M-am hotarat....adoptie (38)
Raspunsuri - Pagina 23
daphnyie spune:
La Multi Ani, Victoras si multa sanatate!
Bine ati venit fetele noi! Sa aveti noroc de un drum cat mai scurt si mai usor.
Adelia dpc-urile din alte judete iti inregistreaza cererea si iti spun ca dau prioritate familiilor lor.
Vreau sa va spun ca am trimis peste 20 de cereri in tara si de peste tot am primit raspuns ca nu sunt copii adoptabili.
La centre de plasament mi s-a spus ca ccc copiii sunt vizitati de parinti si deci nu sunt adoptabili. Mare mirare sa-i viziteze cineva chiar pe toti copiii.
Dar ce sa mai zic, tot inainte cu speranta ca bb poate nu s-a nascut inca sau nu am ajuns noi unde ne asteapta el.
Va pe toate si pe bb-ii vostri.
irina_g spune:
Adelia, asa cum au zis si fetele, din momentul in care ai atestat, poti cauta bebici si afce cereri oriunde in tara asta.
Normal ca au prioritate cei din orasul respectiv insa cum toate sunt cu susul in jos, nimic nu ma mira.
Legat de madam B, ce sa spun.
Am vazut mai demult pe net imagini din centre de plasament unde copiilor mici care inca aveau nevoie de biberon li se punea o cirpa rasucita si de acea cirpa sprijinea biberoanele.
Atata lipsa de dragoste
Noi cele care adoptam avem atat dragoste de oferit si ni se pun atatea bete in roate.
Nu pot sa inteleg cum crede madam B. ca cineva care si-a abandonat copilul sau chiar a vrut sa il omoare, si-l va iubi la fel de mult ca noi care ne dorim din tot sufletul un copil.
Poate daca ar fi in sit. sa adopte dinsa si sa se loveasca de toate greutaile de care ne lovim noi, ar judeca altfel insa asa.... da cu bita in balta.
Gata, m-am descarcat.
Dupa ce Dumnezeu ma va ajuta sa finalizez adoptia, poate va voi spune mai multe. Deocamdata le string in mine si vi le voi spune .
Cred ca se va umple un capitol la cate nereguli si greutati am intimpinat eu in acest proces.
Va pe toate si pe bebicii vostri.
Irina si Mihai
patri spune:
Exact de asta m-am izbit eu, asistenta mea e de parere ca rau am facut ca am luat fata inainte de a avea dosarul finalizat...asta inseamna s-o fi lasat inca un an in spital, sau la ceva maternali...ASTA E INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI!!!Ma doare prea multa ca sa comentez
Traim intr-o tara tare aiurea...
Silvia_Pui spune:
Sa incepem cu lucrurile frumoase :
La Multi Ani Victor !!!!
Si pe mine ma intrigat la culme acel articol . De fapt mereu e pe langa stimata dna B care habar nu are cum sunt tratati copiii la maternali .
Femeia care are acum grija de Stef cunoaste o maternala care are grija de un copil de o seama cu Stef si ma crucesc ce imi poate povesti . Acel copil nu a papat carne pana la aceasta varsta (1an si 5 luni ) . De fapt papa si acum doar lapte si doar ceva legume fierte . Nu l-a tinut nicioadata de manute sa mearga . i-am trimis eu un ham primit de Stef pe care noi nu am fost nevoiti sa il folosim .Foloseste un pamapers pe zi si cerea sa ii trimit scutece folosite de la Stef sa le refoloseasca . Nu a fost mangaiat niciodata . Pe cine intereseaza aceste lucruri , cumva pe dna B . Interesul lor clar este de a mentine reteaua lor de centre . La cate cereri de adoptii sunt acum va dati seama ca le-ar cam disparea obiectul muncii . Mie una mi se pare absolut idioata si aceasta idee de reintegrare in familie . Daca fata/femeia este hotarata sa dea spre adoptie copilul , cum naiba sa incerci sa o convingi ca e mai bine ce spui tu , ORA , ce e mai bine pentru ea sau copil .
Iar declaratia ca 15% din adoptii sunt ilegale le intrece pe toate .
Pana la urma ar trebui sa ii trimitem noi , familie adoptatoare , o scrisoare deschisa , ca un drept la replica .Habar nu are ce inseamna sa astepti cu sufletul la gura sa vina o hotarare judecatoreasca si sa te rogi sa nu fie gresita .
