M-am hotarat....adoptie (38)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

1. Nu am mai prea avut timp de intrat pe aici, zau ca nu pricep cum reusiti voi sa fiti supermame, ca mie nu-mi iese;
2.Ca sa raspund cuiva care intreba pe aici - Alexandra mea este nascuta pe 20 ianuarie 2005, avem dosarul finalizat, suntem bine sanatosi si voinici.
3. Liliana Csaki, Aissa si Rozi - un pupic special de la Alexandra mea, stiti voi de ce. Rozi, La multi ani cu intarziere pentru Victoras.
4. Imi trebuie cam mult timp sa citesc volumele din urma, vad ca n-ati stat degeaba...iar cand ma uit si la poze nu-mi vine sa cred ca acum un an si jumatate altele erau punctele fierbinti...
5. Ca sa mai raspund cuiva de pe aici care vorbea de analize si copil sanatos: Alexandra mea a avut probleme de sanatate destul de mari, care s-au manifestat mai tarziu, dar sunt fericita ca Dumnezeu mi-a dat-o mie si numai mie, fiindca a stiut ca numai eu eram persoana care trebuia sa fie langa ea ca totul sa se rezolve cu bine.
6.Stiu ca vorbesc despre Alexandra mea, care este de fapt Alexandra noastra, adica a lui mami si a lui tati, dar stiu ca intelegeti o mama posesiva (si sotul meu imi face tot timpul observatie ca spun "copilul meu")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo__boo spune:

fetelooor... help!
Pe 11 sept. suntem programati pt. operatie de hernie inghinala.
azi am fost la control la sp. gr. alexandrescu, l-a vazut un chirurg si a zis: *operatie, altfel nu sunt sanse de vindecare* - normal, asta-mi spusese si pediatra, ca doar d-aia ne-a dat trimitere.
Mi-a mai zis ca va fi necesara o internare de 3 zile: prima pt. analize si investigatii, a 2-a pt. operatie si a 3-a pt. posibile efecte post-operatorii si schimbat pansamentul.
Cred ca nu e totusi o operatie grea (incerc sa ma incurajez singura!), dar e totusi o interventie chirurgicala si sunt cu nervii la pamant.
Am inceput sa plang imediat dupa ce puiul mic a adormit... n-am vrut sa ma vada el plangand si m-am abtinut cat am putut. Simteam ca nu mai pot sa respir, ca nu mai am aer, dar totusi am incercat sa fiu vesela toata dimineata.
Fetele care stiti, ati mai auzit sau ati trecut prin asta, va rog spuneti-mi si mie cate ceva despre operatie.
Din ce am mai citit pe net nu m-am lamurit foarte tare si, sincer, cel mai tare imi este frica de anestezie, care cica o sa fie totala.
Si ma mai gandesc cu groaza cum o sa tin eu un copil 1,5 luni linistit 10-12 zile dupa operatie, cand el e un copil atat de energic. L-am intrebat pe dr. daca se mai poate amana operatia, insa el zis NU - categoric!
Si cand ma gandesc ca primavara viitoare va urma si cea de polipi...

Va pup si astept ceva sfaturi, idei, pareri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

Boo_boo imi pare foarte rau de puiut.Trebuie sa fii tare si ai sa vezi ca totul se va rezolva.Si totusi este atat de mic,cum a facut hernia asta?Este vizibila?Chirurgul il va taia fara sa stea prea mult pe ganduri.Mai consulta si un alt medic.Naturist nu se poate face nimic?Il doare?Ce simptome are?
Sanatate multa!
Maya a vomat ieri dimineata si este foarte agitata.Toata noaptea se rasuceste in patuc si plange.I-am schimabt de vreo doua sapt laptele-ii dau de vaca.Schimbarea am facut-o treptat.Nu mai papa cu placere lapticul.Azi mergem si noi la medic sa vedem care este cauza.e posibil sa aiba rosu in gat.Imi e groaza de boli si de medici.

