba timp, acum n-are nici 4 ani.
Asa ca am gasit o carte de fabule - "Cele mai frumoase fabule" de la editura Teora si chiar ca sunt scrise frumos, logic - Greierele si furnica, Leul si soricelul. etc si niste carti ale copilariei mele: Mos Barbuta-n Africa si Mos Barbuta la Polul Nord, Habarnam si Alice in tara minunilor. Si-am mai gasit in Romania niste carticele cu poezii dragute, poezii scurte pe care le-a si memorat.
In germana ii citesc carticele care nu pun probleme existentiale, povestiri din reviste pentru copii.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Cristina_C spune:
La urma urmei povestile sunt hrana lor spirituala si ar trebui sa fim la fel de atenti ce le oferim ca atunci cand le punem pe masa mancare sanatoasa. Daca ne dam seama ca ce scrie intr-o carte i-ar bulversa, nu vad de ce am tine mortis sa citim cuvant cu cuvant. Sau un cantec, sau un desen animat. Si mai este o varianta - copilul se uita in carte, la poze si mama ii povesteste... cu cuvintele ei, alese cu grija.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
ariel_7000 spune:
eu modific toate povestile si le fac mai blande...de ex. pe alba ca zapada vanatorul trebuia sa o duca in padure sa o piarda, pe fratii lui praslea cel voinic, carora le intrau sagetile in cap...ce oribil!, eu i-am gonit din imparatie, in hanzel si gretel vrajitoarea voia sa-i faca pe copii servitori, nu fripturi:)...
nu de alta, dar alex a mea a plans pe rupte cand a auzit prima varianta horror.
desenele animate le selectam atent, asa ca jetix-ul a disparut din grila de programe tv, cartoonnetwork...doar scooby doo, care o fascineaza spre exasperarea mea, in rest ne uitam doar la minimax si la ce avem pe calculator.
cat despre bietul motanel...se lasa cu jale cand ascultam asta!
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinapevliuc3
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc4
alintaroma spune:
Asa am procedat si eu cu imblinzirea povestilor pina cind (in RO fiind la vremea aia) a mers la gradinitza si acolo povestile le erau citite integral , ca sa zic asa, si apoi sa te tii ce a inceput sa ma corecteze ... ca am uitat sa spun de capurile iezilor aseezate pe geam ... etc.
Acum si aici nu mai avem probleme ca sunt alt fel de povesti citite la gradinita iar la tv nu i-am tras cablu tv in mod special, iar colectia de filme de desen animat noi o platim deci noi o alegem
PS iar Madagascar pisik 4ever, il stim toata familia pe de rost , e unul din preferatele noastre
„A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi” Blaga