Am mai spus-o si sustin : Mare pacat de miile de suflete nevinovate care nu stiu ce inseamna a zambi .
Ma bucur din suflet ca puiul meu este vesel tot timpul .Si deja ma gandesc sa iau in piept inca odata aceasta jungla pentru a-i aduce puiului meu un fratior sau surioara . Dar astfel de declaratii iar imi taie avantul .
Numai bine tuturor .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=828escd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
irina_g spune:
Fwetelor, de 5 minute s-a terminat pe Realitatea TV o emisiune despre adoptii unde era invitata madam B.
Atat ea cat si alt domn (nu am retinut numele) insista ca copii sa fie reintegrati in fam naturala.
Poate acea mamica, indiferent ca e minora sau nu , nu vrea acel copil. De ce forteaza DPC si ORA si altii sa iti iei copilul.
E ca si cum te oblig sa te arunci de pe o stinca desi nu vrei sau sa te scufunzi intr-o apa desi nu vrei.
Daca sunt familii care doresc sa adopte (legal bineinteles) de ce nu sunt ajutati?
Repet: daca o mamica a abandonat copilul inseamna ca a avut motiv.
De ce sa i se bage pe git copilul unor naturale daca sunt atatea familii care doresc sa adopte.
Cele care au abandonat probabil ca s-au dus in papusoi, au facut hita-hita si.. gata copilul. Noi majoritatea nu putem avea copii si dorim un copil.
Doamne ce imcompetenti sunt in fruntea acestor organisme care cica vor INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI.
Hai ca m-am enervat.
Ca si Silvia, ii multumesc lui Dumnezeu ca copilul meu stie sa rida, sa manince de toate si e sanatos. Doamne fereste daca ajungea la maternala sau in centru de plasament sau la naturala. Doamne fereste zic inca o data. Mi se face pielea de gaina cind ma gindesc la varianta neagra.
Mai acum cativa ani, o fata de pe forum a adoptat un copil de 3 ani (cele mai vechi stiu despre cine e vorba).
Acel copil , pina la virsta de 3 ani nu stia sa inghita, mamica lui adoptiva ii indesa mincarea ca la gaini.
E inuman ca o maternala sa nu invete un copil sa manince, sa se plimbe cu el, sa vorbeasca cu el, sa ii ofere dragoste. Sunt fete care chiar de curind s-au lovit de atatea probleme cu maternalele.
Noi cele care adoptam suntem testate ca la ... iar maternalele isi bat joc de copii. Cica interesul superior al copilului
E adevarat ca am intilnit si maternale bune la suflet si care aveau grija de copii insa sunt cam rare. In general maternala are un job si , ca orice job e facut cu susul in jos.
Hai ca v-am facut capul mare insa voi fetelor, fiind familia mea de suflet va spun ce simt.
va multumesc ca m-ati ascultat si va pupic pe toate.
Bafta multa tuturor care sunt pe Rol cu procesul de adoptie iar cele care cauta bebici sa ii aduca acasa repede. Nicaieri nu e mai bine ca acasa.
tuturor
Irina si Mihai
Tanaion spune:
Fetelor citesc ce ati scris voi despre acest articol si incerc sa nu ma descurajez pentru ca eu sunt la inceput de drum, dar asa simt un dezgust...
Chestia asta cu convingerea mamei naturale mi se pare o aberetie extrema. Pai si numai o secunda daca ii trece unei femei prin cap sa-si abandoneze copilul inseamna ca nu merita acel copil si nu-l va merita niciodata. Cum adica sa se razgandeasca? Pai daca se razgandeste si-l vrea inapoi e clar ca o face numai pentru un interes material, ca atata timp cat si-a abandonat copilul o data e clar ca n-are suflet. Sunt convinsa ca in cazul in care si-a lasat copilul pentru ca si-a dat seama ca nu are cu ce sa-l creasca, ca nu poate sa-i ofere acelui copil un trai bun, se va gandi in continuare la binele copilului si accea femeie nu-l va vrea inapoi.
Irina iti doresc din tot sufletul sa se finalizeze cat mai repede adoptia si voua fetelor sa va fie bebeii sanatosi.
La multi ani Victor!