Pupici,
Corina si maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Boo-boo nu te mai speria .Operatia se face intradevar cu anestezie generala .Noi l-am operat in iunie pe Andrei ,la Budimex de ectopie testiculara (practic unul din oute era undeva in zona inghinala ).Noi am plecat in aceeasi zi dat fiind ca operatia nu e una majora ,ca stam la 5 minute din spital si ca io-s dr.
I-am spaguit pe toti si a fost ok.In afara a cca 2 ore dupa anestezie cand Andrei a fost marait si a varsat ,dupa aceea nu a mai avut nimic ,topaia prin pat de ziceai ca nu a avut nici o operatie .La hernie insa ,se intra cumva mai in profunzimea tesuturilor ,sint mai multe straturi anatomice de taiat si cusut si probabil de aceea te tine cu el 3 zile in spital.E foarte bine ca-l operezi ca herniile sunt pacatoase ,poate aluneca in sacul herniar o ansa intestinala ,care se poate strangula si dai de alte belele .
TE stresezi ca e normal ca te stresezi .Eu am ajuns pana acolo ca am sunat chirurgita in sala pt ca a durat mai mult operatia decat ne spusese si intrasem in panica ,desi rational daca o luam stiam si eu ca durata unei operatii nu e batuta in cuie ,ca depinde si de ce gasesc la fata locului .Dr s-a amuzat pe seama mea si gata.
Mai nasol a fost cu regimul alimentar de dupa ,ca A era mort de foame si nu mergea sa-i dam ce voia el sa manance .Cand am fost sa-i scoata firele a plans nitel si s-a calmat .
A ,am avut nevoie de Metoclopramid picaturi ,contra varsaturilor ,ca astia nu aveau ,dar la Grigore ,mai ales ca stati internati probabil o sa-i dea ei sau o sa-i faca injectabil.Daca-ti varsa si nu se potoleste cu asta ii iei o fiola de Zofran (e scump da e foarte bun ),de fapt o sa-ti zica ei ce sa iei daca trebuie .Asa ,si sa nu te sperii ca o sa-l scoata din sala adormit ,cu o chestie in gurita care se cheama pipa si care are rolul sa impiedica limba sa alunece inspre gatut cat el inca doarme .Pe mine m-au lasat (de fapt toate mamele ) sa stau cu el in reanimare pana s-a trezit si ulterior am plecat pe sectie .
daca mai vrei sa stii ceva ,intreaba-ma ca nu-mi mai vine nica in cap acum.
Bafta!

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Nu m-a deranjat faptul ca s-a luat cineva de mine, desi n-a inteles ca nu cautam sa ma cert ci pur si simplu am spus ca nu sunt de acord cu parerile ei.
Poate tocmai de aceea nu adoptam copii rromi, pentru ca ne temem de reactia celorlalti fata de ei.
Nu demult am vazut un bb mic, mic care e posibil sa se traga din aceasta etnie, desi nu ar fi foarte evident acest lucru. La inceput am fost mai rezervata, apoi mai entuziasta si apoi iar mai rezervata. Nici acum nu indraznesc sa-mi fac mari sperante pt. ca mi-e teama sa nu reusesc.
Insa zic eu ca mi-am depasit prejudecatile si daca medicul va spune ca nu sunt probleme grave cu bb si daca mama isi va da acordul pt. adoptie noi mergem mai departe.
Sper sa fie bine.

Mergi la inceput

da Corina... multumesc de incurajare!
Hernia asta medicul zice ca ar fi capatat-o de la plansul din spital si ca in nici un caz nu s-a nascut cu ea. Insa este tot mai pronuntata in ultima vreme, mai ales dupa efort sau agitatie multa p-afara. Seara dupa baita e cel mai rau - testiculul stang este umflat cam cat o portocala si foarte tare.
E ciudat ca medicul pediatru zicea ca nu-i grav si ca pana se-nsoara ii trece, iar chirurgul... si cica nu-l doare, asa zice dr.
Ma gandeam acum sa merg sa-l vada si un urolog totusi inainte de a-l baga la cutit.
si Corina, mare atentie la laptele de vaca, e foarte bun dar, ca si ouale de tara, e mai greu acceptat de unele organisme.
Sanatate multa si voua!

Mergi la inceput

Briantis multumesc din suflet pentru mesaj.
Nu-mi vine nimic in minte acum din ce as mai vrea sa stiu, dar azi oricum sunt foarte bulversata, dar sper sa ma adun repede si sa fiu tare.
Ce mi-a trecut acum prin minte sa te-ntreb este: de la ce vomita dupa operatie? de la anestezie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Da Boo-boo ,de la anestezie .E o chestie inevitabila .Asa e la toate anesteziile generale .teoretic se poate si cu rahianestezie ,exista ace mici pt pitici ,dar cum sa-l tii cuminte pe masa pe durata interventie?De asta se face obligatoriu generala la pitici atat de mici.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Fetelor va pup.

Boo Boo,multa sanatate lui ALEXANDRU sI un de la fata mea .Va tinem pumnii sa treceti usor peste operatie.

Corina si voua multa sanatate si multi

Lli pt tine si fetele tale.Imi pare rau ca ai avut aceea experienta nedorita cind ai fost pusa la zid pt ca ti-ai spus parerea.
Tocmai de aceea (pt mine) a fost deranjant mesajul Arelei.Si eu sint varsator dar accept parerile celorlalti atita timp cit nu imi sint bagate cu forta pe git.

Daphnye daca inima i-ti spune ca acel bb e al tau,parerea mea si repet parerea mea e sa treci peste prejudecati.Succes

SIMONA si PATRICIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Pupici si de la noi!
Boo-boo i-ti inteleg starea, e normal sa fii asa, pt copii suferi cel mai mult cand au ceva, eu l-am operat de fimoza pe cel mare cand era de vreo 5 ani, cu anestezie generala, am murit de spaima, dar a trecut si e ditamai fecioru...trece si asta, noi suntem alaturi de tine!
Daphnyie, doamne da sa fie puiutul sanatos si voios, daca voi simtiti ca e al vostru, nimic altceva nu conteaza!
Corina, pupici Mayei si sanatate multa!!1
Va pupam pe toate si va dorim zile frumoase!!

Mergi la inceput