Tana
daphnyie spune:
Mai fetele, eu ma gandesc asa :
Decat sa stea copiii gramada in orfelinate mai bine sa stea la cate o familie de maternali, cu conditia ca acestia sa iubeasca copiii si sa nu faca lucrul asta doar pentru bani.
Plasamentul la maternale ar trebui sa fie o masura provizorie, de scurta durata, pana se clarifica situatia copilului. Problema e ca aici se blocheaza sistemul si copiii raman mult si bine in plasament in loc sa plece la familiile care vor sa adopte.
Asta nu inteleg eu, de ce nu exista in lege un termen limita de rezolvare a dosarului unui copil ? Timp in care sa fie intrebate rudele daca il vor sau nu, ca naturala daca l-a parasit o data e clar ca nu-l vrea si nu-l merita.
Sa fie oare din cauza ca dpc-urile duc lipsa de personal (si uneori de personal calificat), ca lucreaza cu cateva asistente (adica vreo doua-trei) depasite de numarul dosarelor care trebuie rezolvate?
arella spune:
As impusca pe cineva...si nu stiu pe cine...Poate pe cei ce au facut noua lege...si pe imbecilii care au votat-o!!!!!!
MAI BINE PE TOTI CARE SPUN CA FAC TOTUL IN INTERESUL COPIILOR!!!!Abia astept sa-mi iau copilul si sa plec din tara asta,am ajuns sa-i urasc pe toti!!!!!!
adelia alin spune:
Fetelor s ava povestesc si eu!
Am depus azi dosarul,de fapt 95% din el,maine mai am de dus cazierul meu si 3 recomandari si gata!Dar eu am venit mai nelamurita de acolo decat m-am dus.Tot ce am inteles eu este ca bebici aproape ca e imposibil sa gasesti,initial am vrut sa trec la varsta 0-6 luni,dar mi s-a spus ca asa ceva e imposibil de obtinut,apoi am trecut 0-12 luni,dar nici asa nu mi s-au dat sperante.Eu nu am inteles exact,in cazul in care gasesc un copil intr-o maternitate din tara,cum pot sa-l iau acasa cat mai repede.Care este procedura??Ori eu suntsi probabil ca asa e,ori legea asta e chiar aberanta?Ma gandeam sa ma fac asistent maternal ca poate asa reusesc mai repede sa aduc un bebe acasa.Dar asta nu stiu cum se face.Ca eu asa am inteles ca bebeii sunt dati in prima faza(obligatoriu) asistentilor maternali,pana cand se gasesc mama naturala sau rudele acesteia.Adica de ce sa nu stea la mine copilul?Si daca dureaza un an pana cand gasesc ei pe cine trebuie eu ce fac?Il cresc prin corespondenta?Mai luminati-ma si pe mine cum si ce sa fac ,ca tare sunt in dilema.
Va pup
irina_g spune:
Adelia, nu te-as sfatui sa devii asistent maternal.
Maternalilor li se dau copii de virste diferite,copii cu probleme diverse.
Partea nasoala este ca nu poti refuza decat in cazuri de forta "foarte" majora. Sa nu te intelegi cu el insa sunt convinsa ca daca spui asa ceva la DPC ca nu vrei copilul X o sa incerce sa te convinga sa il iei si cine stie, cu timpul....
Asa ma gindeam si eu la inceput cind nu gaseam bebic (sa devin maternal) insa am renuntat la idee.
Bafta sa gasesti puiul cat mai repede.
Ah, stai ca mai e ceva. Ce te faci daca ti se da in ingrijire pina se gaseste familia adoptatoare un bebic superb care dupa un an pleaca de la tine.
E adevarat ca maternalii au intaietate la adoptie insa s-ar putea sa fie dat (depinde de multi factoti) altei familii. Ce te faci atunci? Nu vei suferi? Eu cred ca da.
Vad ca legea asta timpita nu prea are de gind sa se schimbe asa ca mai bine stringi din dinti si mergi pe calea legala asa cum am mers majoritatea , daca nu toate.
Atestat- copil-tribunal- finalizat si ruga catre cel de sus sa rezolve repede si bine tot.
Sper ca m-am facut inteleasa bine. Ideea e ca nu prea poti refuza. cam atat.
Bafta si
Va pupic pe toate
Irina si Mihai